Hydraulika Zetor 7211

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
dream

Re: Hydraulika Zetor 7211

#16 Nový příspěvek od dream »

Ogar69 píše:Díky za fotky, no jinak ta páka tam stejně nejni vidět, dneska sem byl v agrozetu a sháněl ty díly do té páky a oni vůbec netušili že by tam v té díře něco mělo bejt, už mám vše poscháněné a složené jen tohle opravdu netuším jak vyřešit, takže kdyby někdo věděl tak mi prosím poradte.
Tak som to bol pofotiť a hádam Ti to pomôže... :) Odfotil som aj samotný mechanizmus a aj vmontovaný v dekly hydrauliky. Na oboch je tu páku dobre vidieť. Je tam toho viac. Na tej páke (prepínacie kývadlo - 70118228) je v tej dierke vlisovaný na pevno a z druhaj strany zanitovaný válček, ktorý má 14x8mm (pozri foto) v katalógu ho tiež nevidím :-/ (možno je súčasťou nového kusu). ;-)
http://dream32.rajce.idnes.cz/Hydraulika_Zetor_72xx

Ogar69

#17 Nový příspěvek od Ogar69 »

Děkuji moc za ochotu tohle sem přesně potřeboval vidět, nooo uvidím zda to pujde sehnat samostatně, přinejhorším bych musel sehnat celou páku nebo to doma vysoustružit a nejspíš asi zkalit.

UR1SK

#18 Nový příspěvek od UR1SK »

Ogar69

#19 Nový příspěvek od Ogar69 »

Měl bych ještě jednu prosbu, jak je ta klad na té páčce co sháním můžete mi prosím změřit její průměr a výšku, v agrozetu totiž nevědí která by to měla být a nabízí mi 2 druhy a předpokládám že se ta kladka normálně otáčí?

dream

#20 Nový příspěvek od dream »

Ogar69 píše:Měl bych ještě jednu prosbu, jak je ta klad na té páčce co sháním můžete mi prosím změřit její průměr a výšku, v agrozetu totiž nevědí která by to měla být a nabízí mi 2 druhy a předpokládám že se ta kladka normálně otáčí?
Ako som Ti písal vyššie ten válček má priemer 14mm, šírka je 8mm a ešte to má osadenie, ktoré je vlisované v otvore v tej pačke. to ja nezmerám, ale Ty si zameraj priemer tej diery (tipujem tak 5-6mm).
http://dream32.rajce.idnes.cz/Hydraulika_Zetor_72xx - v tomto odkaze som to odmeral šublerou. Pekne to tam vidno...
Je to všetko vysústrúžené z jedného kusu a na tej páčke je to vlisované a zanitované napevno-netočí sa to!

Tele

#21 Nový příspěvek od Tele »

Ahoj, mám problém s pákou hydrauliky na zvedání ramen u 7245. Když ji dám na konec ramena nahoře, tak tam moc nechce držet a po chvíli se posune a ramena sjedou sní. Nemáte někdo nápad co stím, aniž bych musel dát víko hydrauliky dolů ?

UR1SK

#22 Nový příspěvek od UR1SK »

:vysvetlit:

Vratislav Kocinec

#23 Nový příspěvek od Vratislav Kocinec »

Tele píše:Ahoj, mám problém s pákou hydrauliky na zvedání ramen u 7245. Když ji dám na konec ramena nahoře, tak tam moc nechce držet a po chvíli se posune a ramena sjedou sní. Nemáte někdo nápad co stím, aniž bych musel dát víko hydrauliky dolů ?
Na tý páce je brzdící mechanismus. A jsou tam takový podložky něco jako z lamely a ty jsou přitlačovány pružinou a matkou. Toto oprav a odmastit. Zřejmě ti taky protíká olej kolem té páky, jsou tam o kroužky. To musíš ale sundat hydrauliku

UR1SK

#24 Nový příspěvek od UR1SK »

Zase som zhodil horné veko. Nemáte niekto kontakt dakde v Spišskom Štvrtku by mali repasovať rozvádzače na zetorácku hydrauliku.

UR1SK

#25 Nový příspěvek od UR1SK »

Kamaráti, odborníci, poraďte.
Vybral som šupátko vnútorného okruhu bolo spojené s tiahlom tak ako je na tomto obrázku, čo si myslím, že nie je správne. Prečo by malo byť zalapovanou plochou v držiaku, keď tam nič netesní? A nezalapovaným koncom v puzdre šupátka, kde je potrebná tesnosť na udržanie tlaku z valca?
Obrázek
Nemá byť náhodou takto? lapovanou plochou na konci v puzdre šupátka a tesniť tlak vo valci?
Obrázek
Sú tri typy týchto šupátok.
Tu je ešte rez rozvádzača, ale tam to je dosť nejasne nakreslené.
Obrázek
Prosím aby ste sa vyjadrili.

pavel sk

#26 Nový příspěvek od pavel sk »

Neviem kto to skladal ale mal si to naopak zlozene to šupatko. Ono ma byt zloznene tak ako ho mas polozene na druhom obrazku. Pozor na tu mini pruzinku. Ja som ju hodinu hladal ked mi vypadla :smich: ale nasiel som ju ;-)

UR1SK

#27 Nový příspěvek od UR1SK »

Díky, si macher. 8) Zaujímavé, že hydraulika ako tak išla, len strašne vreštala keď mala polohovka pridvihnúť náradie po poklese ramien, musel som trochu spustiť ramená a znova ich pridvihnúť pákou. Taktiež keď som naštartoval, tak vnútorný okruh išiel kým som nezdvihol ramená. Potom už nešiel, až kým som zas neodstavil motor a tak dookola. Taktiež keď ramená neboli až celkom hore a dal som tlak do koncoviek ramená sa podvihli. Predpokladám, že po otočení šupátka do správnej polohy sa toto všetko odstráni. Keď som robil hydrauliku na jar toto šupátko a šupátko vonkajšieho okruhu som vybraté nemal. Každopádne už tomu rozvádzaču neverím, ktovie či sú aj srávne rozmery pružín v uzamykacom spätnom a obtokovom ventile, keď niekto dokázal dať šupátko naopak. Pozeral som tie pružiny na marko MT a nejako mi nesedli počty závitov. Takže definitívne rozhodnutie, zajtra idem s rozvádzačom k chlapovi čo repasuje hydrauliku, po opravený rozvádzač. Má dobré referencie, doporučili mi ho viacerí.

pavel sk

#28 Nový příspěvek od pavel sk »

Daj potom vediet ako si pochodil. V robote som robil s dvoch rozvadzacov jeden. Prelapoval som na skle co sa dalo, pomenil v rozvadzaci par O-kruzkov (jeden kolega mi tvrdil ze tam ziadne O-kruzky niesu a ked som mu ich ukazal zuholnatene a rozpadnute tak cumel) :shock: a chodi. Doma mam teraz dva rozvadzace na 6945ku. Tak sa cez zimu pustim do nich pustim.

UR1SK

#29 Nový příspěvek od UR1SK »

Dnes mi volal chlapík, čo mi opravuje kocku, že boli v kanálikoch mosadzné úlomky. Otázka znie, ako zlepšiť filtráciu na saní oleja? :) Poraďte. Mám tam klasicky magnet a sitko bežný typ.

jafi

#30 Nový příspěvek od jafi »

tie mosadzne ulomky su vzdy kamenom urazu och :-/
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“