Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
exot
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#1846 Nový příspěvek od exot »

NE MIG! PLETE SE TO TADY A TO JE CHYBA MIG JE SVÁŘENÍ TAVÍCÍ SE ELEKTRODOU V OCHRANNÉ ATMOSFÉŘE INERTNÍHO PLYNU(ARGON).Všichni většinou používáme CO2 nebo směsný plyn a to je MAG.
Terablick píše:
tito píše:tyhle mašinky 2v1 strácej kouzlo lehkeho invertoru. vem že v tom budeš mít 5 kg cívku a pokažde když někam pujdeš tak ustříhneš 3 metry drátu aby jsi sundal MIG kabel a nebo ten drát budeš navíjet zpátky?
Počkej, on se ten MIG kabel musí sundavat? Nestačí jen odpojit tu zástrčku a připojit tam kabely MMA (TIG) a fertig? Tak jako tak asi budeš muset někde přepnout jakou metodou vaříš, ne? :)
Ta myšlenka je správná na MAG stačí jeden pol na hořáku a druhý zemnící kabel stačí se podívat na fota těch invertoru
a na MMA zemění a kleště na elektrody.Na kabelech jsou rychlospojky takže na MMA lze rychle přehodit polaritu dle použitých elektrod.
Dle použité metody se MUSÍ !!! svářečka přepnout.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

exot
Kontaktovat uživatele:

#1847 Nový příspěvek od exot »

Antony30011 píše:Ta váha mi nevadí, 20kg je pohoda. Trafo co mám teďka má 25 a taky se s ním přenáším jak pitomec :-/ a do kufru oktávky hodím i tohle, takže neva. Spíš by to na ten hořák/kleště chtělo nějakej držák aby to neplandalo :) jinak cívka se u toho předpokládám vrazí dovnitř?
Spíše bych se bál poškození při manipulaci a přepravě .Namotat zpátky drtek drátu není problém a odpojit kabel s eurohořákem je otázka mžiku.
Všichni tu řeší váhu invertoru ale je třeba sebou tahat lahev a redukční ventil!!

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#1848 Nový příspěvek od McPeci »

exot píše:Na co střídavý proud????Jedině pro práci v nějakém magnetickém poli.
Všechny elektrody které se používají na střídavý proud lze zapojit i na stejnosměrný.Trochu si problematiku sváření nastuduj.
aha to jsem si nebyl jist :) vim že naopak to nejde :D

ten střídavý vývod bude mít výhodu když se mi odpálí usměrňovač musím mu ještě vychytat mouchy, občas nějaký můstek odpálím, skusim jich pár přidat

takový dotaz jak zjistim kolik A mi svářečka dává??? je to 20 let starý domaděl takže o vinutí nemám ani páru :-/

jo a kdyby někdo měl nějakou starou MAG rukojeť?? může být i nefunkční či nějak poškozená může být i bez bovdenu :)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

exot
Kontaktovat uživatele:

#1849 Nový příspěvek od exot »

Trafo na MAG nelze použít na MMA a naopak!!! Víš to???

Jiná charakteristika jiné napětí. Mrkni na svarforum.

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#1850 Nový příspěvek od McPeci »

počkej proč by nešlo? rozveď to...
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1851 Nový příspěvek od Antony30011 »

exot píše:Spíše bych se bál poškození při manipulaci a přepravě .Namotat zpátky drtek drátu není problém a odpojit kabel s eurohořákem je otázka mžiku.
Všichni tu řeší váhu invertoru ale je třeba sebou tahat lahev a redukční ventil!!
Taky moznost :) hele a ten Libra co sem daval na predchohi strane pisou MMA MIG. Tak co to je? :-/ MAG lze ci nelze? Protoze ja to chtel na elektrodu a co. At nepisu v sifrach kterym nerozumim :D

peny

#1852 Nový příspěvek od peny »

rozdiel je iba v plyne, teda ci sa pouziva inertny plyn (MIG) alebo aktivny (MAG)

exot
Kontaktovat uživatele:

#1853 Nový příspěvek od exot »

jedná se jen o rozdílné metody svářečky jsou STEJNÉ

Metal inert gas MIG Plyn : CO2 a směsné plyny obsahující krom argonu také CO2 O2 H N
nelegované konstrukční oceli
legované konstrukční oceli
nerezová ocel

Metal activ gas MAG Plyn:Argon
Hliník
Hořčík
Měď
Titan
Bronz
a jen pro zajímavost pájení MIG zde se (nejedná se o sváření)

ZDE SI VŠICHNI MUŽETE PŘEČÍST VÍC O ROZDÍLU METOD http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? ... 2007101501

