štěpkovače fa Bystroň

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
tonket

Re: štěpkovače fa Bystroň

#226 Nový příspěvek od tonket »

Neviem ako je na tom longa, ale ja dojim pirbu na 7245 a ked stiepkujem na hornej hranici moznosti (drevo 8 - 10cm) tak ma co s tym robit... Iste tebe staci pirana, ake aj tak by som ju velmi za ten malotraktor nevidel :nene:
Skus porozmyslat nad spalikovacom, tam je energia na posekanie podstatne mensia....

hobr

#227 Nový příspěvek od hobr »

Diky za odpovědi. V podstatě je mi jedno, co budu mít, ale u strojů jiné konstrukce (nože proti sobě) se mi zdá, že se musí více seřizovat. Nevím, mám to jen ze čtení diskusí na netu. Co se týče výkonu, na veletrhu v Brně jsem mluvil s majitelem firmy Bystroň a ten mě ubezpečil, že těch 17koní by mělo stačit. Na Bazošu je špalíkovač za méně peněz - http://stroje.bazos.cz/inzerat/34795602 ... c-10cm.php - váhám...
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

maršl
Kontaktovat uživatele:

#228 Nový příspěvek od maršl »

vyber podle kotle, ne podle traktoru, pokud bys chtel automat nehodi se ani jeden, spalikovac z odkazu je sice pekny ale bez setrvaku ti traktor pujde do kytek...
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

hobr

#229 Nový příspěvek od hobr »

Kotel klasický Slokov na uhlí (stáří 25 let), uvažuji o Viadrusu. Přikládání lopatou chci zachovat.
Je tedy něco, co by mi vyhovovalo lépe? (Do budoucna bych mohl zabudovat motor z majora čtyřicítky přímo na špalíkovač - štěpkovač, abych ušetřil svůj stroj, ale zatím to musím pár let nějak přežít).

maršl
Kontaktovat uživatele:

#230 Nový příspěvek od maršl »

slokov sachtovy? viadrus klasicky? dej na nej odkaz
lopatou bez velke namahy neprilozis ani z jedno...
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

Buggy

#231 Nový příspěvek od Buggy »

Lopatou přiložíš, o to nejde, špalíky jsou lopatou do hranatého uhláku a z něj do kotle...
Ale automat to není, to je jasné.

Tady na foru si najdi lesní a dřevo techniku, o špalíkovačích napsáno plno, jde o to, jaký to je, nejlepší a vyzkoušený (má nás ho tady plno) je od uživatele Bibos, samotná hlava (dvě hřídele, předloha, 50 kg setrvačník) vyjde cca na 19000, zbytek si doděláš, případně si necháš udělat celý.

Ten opravdu funguje a neodrovná traktor.

honzauta

#232 Nový příspěvek od honzauta »

Já - sám majitel Piraňi již 8 let topící štěpkou v italsko - polském litinovém kotli na dřevo dlouho hledám optimální štěpkovač. Přikládám 40 l kýblem. Lopatou naplním kýbl a potom jedním hodem nasypu do spalovací komory.

Malá frakce z diskových štěpkovačů se do tohoto kotle nehodí v kotli to doutná a potom bouchá, špatně se suší.

Frakce z Pirani je lepší, spalování a vysychání na hromadě je OK, manipulace lopatou také až na tenké větvičky, které to ne vždy naseká ( i když mám vše nastavané jak se dá)

Špalíkovač alá Biboš - byl jsem na několika čumendách, frakce pro litiňák OK, manipulace se špalíčky už trochu horší, vysychání perfektní, nějaké rázy i když má setrvačník tam také jsou

Ve finále jsem byl na čumendě u Jardy zde také z fóra - ten jednohřídelový špalíkovač s navařenými noži. Ten podle mne dělá nejlepší špalíčky (frakce vypadá jako velká kostka uhlí, paráda s tím topit i manipulovat), s malými větvičkami si poradí a pěkně je nacvaká, frakce krásně na hromadách vysychá, rázy jsou minimální. Pro toho, kdo si dodělá k tomuto špalíkovači pásový dopravníček alá Biboš či Fero je to pro majitele klasických litiňáků a přikládání lopatou ideální stroj.

