Zahorovskestroje

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
Eagle

Re: Zahorovskestroje

#91 Nový příspěvek od Eagle »

Toreto píše:Nejako mi uniklo prečo si menil "vnutornosti" v zadnom diferaku za Roburacke :-/
Ahoj, no původně jsem chtěl dávat malou převodovku na zrychlení přední nápravy, kvůli vyrovnání rychlosti předních a zadních kol. Akorát výroba té převodovky by pro mě byla náročnější. Proto jsem radši pomocí roburáckého difu zpomalil zadní nápravu a tak vyrovnal rozdíl mezi přední a zadní nápravou. Má to ještě tu výhodu, že je to teď pomalejší a využiju tak skoro všechny převodové stupně. Předtím se dalo v terénu jezdit maximálně na redukovanou trojku.
Teď musím akorát otočit přední diferenciál a předělat zapínání uzávěrky, protože jsem to měl nachystané původně na tu převodovku a přední kola by se točila proti směru jízdy.

ddracek

#92 Nový příspěvek od ddracek »

.... a zase

.... rozděla sa tooo :D a tak pomalu furt do kola jak ublbých :prace:

.... pořad je sa čim bavit :D :D :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ddracek

#93 Nový příspěvek od ddracek »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ddracek

#94 Nový příspěvek od ddracek »

... už sa to dolaďuje pomalučku :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ddracek

#95 Nový příspěvek od ddracek »

.... natře sa toooooooo :D :smich: :jazyk: :prace:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#96 Nový příspěvek od Ondras83 »

ja to tady asi nechapu...je garaz zahorovskestroje a pak zahorovskestroje evo 2 ne? tak proc to je chvili tady a chvili tam? ... a jestli je tohle novy stroj, tak je uplne stejny, jako ten starsi ne?

ddracek

#97 Nový příspěvek od ddracek »

Ondras83 píše:ja to tady asi nechapu...je garaz zahorovskestroje a pak zahorovskestroje evo 2 ne? tak proc to je chvili tady a chvili tam? ... a jestli je tohle novy stroj, tak je uplne stejny, jako ten starsi ne?

ne zahorovske stroje su 2 garaze :D dela dracek a eagle, ktery to začal stavit podle mě, avia motor - avia převodovka - v3s redučka převodovka v3skove napravy

ja sem stroj dodělal a prodal a teď stavim pepuv traktor EVO 2 (zetor 69 motor - avia převodovka - v3s redučka převodovka v3skove napravy, akorat na předni v3skove napravě su klouby z DH112- protože ty v3skove su nahovno :(no ) a eagle dodělava traktor co začal podle mě uplně jednoduche :D

Eagle

#98 Nový příspěvek od Eagle »

No, co do přehlednosti jsou to prostě samé zmatky, měli jsme dát radši každý traktor samostatně. Ale podle fotek se dájí oba traktory v tomto tématu jednoznačně rozeznat. Jinak zde se staví už jen pouze můj traktor. V druhém tématu Záhorovské-stroje (EVO2)je ddrackův stroj, původní prodal a teď staví nový.

ddracek

#99 Nový příspěvek od ddracek »

zase o kus daaaaaal :D

a sme u šavli :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

ddracek

#100 Nový příspěvek od ddracek »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#101 Nový příspěvek od Rendy9999 »

nooo hezkeee too

Jiřin

#102 Nový příspěvek od Jiřin »

Kdyz vidim tu pozohybanou spojovaci tyc rizeni, tak me nejak chybi optimizmus majitele :( Na rovine s pevnym povrchem to asi fungovat bude, ale v terenu se to ohne.

ddracek

#103 Nový příspěvek od ddracek »

Jiřin píše:Kdyz vidim tu pozohybanou spojovaci tyc rizeni, tak me nejak chybi optimizmus majitele :( Na rovine s pevnym povrchem to asi fungovat bude, ale v terenu se to ohne.

.... tak toho se určitě nebojime, poněvadž sme ji museli nahřat ve vyhni aby sme ji mohli ohnout :D

:prace:

Eagle

#104 Nový příspěvek od Eagle »

Jiřin píše:Kdyz vidim tu pozohybanou spojovaci tyc rizeni, tak me nejak chybi optimizmus majitele :( Na rovine s pevnym povrchem to asi fungovat bude, ale v terenu se to ohne.
8)
No je pravda, že by ta spojovací tyč mohla být ohnutá jinak a lépe. (Bohužel tak jak jsem chtěl :idea: to nevyšlo a teď se na ni pokaždé s nechutí dívám. Naštěstí teď pracuji na zadní části traktoru a tak uniká mé pozornosti).
Toho, že by se ta spojovačka ohla, se nebojím ani při jízdě v terénu, je to dost silná trubka, (nahřívali jsme ji v kovárně ve výhni a přes trubku jsme to ohýbali ve dvou).
To spíš s tím nezatočí ta malá pístnice řízení, co tam mám, nebo se ohne pístní tyčka. Navíc ten kruh co drží přední nápravu má průměr 32 cm a dlouhý je necelých 12 cm. Obejít ho vyžaduje delší vzdálenost mezi ohyby. Dneska bych už tak velký kruh nedával, z jednoho co tam mám, bych udělal oba dva dlouhé 6 cm a dal bych i menší průměr. Bral jsem co zrovna bylo k mání.

Sečteno podtrženo:
Jedná se jen o optickou vadu a na funkci řízení to jako prototyp nemá vliv (spojovací tyč disponuje dostatečnou tuhostí a pro mé učely na vyjetí z garáže na dvůr a zase zpět plnohodnotně postačuje). Až budu mít čas, chuť a prodělám ztrátu optimizmu, tak to výhledově předělám :prace: , aby to vypadalo lépe. Nedokonalostí je více :)

ddracek

#105 Nový příspěvek od ddracek »

uparava na menši čerpadlo :prace:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

uprava navijaku a předělani pasove brzdy na buben :prace:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek