Zetor 10540 UKT
Moderátor: Franta.cz
Zetor 10540 UKT
Chlapi, nemáte někdo zkušenost se 10540 v lese, není do lesa moc velkej?
Re: Zetor 10540 UKT
Záleží, co s tím zamýšlíš dělat. Na probírky to asi moc ideální nebude. Myslím, že rozměrově je jako krystal, jen o něco vyšší. S krystalem jsem zatím v tomhle směru v lese problém neměl.
Skušenosti se 10540 v lese nemám, ale té velikosti bych se nebál, vždyť já mám JD 6120 a vejdu se v lese všude, a třeba Valtry jsou taky dost velký a jezděj v lese v poho
Jezdím se strojema, kterým věřím John Deere
Čím větší traktor, tím potřebuje šikovnějšího šoféra, takže je to na tobě...
Kousek odemě má borec 9540 a je spokojenej... Když tuhle seděl v proximě, nadával jak špaček a rychle utekl pryč... Prej že s tím se nedaj tahat ani tříšky z ruk...
Kousek odemě má borec 9540 a je spokojenej... Když tuhle seděl v proximě, nadával jak špaček a rychle utekl pryč... Prej že s tím se nedaj tahat ani tříšky z ruk...
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA
Chlapi díky za odpověď, právě že se mi ta 10540zdá velikostí jako JD 6120 přitom Zetor má silnější motor. Nevím jak to bude se spolehlivostí a se spotřebou, ale mám 7745 UKT a tak by podle tabulek měla mít skoro stejnou spotřebu jako 10540. Přemýšlel jsem dát do 77čky turbo. ale pak ty motory berou víc než 10540. Brácha má s Proximou 74 samé problémy, strojili mu ji v Třeboni po měsíci tekl olej z portálů, teď po půl roce výměna převodovky - vypadává 4ka......
Jsem z J.Č. Týn nad Vltavou, proč?
Myslím si že nástavba s Třeboně je dobrá, myslím že problém je v Proximě, kluci ve vláknu Parta z lesa tam píšou co co maj za problémi s Proxíkama, když tak si to přečti, jinak co jsem slišel tak u 10540 zlobí násobič, tak na to bacha, jinak velikostně je to traktor do lesa v pohoděPepík píše:Chlapi díky za odpověď, právě že se mi ta 10540zdá velikostí jako JD 6120 přitom Zetor má silnější motor. Nevím jak to bude se spolehlivostí a se spotřebou, ale mám 7745 UKT a tak by podle tabulek měla mít skoro stejnou spotřebu jako 10540. Přemýšlel jsem dát do 77čky turbo. ale pak ty motory berou víc než 10540. Brácha má s Proximou 74 samé problémy, strojili mu ji v Třeboni po měsíci tekl olej z portálů, teď po půl roce výměna převodovky - vypadává 4ka......
Jo v třeboňský nástavbě problém nevidím, je to asi jedna z nejlepších co se na traktory do lesa montuje, sám ji mám na 7745 a bez problémů. Ty problémy s Proximou jsme po tak krátký době nečekali.
Jo to nejste první kdo má po krátké době problémi s ProximouPepík píše:Jo v třeboňský nástavbě problém nevidím, je to asi jedna z nejlepších co se na traktory do lesa montuje, sám ji mám na 7745 a bez problémů. Ty problémy s Proximou jsme po tak krátký době nečekali.
Pro koho děláš, jestli se můžu zeptat? Já jsem kousek od Bechyně.Pepík píše:Jsem z J.Č. Týn nad Vltavou, proč?
Dělám většinou pro akciovku a Panství Bechyně. Teď je to s prací mizerný a ještě LČR si vymyslely, rozmanipulovávat dřevo v lese na sortimenty, takže strom rozřezanej třeba na 6 kusů - hrozná práce a za bídný peníze (140 Kč za kubík).
-
- Kontaktovat uživatele:
U nas se za ty penize taha ta sama vyroba několik let a to jsme museli ješte třidit slabe 5ky a hrube slabe 2ky a hrube a každou dřevinu no hruza!!!!!!!§Pepík píše:Dělám většinou pro akciovku a Panství Bechyně. Teď je to s prací mizerný a ještě LČR si vymyslely, rozmanipulovávat dřevo v lese na sortimenty, takže strom rozřezanej třeba na 6 kusů - hrozná práce a za bídný peníze (140 Kč za kubík).
U nás se to taky tak dělá a za hodně podobný peníze, neděláme sice krátký výřezy, ale na sortimenty se to řeže v porostu, takže z jednoho stromu máme taky tak 5ks a lepší to nebudeŽerik2 píše:U nas se za ty penize taha ta sama vyroba několik let a to jsme museli ješte třidit slabe 5ky a hrube slabe 2ky a hrube a každou dřevinu no hruza!!!!!!!§Pepík píše:Dělám většinou pro akciovku a Panství Bechyně. Teď je to s prací mizerný a ještě LČR si vymyslely, rozmanipulovávat dřevo v lese na sortimenty, takže strom rozřezanej třeba na 6 kusů - hrozná práce a za bídný peníze (140 Kč za kubík).
- TomikKouril
Tak u nás max. tři kusy.A to jenom z borovice.Jinak smrk je na dva,když to není silne dřevo.Jinak děláme občas dvojky.Vysvětli mě 5 kusu z jednoho dřeva,díkkapr píše:U nás se to taky tak dělá a za hodně podobný peníze, neděláme sice krátký výřezy, ale na sortimenty se to řeže v porostu, takže z jednoho stromu máme taky tak 5ks a lepší to nebudeŽerik2 píše:U nas se za ty penize taha ta sama vyroba několik let a to jsme museli ješte třidit slabe 5ky a hrube slabe 2ky a hrube a každou dřevinu no hruza!!!!!!!§Pepík píše:Dělám většinou pro akciovku a Panství Bechyně. Teď je to s prací mizerný a ještě LČR si vymyslely, rozmanipulovávat dřevo v lese na sortimenty, takže strom rozřezanej třeba na 6 kusů - hrozná práce a za bídný peníze (140 Kč za kubík).
UKT Landini Vision 105 plus navijáky Igland 2-6 tun