Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Terablick
Kontaktovat uživatele:

Re: Svářecí technika

#1771 Nový příspěvek od Terablick »

Hraje, a byl jsem na to upozorněn při přebrání flašky že se tam kvůli tomu vleze míň. Ona na konci omrzlá je, ale na začátku jak to tam začne téct se to hned o tu teplou flašku zplynuje a vyskočí právě ten tlak... :-/ Ale to musí bejt ta flaška fakt teplá - prostě ne 20°C ale z kufru auta nebo když na ní svítí slunce a vysloveně hřeje na dotek :) U větší flašky bude rozdíl asi menší, ale u tej 6kg je to fakt až kilo plynu navíc když je "vychlazená" předem :) Radil mi pán co to plní, že pokud chci do flašky nacpat co nejvíc, mám jí mít doma v chladu a než jí vezu naplnit, mám jí obalit vlhkou dekou :)

To mě taky napadlo že bych jí asi neměl mít v plechový kůlně na kterou pere slunce celej den :(
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Pavel

#1772 Nový příspěvek od Pavel »

predchvilkou my doslo co2 tak musym za hospodskym pro plyn abych to zejtra dosvarel

Ursus 73

#1773 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Ahoj... tak tento invertor som objednal minulú nedeľu a už sa ho nemôžem dočkať :zly: http://www.zvaracky-naradie.sk/zvaraci- ... e-737.html a že sa teším ani nemusím hovoriť :)
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

matisx

#1774 Nový příspěvek od matisx »

peknej zatezovatel to musi 3,15 valit jednu za druhou, to me ta TARA141 neda jak je nad 25stupnu
a cena je vice nez pekna

Sadra17

#1775 Nový příspěvek od Sadra17 »

Pavel píše:ja kpuju drat na burze a 15 kg tam stoji kolem 350 az 400 jak u koho
to je dobrá cena já kupuju v krámu za 330,- 5kg 0.8mm drátu
malej traktorista v malým traktoru

Sadra17

#1776 Nový příspěvek od Sadra17 »

Terablick píše:Mě taky stojí plnění upravenýho hasičáku k COčku kolem 180-190 Kč. Vejde se mi tam cca 6kg plynu a oni to účtujou podle váhy. Posadí flašku na váhu a plněj. Když je láhev teplá, třeba z kufru auta když je teplo, vejde se jen cca 5kg, když je chladno, vejde si i víc než 6kg :) Plněj jen na určitej max. tlak, a v teplý flašce se dosáhne prostě dřív než ve studený :) Ale zaplatíš jen skutečnou váhu plynu. Pro nás co plníme jednou nebo max. dvakrát za rok by nebylo myslitelný plnit klasicky flašku v plynárně a platit "nájem" :-/ Kdyby nebyly tyhle nesmyslný "nájmy" za vlastní flašky, člověk by o tom i uvažoval, ale takhle :tyty:
kde to necháváš plnit ? tam co plnim já tak aktuálně 6kg 330kč :shock:
malej traktorista v malým traktoru

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1777 Nový příspěvek od Terablick »

V Budějcích u Kauflandu. Ale naposledy jsem plnil na podzim... Momentálně maj 6kg za 329,- Kč s DPH :( Viz: http://www.hlizagas.cz/ceniky.htm Takže taky podražili :(
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Baťa1

#1778 Nový příspěvek od Baťa1 »

matisx píše:peknej zatezovatel to musi 3,15 valit jednu za druhou, to me ta TARA141 neda jak je nad 25stupnu a cena je vice nez pekna
no zatěžovatel je sice jakštakš ale při tym se ale nikde nepiše (to kvůli utajení) že pro potřebný výkon je nutný příkon a tudíž potřebné jistič ale zejména zásuvka protože obyčejná zásuvka na 220 se ti zozteče jak nanuk na slunku, nehledě nato že pokuď to vyloženě nepotřebuju pro montáže do terénu tak je to za tu cenu předraženy, proč? no protože životnos je nízká, a je jedno jestli to leží v krabici nebo to každé den svařuje, všichni vyhazujó ty stary poctivy trafa a kvalitní usměrňovače a kupujó toť ty "módní doplňky" a za chvílu na svarfóru přízpěvky: jé mě to nesvařuje, jé mě to vyhazuje jistič, jé mě to nehraje, je mě to ono atd.. néhuř natym že pokuď je i sebemenší porucha tak laik s kladivem v ruce nemá šanc, na tarym křápu byli pojistky nebo viditelny poškozeni a to pokuď nebylo destruktivni celymu vehiklu tak se lecos sneslo opravit doma lecjakym bastlem.
abych tak vysvětlil proč k tem invertorum mám takovó averzi, kdesi v bévalym zaměstnáni to majitel firmy kópil, mělo to funkcí jak nasere a rozmaže jakysi hot a soft a antistyk a nestyk a nevim co ani kčemu bylo ale dělalo se cosi na střeše pravda nebylo zrovna přiznivy počasí takovy ty podzimní vlhotiny a kurwa to kopalo a lepilo elektródu jak sviňa dvacetkrát mě to koplo a padesátkrát přilepilo elektródu že opadal obal při pokusu o ulomení tak do pulky (to je pak leda vihodit) a to nutkáni to hodit dule bylo po tym pokopání hodně silny nebyt kolegy tak sem to platil vyrval mě ten krám z ruk a přemluvil mě ať to nerozbíjím že to budu cálovat, to kopalo při vloženi nové elektrody při klováni do materiálu to kopalo do kolen dyž se klečelo na tym plechu všeci pomocníci skákali na plechové střeše jak na candrbále, dovezl sem to na firmu ať nám dá neco jinyho že to kope, dal jinó a eště horší, nakonec sme si tam našli stary trafo ktery tam kdosi dovezl vyhodit a byl pokoj elektrody rezavy s kontejneru svářečka vyhozená do kovošrotu a celé invertor za dvacet tisíc (tehdá dyž to vyběhlo to bylo to nélevněši co bylo) ležel kolik let v regálu až to kdosi ukradl, nebo to teda tvrdil majitel že sme to rozkradli..
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

