Moc pěkná souprava. Nemáš náhodou i video ze štěpkování?Petbox píše:Taky se trochu přidám. jezdím do lesa s následující soupravou:
štěpkovací hlava Bibos, motor originál Honda 360, celý špalíkovač na přívěsu s reg. značkou, sklápěcí vlek na špalíky.
Kudlův štěpkovač
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Kudlův štěpkovač
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Dopravník jsem dělal sám, ale vycházel jsem z cenných rad od Bibose.kudla píše:Jo, dobrý řešení. Dopravník sis dělal, nebo taky od Biboše? Já jsem pořídil starý dopravník na obilí ve funkčním stavu, asi 5m dlouhý. Je tam malý motor na 380V s příkonem asi 350W. Nemám ho sice napojený na štěpkovač, ale abych nemusel pytle tahat do dřeváku ze "sušícího místa" na dvorku, strčím dopravník oknem dovnitř a jenom převracím pytle na násypku. Ve dřeváku mám udělanou "kóji" na štěpku, abych tam mohl mít vedle naskládaný i normální dřevo. Takže to můžu díky dopravníku narvat až po strop, aniž bych musel štěpku přehazovat lopatou.
Mám tam ale jinak řešen vlastní pohon, demontáž dopravníku znamená vyšroubovat jeden šroub M12, co drží celou hřídel a jeden šroub vzpěry. Potom můžu nasadit pytlovač.
Zatím odělal cca 10m3 a bez problémů.
ještě pro Kudlu..
Když jsem dělal na volno bez dopravníku, tak jsem si koupil ve Ferocentru plastový kalfas na maltu o objemu asi 125 litrů, nechal jsem si na pytlovač ušít rukáv, který byl až po ten kalfas a štěpkoval jsem do něj. Určitě se to líp nosí a hlavně líp vysypává např. do vlečky nebo v Tvém případě na dopravník..
Pro ilustraci dávám foto, je to předchozí štěpkovač.
Když jsem dělal na volno bez dopravníku, tak jsem si koupil ve Ferocentru plastový kalfas na maltu o objemu asi 125 litrů, nechal jsem si na pytlovač ušít rukáv, který byl až po ten kalfas a štěpkoval jsem do něj. Určitě se to líp nosí a hlavně líp vysypává např. do vlečky nebo v Tvém případě na dopravník..
Pro ilustraci dávám foto, je to předchozí štěpkovač.
Pokud je to na volno tak jasně, tohle řešení je lepší. Jenomže já to dělám v lese do pytlů, ve kterých na zahradě suším a potom teprve pomocí přepravníku sypu do dřeváku (je to zároveň budoucí kotelna, 90 cm dveře, tak abych to nemusel vozit na kolečkách dovnitř). Pokud štěpkuju doma už suchý dřevo, postavím zrovna štěpkovač nad násypku přepravníku. Tedy stejně jako ty na vozík, jenom to není navzájem spojený.
-
Ahoj mam menši dotazy plánujeme taky tento špalíkovač tak bych potřeboval nějaký kontakt jistli nemáte na Bibose email telefon. A eště by mně zajímala +-cena za tu hlavu jenom kolik si mam připravit? díky
- pawlik
- Kontaktovat uživatele:
Mrkni do tadytoho fora http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... ilit=bibos a napis bibosovi soukromou zpravu. A vse se od nej dozvis.
-
Aha dík moc
Ahoj!
Co je spalovací motor?
Kolik zubů má řetězové kolo ??
Zdravím vás.
Co je spalovací motor?
Kolik zubů má řetězové kolo ??
Zdravím vás.
Ahoj, je to motor Berlan http://www.bergland24.cz/elektrocentral ... -8-kw-6-5p.
Řetězové kolo hnací má 20 zubů, hnané má průměr 60 cm, zuby jsem nepočítal.
Řetězové kolo hnací má 20 zubů, hnané má průměr 60 cm, zuby jsem nepočítal.
Chroustá to dobře i ty malý větvičky ze stromů, nebo ty spíš zůstávají celé, jak to vidím na některých dvojrotorácích?
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Pomele to úplně všechno, zatím jsem neviděl, že by to dělalo háďata.
Tak to se Ti povedlo,pěkná práce.