A ještě dále existuje svařování plněnou (trubičkovou) elektrodou je svařování trubičkovým drátem (FCAW - Flux Cored Arc Welding) velmi podobné svařování MIG/MAG. Nesvařuje se však plným drátem nebo elektrodou, ale je to kovový plášť vyplněný tavidlem.
Jako u svařování MIG/MAG závisí i tato metoda na ochranném plynu, který chrání svarovou oblast roztaveného kovu. Plyn se dodává buď samostatně (trubičkový drát je určen pro svařování v ochranné atmosféře) nebo vzniká rozkladem přísad z náplně (trubičkový drát s vlastní atmosférou). Kromě ochranného plynu produkuje trubičkový drát strusku, která slouží jako další ochrana při chladnutí svarového kovu a poté se z jeho povrchu odstraní.
Naposledy upravil(a) exot dne sob kvě 03, 2014 8:58 pm, celkem upraveno 1 x.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1854 Nový příspěvek od Antony30011 »

Tim padem ok 8) co rikas na tu libru? Resp pak je tam gamastar 175 za 12 ale bez kablu :-/ ta libra jakysi ma

exot
Kontaktovat uživatele:

#1855 Nový příspěvek od exot »

McPeci píše:počkej proč by nešlo? rozveď to...
Díval jsi se na www.svarforum.cz ??

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1856 Nový příspěvek od Terablick »

exot píše:NE MIG! PLETE SE TO TADY A TO JE CHYBA MIG JE SVÁŘENÍ TAVÍCÍ SE ELEKTRODOU V OCHRANNÉ ATMOSFÉŘE INERTNÍHO PLYNU(ARGON).Všichni většinou používáme CO2 nebo směsný plyn a to je MAG.
Terablick píše:
tito píše:tyhle mašinky 2v1 strácej kouzlo lehkeho invertoru. vem že v tom budeš mít 5 kg cívku a pokažde když někam pujdeš tak ustříhneš 3 metry drátu aby jsi sundal MIG kabel a nebo ten drát budeš navíjet zpátky?
Počkej, on se ten MIG kabel musí sundavat? Nestačí jen odpojit tu zástrčku a připojit tam kabely MMA (TIG) a fertig? Tak jako tak asi budeš muset někde přepnout jakou metodou vaříš, ne? :)
Ta myšlenka je správná na MAG stačí jeden pol na hořáku a druhý zemnící kabel stačí se podívat na fota těch invertoru
a na MMA zemění a kleště na elektrody.Na kabelech jsou rychlospojky takže na MMA lze rychle přehodit polaritu dle použitých elektrod.
Dle použité metody se MUSÍ !!! svářečka přepnout.
No právě, takže na co vyndavat kabel :) Jak už bylo řečeno, váží to trochu víc než klasický samostatný inverotr, ale má to kolečka, takže v tom nevidím problém, a u mého COčka je kabel napevno a taky to ničemu nevadí i když ho musím pokaždé stěhovat ven a zase dovnitř :) Kabely na MMA by se mohly odpojit a dát mimo, ale dokonce by tam taky mohly bejt trvale a ničemu by to taky nevadilo :) Takže podle mě pro kutila super pomocník :) Ještě kdyby na tom byla i plazma tak si to snad i koupím (zatím mám zvlášť COčko a zvlášť invertor, ale kdyby byla možnost 3v1, asi bych o tom uvažoval už kvůli úspoře místa atd.
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1857 Nový příspěvek od Antony30011 »

Exote, co mi reknes na tu libru? :) da se s tim nejaky ty 5mm jekle a obcas 10mm pasovina? Nebo je to spis taky takova plecharina? A ty Gamastary 175 a 195? :)

Terablicku, to co vybiram ja tak kolecka nema :D ale je to 20kg a sympaticky velky ze to supnes do kufru a jedes. Maj aj s koleckama ale velky jak svina a tezky a to uz na prevoz ee :(

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1858 Nový příspěvek od Terablick »

To se divím že je to nemá. Já mám menší a lehčí, ale kolečka má :) No každopádně bych si je k tomu snadno dodělal, že :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

exot
Kontaktovat uživatele:

#1859 Nový příspěvek od exot »

Antony, mrkni se na zatěžovatel ten ti poví víc (není to řádný zázrak) počítej reálně se 60% zatěžovatelem což je ideál u 3,2 elektrody 120-125 A,a i použití max0,8 drátu stroj jasně řadí mezi hoby,ale nejsou tam na něj špatné komentáře já mám inventor BWIG180 (není to multifunkce ale umí TIG HF) což je taky čína mám ji cca 2 roky a zatím naprostá spokojenost dá v poho i 4 elektrody.Sice by chtěly domontovat konektory na kabely ale zas má výstup na spool gun hořák což muže být fajn na karosařinu.Muka výběru co

Ps: v celku chválený je i jasic (s použitím argonu i na hliník) http://www.svarecky-obchod.cz/invertory ... htm#tabs-1

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1860 Nový příspěvek od Antony30011 »

Většinou svařuju s 2,5 s 3,15 jen silnější matroš a vyjmečně. Právě sem si říkal že na MMA by to aj stačilo. A co CO2? Tam vubec zatím nevím na jaký hodnoty se třeba svařuje 5mm a na jaký 10mm? Ale říkáš teda, že lepší našetřit na ten Gamastar, Jasic? :)

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“