Nepocita motohodiny zetor 7211

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
fastluk

Nepocita motohodiny zetor 7211

#1 Nový příspěvek od fastluk »

Cavte
Kamarat ma zetor 7211 a budik mu ukazuje normalne otacky funguju.
Len mu nepocita motohodiny.
Teraz nevie v com moze byt chyba bud cidlo na bloku-agregat
Alebo bydik v pristrojovke.
A da sa to opravit ?

Jaryn82

Re: Nepocita motohodiny zetor 7211

#2 Nový příspěvek od Jaryn82 »

stejnej problém jsem měl když jsem traktor přivezl. dal jsem nové čidlo pořád to nešlo,pak jsem dal budík pořád motohodiny nešli. Pak terprve jsem překontroloval jak jsou zapojené dráty u čidla a zjistil jsem že někdo přehodil dva dráty ,přepojil jsem to a funguje perfektně :)

fastluk

#3 Nový příspěvek od fastluk »

Ale otacky ti isli ?

Jaryn82

#4 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Jo otáčky SLI.

fastluk

#5 Nový příspěvek od fastluk »

a nespomenies si ake prestne droty alebo naco by som sa mal lepsie pozriet ?

Jaryn82

#6 Nový příspěvek od Jaryn82 »

někde tu bylo právě téma díky kterému jsem na to přišel a opravil, ale nemůžu to najít

fastluk

#7 Nový příspěvek od fastluk »

a do kelu aspon dajake klucove slove alebo ako by som to mal hladat

Jaryn82

#8 Nový příspěvek od Jaryn82 »

myslím že táta si to někde vytiskl jak to má být a jak zjistit jestli je špatné čidlo nebo budík. Zítra s ním budu tak když to nevyřešíš do zítra tak ti to sem přepíšu.

fastluk

#9 Nový příspěvek od fastluk »

urcite to nestiham do zajtra spravit tak ked mozes prosim ta daj to sem

fastluk

#10 Nový příspěvek od fastluk »

A este chcem napisat ze hodinky-budik ma 4vyvodove a cidlo tam potom ide ake lebo do kelu uz niesom pri traktore ani s kamaratom tak tam ide 3 ci 2 vyvodove ?

Jaryn82

#11 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Máš štěstí našel jsem to vytištěné tak snad se autor nebude zlobit že jsem to přepsal a dal jsem to sem. Já měl problém jen ten že kostru někdo přendal na jeden z krajních otáčky normálně šli motohodiny ne :)
pokud fungují otáčky je to jednoduché na motoru najdi čidlo jsou tam tři kabely,prostřední je kostra a jeden na motohodiny a druhej otáčky odpoj motohodiny (poznáš tak že nastartuješ a otáčky půjdou) pak do toho kabelu na motohodiny zapoj (provizorně) kabel, kterej povede až do kabiny. zapni klíček a tˇukej s ním o kostru tak po 40 tuknutích se musej motohodiny pohnout když ne zahodˇ budík když jo zahodˇ čidlo.

čidlo má prostřední vývod na kostru (zkontroluj) pak ty dva krajní zkus prohodit. pořád nic? tak zkontroluj zapojení budíku jde tam proud od klíčku a kostra(horní vývody označeny 30 a 31 (31 kostra plus od spínačky)) dolní vedou k tomu čidlu.

popř budík vyndej na 30 napoj plus 31 nezapojuj a dolní vývody zkus ukostřit na jednom ti musí vyletět ručička pokud vyletí je budík ok a připoj na 31 kostru a ten poslední nevyzkoušenej vem a tukej s ním o mínus měly by se do minuty pohnout motohodiny (záleží na rychlostí tukání)
tím vyzkoušíš budík a máš jasno co vyměnit.

UR1SK

#12 Nový příspěvek od UR1SK »

Včera som tiež opravoval počítadlo motohodín. Nevedel som či je chyba v čidle alebo v budíku.
Postupoval som takto: na výstup z čidla som namontoval provizórny káblik, napojil na multimeter, druhý kábel multimetra na kostru. Na multimetri som nastavil odpor v ohm, naštartoval som a na multimetri sa mi pravidelne menili hodnoty od nekonečna k cca 2-4 ohmom. To znamenalo, že snímač na motore je DOBRÝ. Prezvonil som kábel až do konektoru na budík. Kábel OK. Takže chyba v budíku. Kupovať nový? Nie. Trochu som sa pohral s obímkou sklíčka, je z hliníku, takže malým plochým skrutkovačom ju pekne otvoríte. Potom vyskrutkovať vzadu tri skrutky a vybrať vnútro budíku. Skontroloval som mechanický prevod, ten vyzeral dobre. Nakoniec bola chyba v zlom ukostrení doštičky plošného spoja vnútri budíku, bola tam povolená skrutka. Takže som napojil rozobratý budík, zapol kľúčik a "klepkal" drôtikom o kostru. Počítadlo nabehlo :ejchuchu: Keď budete odpájať rozobratý budík z konektoru tak opatrne, mne sa podarilo odtrhnúť ten plast z držiaka, naštastie sa nič nezlomilo. Ešte som nakoniec nanovo nastriekal obímku budíka a poskladal a hotovo. Všetko funguje ako má.

fastluk

#13 Nový příspěvek od fastluk »

A cakaj ja mam hodinku ma 4 vyvodovu a cidlo je tam take ze ma na sebe pripojeny kondenzator alebo indukcnu cievku alebo co to je.
Ale kolko vyvodov ma cidlo teraz uz neviem dokelu

Ci to bude fungovat aj na mojom cidle len neviem kolko je vyvodove ci to je ten isty mechanizmus ???

fastluk

#14 Nový příspěvek od fastluk »

TAk dnes sme to rozchodili sice boli az 2 problem.
A jeden bol to ze nefunguje snimac na bloku na motore .
a druhy problem bol ze neviem preco ale nechcelo sa prekrucat motohodiny ako keby bol zaseknuty motorcek a tak som to spojaznil.
som rozobral hodinku poriadne pozrel a vsetko funguje uz len vymenit snimac na motore .

A sa chcem opytat ako vymenit snimac mam 3 vyvodovy.potrebujem davat dole chladic ci sa zmestim pri nom ???

Jaryn82

#15 Nový příspěvek od Jaryn82 »

fastluk píše:TAk dnes sme to rozchodili sice boli az 2 problem.
A jeden bol to ze nefunguje snimac na bloku na motore .
a druhy problem bol ze neviem preco ale nechcelo sa prekrucat motohodiny ako keby bol zaseknuty motorcek a tak som to spojaznil.
som rozobral hodinku poriadne pozrel a vsetko funguje uz len vymenit snimac na motore .

A sa chcem opytat ako vymenit snimac mam 3 vyvodovy.potrebujem davat dole chladic ci sa zmestim pri nom ???
Chladič nemusis vyndavat

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“