OTÁČKOMĚR MOTORU ZETOR 7211
Moderátor: Lukashil
OTÁČKOMĚR MOTORU ZETOR 7211
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně otáčkoměru motoru u zetoru 7211, čim je poháněn lankem nebo elektricky? Donedávna mi fungoval a zničeho nic přestal, nevíte někdo kde může být problém, co bejvá nejčastějším problémem nefunkčního otáčkoměru u těhle zetorů?
Re: OTÁČKOMĚR MOTORU ZETOR 7211
Zdravím, tam už máš elektrický otáčkomer. Nemám s tým moc skúsenosti, ale najskôr treba skontrolovať káblovanie, hlavne či niečo neodpadlo na snímači, alebo na budíku. Snímač je v prednej časti motora na prsiach pod alternátorom. Idú doňho 3 alebo 4 vodiče. Táto problematika sa tu niekde už určite riešila, v rubrike Technické problémy Zetor treba popozerať vlákna tento otáčkomer je aj na typoch 52xx, 62xx a 77xx.
-
- Kontaktovat uživatele:
mrkni sa sem viewtopic.php?f=44&t=20926
Je to zeleno-žlté a stále to funguje... (ereeD nhoJ)
- fastrac8250
skus ho vybral a rozobrat a vymyt a potom aspon mne otackomer naskocil
Já si myslim že otáčkoměr je dobrej, že je někde problém v kabelech nebo v čidle, a kde je vůbec to čidlo umístěný? Někde sem se tady dočetl že má být pod alternátorem, to musím sundat alternátor abych se na to čidlo dostal nebo se tam dá někudy šáhnout, a dá se to čidlo opravit nebo jedině vyměnit?
Nemusíš montovať dole alternátor, aj keď je tam dosť blbý prístup, to čidlo je v podstate medzi remenicami kľuky, vodnej pumpy a alternátora.
- fastrac8250
[mirek4x napisal]Já si myslim že otáčkoměr je dobrej, že je někde problém v kabelech nebo v čidle, a kde je vůbec to čidlo umístěný? Někde sem se tady dočetl že má být pod alternátorem, to musím sundat alternátor abych se na to čidlo dostal nebo se tam dá někudy šáhnout, a dá se to čidlo opravit nebo jedině vyměnit?
[/quote]
tak ako je napisane ked sa pozres zo strany alternatora tak za nim trocha nizsie je taky sulok hlinikovej faby ked je origo alebo zaolejovany na cierno a ja som ot opravil pokial cievka ma obvod tak ot asi bude ako u mna len zaolejovane rozobrat vycistit vymyt a slape akurat pocitadlo mi nejde nevedel som to opravit
[/quote]
tak ako je napisane ked sa pozres zo strany alternatora tak za nim trocha nizsie je taky sulok hlinikovej faby ked je origo alebo zaolejovany na cierno a ja som ot opravil pokial cievka ma obvod tak ot asi bude ako u mna len zaolejovane rozobrat vycistit vymyt a slape akurat pocitadlo mi nejde nevedel som to opravit
-
Prvně bych zkusil s jedním z drátku u čidla klepat o kostru.Pokud ti budou naskakovat motohodiny,tak je špatné čidlo.Řešil jsem podobný problém.Otáčkoměr šel,ale počítadlo ne.Pomohla výměna čidla.
Když mi otáčkoměr ještě fungoval tak se mi občas stávalo že přestal fungovat, já sem na přístrojovce zvrchu na něj zaklepal a rozeběhnul se ale teď i když naněj jakkoli klepu tak nejde.
Zdravím,
nenašel jsem tu jiné téma zabívající se otáčkoměrem.
Nefungujou mi otáčkoměry na dvou traktorech, 7711 a 7745. Motohodiny neřeším, jen bych potřeboval rozchodit ručičku .
Na 7711 vypadá snímač otáček tak to:
A na 7745 je tam navíc asi cívka? nebo k čemu to tam je.
Potřeboval bych radu jak odzkoušet, zda je na 100% špatné čidlo nebo otáčkoměr? Ceny jsou za oboje poměrně vysoké tak bych to nerad kupoval zbytečně.
nenašel jsem tu jiné téma zabívající se otáčkoměrem.
Nefungujou mi otáčkoměry na dvou traktorech, 7711 a 7745. Motohodiny neřeším, jen bych potřeboval rozchodit ručičku .
Na 7711 vypadá snímač otáček tak to:
A na 7745 je tam navíc asi cívka? nebo k čemu to tam je.
Potřeboval bych radu jak odzkoušet, zda je na 100% špatné čidlo nebo otáčkoměr? Ceny jsou za oboje poměrně vysoké tak bych to nerad kupoval zbytečně.
Zetor 7711 Tunis = ♥
Ta cívka vypadá skoro bych řek jak kondenzátor ze zapalování. Může tam být kvůli odrušení??
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Jo Staníku, je to kondenzátor jako u motorky. Je paraelně ke kontaktu kterej slouží pro impulsy na počítadlo motohodin.
Jede traktor, je to Zetor 3011
aha moje chyba, takže když tam ten kondik nebude tak se nic nestane...
Zetor 7711 Tunis = ♥
Jak řikáš. to bylo vylepšení u 62-72. aby ten kontakt netrpěl.
Co se týká otáček, tak ty se berou z tachogenerátoru (alternátor), Je to jako u jízdního kola pro osvětlení.
Co se týká otáček, tak ty se berou z tachogenerátoru (alternátor), Je to jako u jízdního kola pro osvětlení.
Jede traktor, je to Zetor 3011
Jo rozumím ,
podle toho co čtu výše by se mohlo čidlo otáčkoměru vymontovat aniž bych musel něco dalšího rozebírat je to tak?
Stejně i u toho čištění, lze ten tachogenerátor vyčistit?
podle toho co čtu výše by se mohlo čidlo otáčkoměru vymontovat aniž bych musel něco dalšího rozebírat je to tak?
Stejně i u toho čištění, lze ten tachogenerátor vyčistit?
Zetor 7711 Tunis = ♥