Stavba podkopu za malotraktor MT8-050
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- Rado Olšava
Re: Stavba podkopu za malotraktor MT8-050
A kde si zohnal take piesty?
Keď sa tomu nerozumieš, nechaj tak!!!
Písty jsem kupoval ve firmě Hydrauli v Sehradicích, zabývají se výrobou hydroválců. http://www.hydraulics.cz/cz
Na úvodní straně si klikni na " prodej skladových hydromotorů" , potom si stáhni katalog a určitě si vybereš co potřebuješ. A kdybys potřeboval atypický píst, tak ti ho vyrobí na zakázku akorát musíš počítat s vyšší cenou.
Na podkopu budu mít atypy na otoči a výsuvných nohách, ale ty se snažím vyrobit si doma, vyjde to podstatně levněji. Je nutné koupit válec, pístní tyč, těsnění a pak už jen sehnat šikovného soustružníka.
V tvém případě bych ohlý píst rozebral, pístní tyč vyměnil za průměr 32mm, zvětšíš otvor ve vstupní matce a samozřejmě použiješ odpovídající těsnění. A tlak potom nemusíš tolik snižovat.
Na úvodní straně si klikni na " prodej skladových hydromotorů" , potom si stáhni katalog a určitě si vybereš co potřebuješ. A kdybys potřeboval atypický píst, tak ti ho vyrobí na zakázku akorát musíš počítat s vyšší cenou.
Na podkopu budu mít atypy na otoči a výsuvných nohách, ale ty se snažím vyrobit si doma, vyjde to podstatně levněji. Je nutné koupit válec, pístní tyč, těsnění a pak už jen sehnat šikovného soustružníka.
V tvém případě bych ohlý píst rozebral, pístní tyč vyměnil za průměr 32mm, zvětšíš otvor ve vstupní matce a samozřejmě použiješ odpovídající těsnění. A tlak potom nemusíš tolik snižovat.
- Rado Olšava
A v akej cene ich predavaju?
Nasiel som v Jihlave http://www.mino-hydraulika.cz/index.php?idProduktu=36
Nasiel som v Jihlave http://www.mino-hydraulika.cz/index.php?idProduktu=36
- Rado Olšava
Dam tam silnejsie piesty
Hydrauliku u podkopu je potřeba dimenzovat tak, aby každý válec, ať je to otoč, nebo výložník, či lžíce, stihl z dorazu do dorazu za cca dvě vteřiny při maximálním výkonu. Pomalejší zdržuje, rychlejší není ku prospěchu, protože to nestihneš.
Máš to velmi pěkně a profesionálně udělané.
Jenom nechápu uchycení pístnic pro otoč.
Jak máš zajištěné pístnice proti posunutí?
Na tom prvním obrázku nejde vidět, jestli tam máš na trubce nějaké osazení, jako doraz, které se opře o tu objímku.
Díky za vysvětlení.
Jenom nechápu uchycení pístnic pro otoč.
Jak máš zajištěné pístnice proti posunutí?
Na tom prvním obrázku nejde vidět, jestli tam máš na trubce nějaké osazení, jako doraz, které se opře o tu objímku.
Díky za vysvětlení.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Perfektna robota . Keby to bolo nafarbene tak by som tazko uveril ze to nie je fabricka vyroba. Tiez sa chystam na nieco podobne tak zbieram inspiraciu. Valec na zdvih hlavneho ramena je ukryty vnutri ramena? Profil ramena,jedneho aj druheho to si ohybal na ohybacke? Ze to ide zo sirsieho do uzsieho konca. Daj potom nejake video ako to kope.Este sa opytam,tie dva profily v ktorych budes posuvat cely podkop do stran, ake su tam hrube steny toho profilu.Kde si to zohnal,da sa to kupit niekde vo Ferone? Prepac,trosku vela otazok ale velmi ma to zaujalo.
Válec ramena je schovaný ve vnitřku, na místě kde je na první fotce deska. Profil ramena (fotka 2) je z 5mm plechu, ohlé dvě účka tvaru "V" svařené k sobě, výstuhy - 10mm. Ve všech futrech mám bronzové pouzdra. Lišty na posuv podkopu jsou opět ohlé z plechu, tloušťka 6mm a navařené proti sobě (foto 3)
Na podkopu prozatím nedělám, ještě chybí hydraulika. Pokračování bude až v zimě.
Na podkopu prozatím nedělám, ještě chybí hydraulika. Pokračování bude až v zimě.
Dakujem za detailne foto,uz mi to je jasne. To musis mat dobre vybavenu dielnu alebo moznost si pomoct niekde praci.Budem to tu sledovat aj nadalej ako budes pokracovat. Robil si to podla nejakych plankov alebo jednotlive tvary si najprv vyrezal napriklad z kartonu? Ze si sa tak trafil aj z dlzkou vysuvu jednotlivych hydr.valcov?
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
vypadá dobře
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
Podkop stavím podle fotek z internetu. Rozměry jsem si určil tak, aby proporciálně velikost podkopu pasovala k velikosti traktoru. Nejdřív jsem si udělal model ze sololitu abych viděl jak se budou ramena pohybovat, jinak by to asi nešlo. No samozřejmě nakreslit v nějakém programu, ale takové vybavení nemám, jsem jenom kutil.
- Radek01
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to velice pěkně, gratuluji jen tak dál.
Potřeboval bych aby měl den mnohem více hodin, ať stihnu alespoň zlomek toho co plánuji. (www.coolsvatba.cz)
super dílenské provedení, pán je zjevně od strojírenského fochu :-).
A taky se mu asi (jako mně) líbí mechanismus podkopu Kuboty, a též se inspiroval :-).
Rád bych něco podobného napřesrok dal do kupy coby nástavbu své 3011, s využitím vnější hydrauliky jako zdroje tlaku. A vnitřní hydrauliku (ramena) na podpěry, to se přímo nabízí...
Výrobu podobnou technologií, svařováním tlustostěnných plechových výpalků.
Jen zatím nevím, kde mi je malým rádiusem ohnou tak hezky jako to máš ty, asi můj výsledek nebude až tolik přesvědčivej.
A rád se přiučím ohledně dimenzování hydraulickejch válců (potřebná síla a rychlost versus zákmity, ono to jde poněkud proti sobě, rád se časem dojedu podívat na výslednej kompromis).
Takže budu se zaujetím sledovat postup prací, a samozřejmě fandit :-).
A taky se mu asi (jako mně) líbí mechanismus podkopu Kuboty, a též se inspiroval :-).
Rád bych něco podobného napřesrok dal do kupy coby nástavbu své 3011, s využitím vnější hydrauliky jako zdroje tlaku. A vnitřní hydrauliku (ramena) na podpěry, to se přímo nabízí...
Výrobu podobnou technologií, svařováním tlustostěnných plechových výpalků.
Jen zatím nevím, kde mi je malým rádiusem ohnou tak hezky jako to máš ty, asi můj výsledek nebude až tolik přesvědčivej.
A rád se přiučím ohledně dimenzování hydraulickejch válců (potřebná síla a rychlost versus zákmity, ono to jde poněkud proti sobě, rád se časem dojedu podívat na výslednej kompromis).
Takže budu se zaujetím sledovat postup prací, a samozřejmě fandit :-).