Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
exot
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#1831 Nový příspěvek od exot »

řeš také servisovatelnost svářečky ne jen cenu i když je velmi lákavá ;) ty % jsou tkzv zatěžovatel tímhle invertorem se dá dle těch udaju klidně vařit 4kama elektrodama (pozor na kvalitu elektroinstalace)

PS: pročpak jsou na těch fotech 2 ruzné svářečky??
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

xxmm

#1832 Nový příspěvek od xxmm »

Alek, stačí trochu použít internet.
Oficiální stránky jsem nenašel. Někoho kdo dělá servis taky ne. Obchod v čr co by to prodával taky není. Na netu jsou jen zmíňky o podomních prodejcích a předváděčkách. Příslušenství vypadá že levnějc už to nešlo. Jištění 30A v čr jaksi nelze zrealizovat (obyč zásuvka je na 16A speciální se dělají na 25A a tu ta mašinka nemá). moc značkových 200A invertorů s takovýma parametrama není (a ty jsou stojí několikánásobně víc). Číňanů o umí 200A je hafo(aneb internet snese víc než papír, který snese všechno, jen aby zákazník koupil mašinu s profi parametry za cenu nejlevnějšího značkového hobby stroje).

Sadra17

#1833 Nový příspěvek od Sadra17 »

čínani taky jenom maximální výkon počítaji :-/
malej traktorista v malým traktoru

Shrek

#1834 Nový příspěvek od Shrek »

Jj, ale oni scitaj vykon, prikon, nasobej hmotnosti a pripocitavaj k tomu vek babicky. Pak jim to +- vychazi...
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1835 Nový příspěvek od Antony30011 »

Máte někdo zkušenost s tímto typem strojů? http://www.svarecky-obchod.cz/invertory ... 5d-pfc.htm http://www.svarecky-obchod.cz/invertory ... it=prodane http://www.svarecky-obchod.cz/invertory ... htm#tabs-5
Kamoš mi radil, ať se vykašlu na invertor a našetřím přímo na toto. Co sem pochopil a vyčetl dá se tím svařovat jak metodou MIG tak MMA - což by se mi aj zamlouvalo. Ale zkušenosti? Díky

exot
Kontaktovat uživatele:

#1836 Nový příspěvek od exot »

Pokud ti vyhovuje filozofie vse v jednom proc ne;) jinak se i v tomto pripade jedna zase o invertory i kdyz postavene a naprogramovane aby" umely" obe metody jak MMA tak MAG vybavene prepinanim mezi nimy.Nic vice nic mene se vsemi vyhodami a nevyhodami tohoto reseni a koncepce.

Copak by jsi rad slysel ? Ptej se konkretne?

tito

#1837 Nový příspěvek od tito »

tyhle mašinky 2v1 strácej kouzlo lehkeho invertoru. vem že v tom budeš mít 5 kg cívku a pokažde když někam pujdeš tak ustříhneš 3 metry drátu aby jsi sundal MIG kabel a nebo ten drát budeš navíjet zpátky?

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1838 Nový příspěvek od Antony30011 »

Exote, to by mi právě vyhovovalo. Mám doma po dědovi nějaký elektrody - škoda kupovat čiště MIG/MAG stroj a elektrody :-/ proto se ptám, jestli tohle svařuje dobře po stránce MMA i MIG - nevím ty hodnoty zatěžovatele u MIGu, u MMA se v tom trošku orientuju. Ten GAMASTAR mi přímo doporučil, že s tím má zkušenosti ale pěněžně je to rána. Co ten LIBRA? Je to použitelný? Nepojede 8hod v kuse každej den, spíš hobby práce. Měl bych možnost mít ho bez DPH a líbí se mi, že už sou o toho káble. Nicméně nevím, stačí tomuhle 230V? Já i s tím blbým trafem svařuju na 400V a je to nebe a dudy. A co sou ty výhody a nevýhody? Chtěl bych to prostě mít na to i to, jeví se mi to jako výhoda. Váha mi nevadí (15-20kg mi nepříjde moc :-/ ), sem zvyklej. Svařuju de facto na dvou místech a hodit tuhle váhu do auta není problém.

Tito jak to myslíš? Pokud přestanu svařovat MIG a půjdu na MMA tak musím cívku zahodit a tím pádem přijít o kus drátu? Tohle nějak nechápu :-/ Myslel sem, že jen přehodím káble a jedu

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#1839 Nový příspěvek od McPeci »

tito píše:tyhle mašinky 2v1 strácej kouzlo lehkeho invertoru. vem že v tom budeš mít 5 kg cívku a pokažde když někam pujdeš tak ustříhneš 3 metry drátu aby jsi sundal MIG kabel a nebo ten drát budeš navíjet zpátky?
proč nenavíjet z5? je to ušetření a rychlé, navíc pokud bych vařil s mag jinde proč odpojovat hořák???
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1840 Nový příspěvek od Terablick »

Počkej, on se ten MIG kabel musí sundavat? Nestačí jen odpojit tu zástrčku a připojit tam kabely MMA (TIG) a fertig? Tak jako tak asi budeš muset někde přepnout jakou metodou vaříš, ne? :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1841 Nový příspěvek od Antony30011 »

Tak nejak sem si to myslel :-/ pokud se divam dobre, tak je tam dira na Mig kabel, Mma kabel a zem kabel. Tak nejdou nechat zapojeny secky tri a jen prehazivag mma x mig metodu?

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#1842 Nový příspěvek od McPeci »

takhle to bude mít můj tuning trafosvářečky mag kabel zůstane napojený, použe si na + konektor přepnu mag nebo kleště na elektrodu
a aby toho nebylo málo budu mít vyvedenou i střídavinu (co kdybych sehnal elektrody na střídavý proud ;) )
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

tito

#1843 Nový příspěvek od tito »

Samozřejmě se nemusí vyndávat ale bude dost prekazet a budeš tahat dalsi kilo navíc. Invertor mám na taháni mimo dílnu važí nějikejc 6 kg a tahle mrcha 18 to je uz na kolečka.

exot
Kontaktovat uživatele:

#1844 Nový příspěvek od exot »

McPeci píše:takhle to bude mít můj tuning trafosvářečky mag kabel zůstane napojený, použe si na + konektor přepnu mag nebo kleště na elektrodu
a aby toho nebylo málo budu mít vyvedenou i střídavinu (co kdybych sehnal elektrody na střídavý proud ;) )
Na co střídavý proud????Jedině pro práci v nějakém magnetickém poli.
Všechny elektrody které se používají na střídavý proud lze zapojit i na stejnosměrný.Trochu si problematiku sváření nastuduj.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#1845 Nový příspěvek od Antony30011 »

Ta váha mi nevadí, 20kg je pohoda. Trafo co mám teďka má 25 a taky se s ním přenáším jak pitomec :-/ a do kufru oktávky hodím i tohle, takže neva. Spíš by to na ten hořák/kleště chtělo nějakej držák aby to neplandalo :) jinak cívka se u toho předpokládám vrazí dovnitř?

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“