HORAL 4×4
Re: HORAL M1261 4×4
Tak to je fajn a díky za podporu . Jen mám ten první štít trochu děravý, protože jsem chtěl původně použit díry po starých excentrech, ty nevycházely kvůli náboji, potom díry po nejakých hejblátkách, co tam původně byly, ty zas nevycházely skrz pakny. Ale napotřetí už to pěkně sedlo . Ty díry se potom při rozborce ve vodorovné poloze zavaří a vybrousí do ztracena . Dneska jsem zatím jen odstranil staré excentry na dalším kole, zítra nahodím nové. Když to půjde pěkně, tak během týdne dodělám zbytek excentrů a zkusíme zase odvzdušnit.
Mas to velmi zaujimave.Rozhodol si sa dobre dat tam dieslovy motor.Nech ti dobre a spolahlivo sluzi.
Díky, ten motor byl určitě dobrá volba . Sílu má na rozdávání, což dokonce už dneska dokázal . Takto dopadla přední pravá zkracovaná poloosa, na které jsem musel cca před rokem trochu stočit navařenou trubku kvůli špatnému guferu (na 4. fotce jde vidět už nové gufero). Dneska jsme zkoušeli brzdy, zařadili aj předek a ani jedno přední kolo se netočilo. Rozdělal jsem to a vykuklo na nás toto:
Člověka by ani nenapadlo, že ta poloosa nebyla vůbec zavařená . Ten, kdo to dělal neměl všech 5 pohromadě!!! Byla na ní jenom nasunutá a k oběma polovinám přivařená trubka. Takže jsem pilkou rozřezal poloosu a musel jsem to u známého stočit, začepovat a nachystat na zavaření. Zítra to zavaříme a v týdnu to ve škole lisem vyrovnám .
Tak snad to chvílu vydrží .
Člověka by ani nenapadlo, že ta poloosa nebyla vůbec zavařená . Ten, kdo to dělal neměl všech 5 pohromadě!!! Byla na ní jenom nasunutá a k oběma polovinám přivařená trubka. Takže jsem pilkou rozřezal poloosu a musel jsem to u známého stočit, začepovat a nachystat na zavaření. Zítra to zavaříme a v týdnu to ve škole lisem vyrovnám .
Tak snad to chvílu vydrží .
- Libor
- Kontaktovat uživatele:
Tak přesně tohle je také ten důvod,proč jsem přestal se stavbou Cvaldy z již po někom upravovaných dílů a začal od začátku a po svém stavět Cvaldika.
A to jsem ti původně chtěl poblahopřát k funkčnosti stroječku
A to jsem ti původně chtěl poblahopřát k funkčnosti stroječku
Aka zhoda nahod...vcera som bol na prvej jazde na novom stroji kde mam v3s napravu ktoru som neskracoval ja...a cocert nechcel utrhla sa poloos asi bola riesena podobne fuserskym sposobom .
- Libor
- Kontaktovat uživatele:
Ono to sice k té stavbě patří,různé problémky,ale někdy taková věc zkomplikuje plány.Zase je fakt,že lepší při zkoušce,než při práci v lese,či na poli
Je pravda, že plány nám to trochu zkomplikovalo. Cca. 5 hodin jsem létal po dědině, zjišťoval, kdo má tak velký soustruh, aby tu trubku stáhl a pak samotné soustružení a to ještě není hotovo. Ještě zavařit a narovnat, ale to už by mohlo jít. A je pravda, že lepší teď, než v lese. Se zahrabeš, lupneš tam předek aby tě vytáhl a on o nic. To by mě jeblo . Ale aspoň člověk vidí, čeho jsou někteří lidi schopní .
Co si nespravis sam ako by si nemal
- Libor
- Kontaktovat uživatele:
Co jsi použil na hřídel 2.převodovky ARO jak to máš nafoceno na straně 7?Já mám vnitřek NOVÉ lamely,hřídel není vymletá,ale i tak je to poměrně volné.Nechals na to něco navařit(tím se to doufám trochu stáhne a vymezí),osoustružit.......?
U UAZe je ta výstupní hřídel poměrně "na kvedlačku",takže tam musím "vnutit"ložiskový domeček
Díky za info stačí až večer,teď určitě taky
U UAZe je ta výstupní hřídel poměrně "na kvedlačku",takže tam musím "vnutit"ložiskový domeček
Díky za info stačí až večer,teď určitě taky
Mám tam dělaný mezikus (protikus na vstupní hřídel, náboj kola z Peugeota na poloosu a mezi tím soustružený mezikus), ale ještě tam asi taky vrazím nějaký domeček, aby to bylo jistější. Přece jenom to jakési točky má, tak kdyby náhodou ...
fazuliak: Moje řeč, já se to snažím udělat tak, aby na to bylo spolehnutí .
- Libor
- Kontaktovat uživatele:
horavi píše:Mám tam dělaný mezikus [b](protikus na vstupní hřídel[/b], náboj kola z Peugeota na poloosu a mezi tím soustružený mezikus), ale ještě tam asi taky vrazím nějaký domeček, aby to bylo jistější. Přece jenom to jakési točky má, tak kdyby náhodou ...
Ten protikus je z čeho?
Ten je dělaný na soustruhu a následně udělaných deseti drážek na obrážečce, pak už jenom trochu doupravené pilníkem .
- Libor
- Kontaktovat uživatele:
horavi píše:Ten je dělaný na soustruhu a následně udělaných deseti drážek na obrážečce, pak už jenom trochu doupravené pilníkem .
Aha,mě ta lamela na hřídeli přišla poměrně volná.......tak jsem raději také pilníkem upravil drážky v jiné a je to lepšejší