Zetor 50 Super - vlečka

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
Tomas

Zetor 50 Super - vlečka

#1 Nový příspěvek od Tomas »

Od té doby co jsem vyměnil 25 ku za Supříka řeším otázku co s vlekem. Sice jsem si vyhrál s tím co mám, ale ten byl optimální za minulý traktor- max nosnost 3t, mechanická nájezdová brzda, ideální velikost.
Za Supra je to ovšem málo. Takže bych chtěl slyšet váš názor na optimální vlek za Supra :) . Důležité je použití, takže vozím palivový dříví dom, řezivo na pilu, stavební materiál (palety, sypké hmoty, kusové věci) ze stavebnin, suť z domu. Jelikož je to dost mnohdy protichůdných požadavků, tak z mi z toho vychází něco co by mělo být hodně univerzální. sám zastávám názor že univerzální věci nikdy neplní pořádně žádnou z jednotlivých funkcí, ale vlek chci jenom jeden :D .
Mám dva nápady (spíš pochycený) - buď V3S ku nebo S5 ku. Sundat kabinu, motor, přední nápravu, upravit rám a jet. Pokud by ještě měla ruku (tu chci každopádně ;-) ) , tak by vznikla poměrně jednoduše krásná sklopka. Prosím nebijte mě veteránisti, že S5 patří do muzea, asi jo ale já to teď řeším zatím teoreticky a porovnávám jenom právě tyhle dva modely.
Jako u každýho dopravního prostředku, i tady je nutný brát v úvahu poměr valstní hmotnosti soupravy ku hmotnosti užitečné. Z tohoto pohledu mi přijde u V3S ky skoro zbytečný tandem - hmotnost hnaných náprav. Teoreticky nejlepší by bylo (ať u V3S, nebo S5) z nápravy uříznou náboje a přivařit je na trubku kvůli snížení hmotnosti, ale má těch pár desítek kil poloos a diferáku cenu? :-/ Když vezmu i tu ruku (líbila by se mi HR 3000, protože je stavebně hodně nízká) tak ta má sama tak tunu, ne? Prostě bych nerad z těch nějakých pěti, šesti tun co Supr utáhne vozil čtyři tuny železa jen jako vlastní hmotnost (vleku) :tyty:
Budu rád za vaše posřehy, nápady a zkušenosti. ;-) Zatím řeším jenom koncepci, jo málem bych zapomněl- nechci dvounápravovej vlek, buď tandem, nebo jednonápr.
Zkusil jsem si naskicnout jak by to vypadalo. :prace:
Nechť prominou všichni jejichž fotky jsem při tom použil :vysmech:
Přílohy
PS5-Vlek.jpg
PV3S Vlek+tarktor.jpg
Práce má být tvůj kůň, ne jezdec.

mareko

Re: Jaký vlek za SUPRA

#2 Nový příspěvek od mareko »

Z té v3s je to hromada zbytečné práce . Vše se obvijí od ceny .Pokut by jsi sehnal rozmetadlo staré je to značka ideál.dá se taky použít náprava AVIA
diesel to je koncert

k.ondra89
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od k.ondra89 »

a nebo sehnat třeba 5ti tunu a převařit jí na návěs,;-) bude lehčí než šasi z V3S :)

mareko

#4 Nový příspěvek od mareko »

Nač kurvit 5 tinu ? To je taky otázka .Super to taky utáhne .
diesel to je koncert

michal-7610

#5 Nový příspěvek od michal-7610 »

Kolik tě bude stát ta ruka? Není potom lepší zrovna vejda sklopka z rukou ?
Mercedes 1117 přepravník koní, Zetor 6748 + Nd5-032, Ml 270cdi

Tomas

#6 Nový příspěvek od Tomas »

No toť právě otázka, je mi jasný že když to není o konkrétních nabídkách, tak se to blbě porovnává... :-/
Ale řekl bych, že když to budu kupovat zvlášť, tak to bude dražší, než komplet.