Shrek

#1779 Nový příspěvek od Shrek »

:D
Plasmu mam od Pegase 40, kerej debil to konstruoval by me zajimalo.
Klidne si to udelaj na 220, kdyz to das naplno, taxe zasuvka neroztece, pac to po 2min vyhodi 16A jistic.
Taxi koupis zasuvku na 400V s vyvodem na 220, samozrejme 32A. To krasne funguje, ale nesmis tam dat prodluzovak :tyty: ne cinskej, ale poctivej, komunistickej, z vojenskejch likvidaci, pac uz ho nikdy s ty zasuvky nevytahnes....
O tom co dela plasma v desti, to je prdel, takovou ranu sem snad jeste od svarecky nedostal :smich:
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

Ursus 73

#1780 Nový příspěvek od Ursus 73 »

matisx: Noo, tak uvidím, ešte som s takým niečím nezvaroval...dúfam, že budem spokojný.

Baťa1: Tak aj ja som zvedavý, čo to bude robiť...Ale toto by malo byť doma len na tie menšie a neprístupnejšie práce. Inak zajtra vezeme do opravy UTA 200, nejak sa jej nechce zvarovať....len tak slabúčko bliká, oblúk nejde zapáliť....
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)

Baťa1

#1781 Nový příspěvek od Baťa1 »

taky mě ta wtu jenom blikala a opravil sem to doma, vadné potenciometr, ten nešel a to blikání to je jakési pomocné zapalovací napětí či co, že dyž při škrtáni elektrodó se to přilepuje tak to pomocny napětí tam hodí oblók nebo tak cosi
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super

matisx

#1782 Nový příspěvek od matisx »

no na silnejsi matros mam doma KS-250 a na montaz tu TARU 141 ale ted ji taham ven a ks-ko odpociva-natahu na zahradu 380 z neho zasuvku na 220 a invertor vari jak kdyby byl primo v elektrarne.pri 2,5 a oklepavani atd nepozoruji zahrati na zastrcce(na koliku)vari to pekne na to ze to ma 5kg.a je to ten prvni model z roku tak 2000 a vari porad krasne-jsem spokojen 8)
ted pokuji po CO2 zase nejaky starsi-tezsi a aby to prezilo valku-wlsp 315 atd :-/

exot
Kontaktovat uživatele:

#1783 Nový příspěvek od exot »

Shrek píše::D
Plasmu mam od Pegase 40, kerej debil to konstruoval by me zajimalo.
Klidne si to udelaj na 220, kdyz to das naplno, taxe zasuvka neroztece, pac to po 2min vyhodi 16A jistic.
Taxi koupis zasuvku na 400V s vyvodem na 220, samozrejme 32A. To krasne funguje, ale nesmis tam dat prodluzovak :tyty: ne cinskej, ale poctivej, komunistickej, z vojenskejch likvidaci, pac uz ho nikdy s ty zasuvky nevytahnes....
O tom co dela plasma v desti, to je prdel, takovou ranu sem snad jeste od svarecky nedostal :smich:
Vsak se nediv plazma pouziva napeti cca 300 V.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)

Ursus 73

#1784 Nový příspěvek od Ursus 73 »

Tak sme dnes chceli do opravy odniesť náš usmerňovač UTA 200 a čo sa nestalo... pred tým, ako ho vezmeme do opravy, že ho ešte raz vyskúšame. Zapneme, skúsime a on? zvaruje :shock: . Asi tak. Inak zvárať prestal len tak, sám od seba (moc sa nepoužíva). Po čase sme ho zapli a zistili sme, že nezvaruje, oblúk nezapáli, iba tak slabúčko blikal....a dnes také prekvapko :)

Auto-klassik

#1785 Nový příspěvek od Auto-klassik »

Mám také UTA 200 a jsou citlivé na vlhkost.Zapomněl jsem ho ve stodole a po 3 mes. také nesvařoval ,tak jsem ho odekloval
a nechal 3 dny na sluníčku a potom se rozjel.
Pozor na navlhnutí !

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“