hobr

#233 Nový příspěvek od hobr »

Díky za info :potlesk: . Už jsem psal Bibošovi, snad to dobře dopadne ;-) .

redcrown

#234 Nový příspěvek od redcrown »

já si myslím, že z hlediska spotřeby nafty je špalíkovač nesrovnatelně lepší volba. No a na přikládání do klasického kotle je to podle mě jedno. Špalíky možná déle hoří, ale nemůžu srovnávat. Mě připadá špalíkovač na daném výkonu taky podstatně rychlejší. Já bych v tvém případě šel do špalíkovače.
hydraulický půdní vrták http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 54&t=71067 , http://youtu.be/jVfCw5lBRcI
SU32, Hackert FUW 250, VS20A, MAG Fronius 250, TIG 200 AC/DC

Ondrej12

#235 Nový příspěvek od Ondrej12 »

trikko píše:bystronov vylepšený špalikovač pirba longa :)
Obrázek

Ahojte.
Uvazujem o kupe pirby s pravouhlou prevodovkou. Zbadal som ale tento kusok a neviete ak je cena za tutu pirbu longa s dopravnikom?
Uvladol by to zetor 50 super, alebo sa spýtam uvladze zetor 50 super pirbu s pravouhlou prevodovkou?
dakujem za odpovede

wlcoun

#236 Nový příspěvek od wlcoun »

hobr píše:Kotel klasický Slokov na uhlí (stáří 25 let), uvažuji o Viadrusu. Přikládání lopatou chci zachovat.
Je tedy něco, co by mi vyhovovalo lépe? (Do budoucna bych mohl zabudovat motor z majora čtyřicítky přímo na špalíkovač - štěpkovač, abych ušetřil svůj stroj, ale zatím to musím pár let nějak přežít).
Počkej si na Viadrus U 32- bude to odhořívák - podobná konstrukce jako Lignátor, ale bez ventilátoru, vypadá fakt pěkně. Začnou ho vyrábět příští rok.

sten 3011 a tk14

#237 Nový příspěvek od sten 3011 a tk14 »

Zdravím kluci.Kůpil sem letos Piraňu a je vidět,že už má hodně za sebů.Zatím sem stih akorát udělat nové hřídelky s kostičkama na zvedání spodní desky,pač byly v háji.Už sem naštěpkoval 2 vlečky a celkem to jde až na tenké větve a starší lipovinu-ta kůra a větvičky sa tam namotajů a nechce sa jim ven.A i když tam cpu i větší haluze tak sa mně zdá,že to nežere tak dobře jak to třeba vidím na vašich videách co máte na vebu.Proto sa chcu zeptat kolik asi piraňa vydrží něž je potřeba brůsit šnek,nebo ho měnit atd.Nebo co odchází (mění sa) nejčastěji atd.Komín mám daný pryč,pač s ním to nejde vůbec dobře a ucpává sa.A jestli už někdo z Vás dělal repasi tak na kolik to asi vyjde a co ta repas obnáší.

hobr

#238 Nový příspěvek od hobr »

wlcoun píše:Počkej si na Viadrus U 32- bude to odhořívák - podobná konstrukce jako Lignátor, ale bez ventilátoru, vypadá fakt pěkně. Začnou ho vyrábět příští rok.
Díky za tip 8) . Díval jsem se na jejich stránky(ještě tam není) a podle současných ceníků to bude asi pěkný ranec... :'( Uvidíme...

wlcoun

#239 Nový příspěvek od wlcoun »

Tady do té diskuze jsem dával prospekt http://www.energoportal.cz/forum/pevna- ... ?retezec=u 32

peter11111

#240 Nový příspěvek od peter11111 »

Zdravím. Uvažuju o koupi Pirane myslíte že to TK utáhne??? potřebuju štepkovat tak do tek 4-6 cm ....

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“