Tekiti
Kontaktovat uživatele:

#7 Nový příspěvek od Tekiti »

Mne osobne se nejvic libil jednoosak udelanej z Avie...je to o hodne lehci nez vejda a unes taky hodne,mel sem ho pujcenej,nez sem si poridil svuj a kdyz sem ho nalozil stavbenim materialem,tak vlek mel este velkou rezervu a Suprik uz citil dost:) Jinak mne se osobne vic zamlouvaji 4kolaky,protze muzu nakladat i nezaprazenej valnik,popotlacit ho s bracho ve dvou aniz bych musel vyndavat traktor.Ale to je samozrejme kazdeho vec a vec jeho vkusu:) Ten avickej sem mel foto,ale svihlo mi do baraku a harddisk prekrocil reku,tak smula:) Kdyz pojede kolem,tak muzu blejsknout:)
I pád na držku je pohyb vpřed :)
Výkresy na štěpkovač ke stažení zde http://www.ulozto.cz/5386381/vykresy-na-poslani-rar

mareko

#8 Nový příspěvek od mareko »

mne taky by padnul více dvouosý ale to couvání s vlekem to je o nervy
diesel to je koncert

Tekiti
Kontaktovat uživatele:

#9 Nový příspěvek od Tekiti »

To chce cvik:) Taky sem se ze zacatku mucil, chvilema byl vzklej jak pes kdyz to neslo,ale dostal sem se do toho a ted uz mi to necini nejmelnsi problem:) A pres tn muj vuz je navoic jak je to jen trituna paradne videt:)
Výkresy na štěpkovač ke stažení zde http://www.ulozto.cz/5386381/vykresy-na-poslani-rar

DOOM

#10 Nový příspěvek od DOOM »

jo jo chce to cvik a když je na traktoru posilovač tak je to parada

mareko

#11 Nový příspěvek od mareko »

Já už jsem couval s všeličím ale s prázdnou vlečkou a když třeba trochu přichytávají zadní kola to prostě neumím .jsem schopen tam to vlečku narvat ručně :smich:
diesel to je koncert

Tomas

#12 Nový příspěvek od Tomas »

To bys byl hodnej 8)
Jinak já se nebránim dvouosýmu kvůli lenosti nebo nešikovnosti, ale máme hodně úzký zajíždění na část dvora a já se tam prostě s dvounápravou nevejdu, a budovy kvůli tomu bourat nebudu :D
Jinak soused má nepoužívanou 4 tunu, tak jsem koukal jestli by to šlo upravit ,ale přijde mi to dost složitý. :-/ - posunout nápravu, sundat točnu, zkrátit korbu a zúžit rám na oj, nebo prodloužit rám novou ojí, no nic moc.
Tekiti píše:Mne osobne se nejvic libil jednoosak udelanej z Avie...je to o hodne lehci nez vejda a unes taky hodne,mel sem ho pujcenej,nez sem si poridil svuj a kdyz sem ho nalozil stavbenim materialem,tak vlek mel este velkou rezervu a Suprik uz citil dost:) Jinak mne se osobne vic zamlouvaji 4kolaky,protze muzu nakladat i nezaprazenej valnik,popotlacit ho s bracho ve dvou aniz bych musel vyndavat traktor.Ale to je samozrejme kazdeho vec a vec jeho vkusu:) Ten avickej sem mel foto,ale svihlo mi do baraku a harddisk prekrocil reku,tak smula:) Kdyz pojede kolem,tak muzu blejsknout:)

Tomas

#13 Nový příspěvek od Tomas »

Co byste říkali jako základu třebatomuhle?:
http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinze ... zni-cechy/
Kdyby mi nevadil dvounápr. tak by se mi líbil tento, s papírama dobrá cena ne?
http://www.annonce.cz/detail/prives-HW- ... TDJT3.html

Tomas

#14 Nový příspěvek od Tomas »

NO TAK TOHLE BY ALE BYLO ÚPLNĚ SUPER - S5T ZA 15000!
http://tezka-nakladni-auta.sbazar.cz/pr ... 58460.html
PROBLÉM ALE DOPRAVA, ČÍSLA TO SICE MÁ, ALE TECHNICKOU MYSLÍM NE :jazyk:
JAK BYSTE JI ODVEZLI (CCA 80 km)? :-/

Tekiti
Kontaktovat uživatele:

#15 Nový příspěvek od Tekiti »

Na tyci za suprem :smich:

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“