Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Bavíte sa o tomto ventile? Viď moje foto.. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... il#p429971
Peter768 píše:Bavíte sa o tomto ventile? Viď moje foto.. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... il#p429971
Ano tak to je přesně co jsem našel, akorát to mám trochu jinak. Tak už aspoň vím kde ten ventil je, ale jak ho nastavit to nevím..?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Rozoberies a pod spruzinu vlozis M6 PODLOZKU. sice to bude velmi vela ale co uz...
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Aha jenom takhle.. Já myslel, že musím nějak štelovat tlak stejně jak na přetlakových ventilechAtlan píše:Rozoberies a pod spruzinu vlozis M6 PODLOZKU. sice to bude velmi vela ale co uz...
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No musi ked mas na to vybavenie, madobu z olejom vyrobit pumpicku aby dala 16MPa a mozes nastavovat, alebo si vyrob taku podlozku z tenkeho plechu, z plechovky a podkladaj, mozno by stavil podlozka 0,5mm hruba.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Dík. Takže jestli to správně chápu tak ten ventil odmontuju, na jedné straně začnu tlačit olej a ventil musí začí přepouštět až dosáhne tlaku 16MPa. Pokud začne dřív tak budu podkládat než dosáhne toho tlaku...Atlan píše:No musi ked mas na to vybavenie, madobu z olejom vyrobit pumpicku aby dala 16MPa a mozes nastavovat, alebo si vyrob taku podlozku z tenkeho plechu, z plechovky a podkladaj, mozno by stavil podlozka 0,5mm hruba.
- Killer Koly
me ten ventil funguje a krasne, mozna jen pri mensim tlaku. nejdriv jsem se divil, proc se zdviha rameno, kdyz zaviram vyloznik, pak jsem si ale v prirucce precetl ze je to spravne
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Zdar..cize ak tomu správne rozumiem, ked kopem a chcem hlavným piestom pritlaciť zuby lyžice do zeme v jame tak nieje mozné aby som podvihol stroj?ale ked podkop prisuniem k sebe a na tvrdom mieste chcem podvihnuť stroj musi sa to podariť?..ak nie tak ten ventil mam zle nastaveny?
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
11,5 alebo 12,5 MPa vid servisny manual strana 43-44 je to pre stary typpetrvytek píše:Dík. Takže jestli to správně chápu tak ten ventil odmontuju, na jedné straně začnu tlačit olej a ventil musí začí přepouštět až dosáhne tlaku 16MPa. Pokud začne dřív tak budu podkládat než dosáhne toho tlaku...Atlan píše:No musi ked mas na to vybavenie, madobu z olejom vyrobit pumpicku aby dala 16MPa a mozes nastavovat, alebo si vyrob taku podlozku z tenkeho plechu, z plechovky a podkladaj, mozno by stavil podlozka 0,5mm hruba.
Díky jsou tam super rady, které mi určitě pomůžou, ale po prostudování mi přijde, že toho vím ještě míň:)Atlan píše:11,5 alebo 12,5 MPa vid servisny manual strana 43-44 je to pre stary typpetrvytek píše:Dík. Takže jestli to správně chápu tak ten ventil odmontuju, na jedné straně začnu tlačit olej a ventil musí začí přepouštět až dosáhne tlaku 16MPa. Pokud začne dřív tak budu podkládat než dosáhne toho tlaku...Atlan píše:No musi ked mas na to vybavenie, madobu z olejom vyrobit pumpicku aby dala 16MPa a mozes nastavovat, alebo si vyrob taku podlozku z tenkeho plechu, z plechovky a podkladaj, mozno by stavil podlozka 0,5mm hruba.
Na straně 22 je tam plán toho odlechčovacího ventilu a vypadá to stejně jako ten čím se seřizuje otoč. Jestli jsem to správně pochopil, tak ten vrchní rozvaděč nastavím na 130 a pak bych měl seštelovat ten odlechčovací ventil. jenže tu podobnou kostku čím se šteluje otoč tam nikde nemám. Omlouvám se, že vás asi otravuju takovou blbostí, ale mě to nějak hlava nebere..
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ved pisem stary typ, na movom je ten inkriminovany valcek. A tem treba nastelovat na tu hodnotu co som pisal len neviem ktora z tych dvoch je dobra. Navyse ti treba nejeky pripravok na otestovanie..... Tlaku a potom vyskusat na bagri...
Atlan píše:Ved pisem stary typ, na movom je ten inkriminovany valcek. A tem treba nastelovat na tu hodnotu co som pisal len neviem ktora z tych dvoch je dobra. Navyse ti treba nejeky pripravok na otestovanie..... Tlaku a potom vyskusat na bagri...
Aha konečně mi do došlo...Už to chápu Jenom něco vymyslet na otestování toho ventilu.To bude oříšek
...ty vole dneska som pri kopaní pretal hada necakal som ich už.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
No konecn som dnes pozrel na bager, ked najdes dobru dieru tak sa to da aj na bagri nastavit, res ked by s odpojil ten hruby piest od ramena, zosteloval tlak na rozvadzaci na 13MPa (tych 13 MPa nastavis ked ten piest sa zasunie na doraz), vysunut piest celkom az na doraz tak tlakomer v obvode by ti mal ukazat tlak 11,5 alebo 12,5 MPa tj tlak na ktory je nastaveny ten odlahcovaci ventil.petrvytek píše:Atlan píše:Ved pisem stary typ, na movom je ten inkriminovany valcek. A tem treba nastelovat na tu hodnotu co som pisal len neviem ktora z tych dvoch je dobra. Navyse ti treba nejeky pripravok na otestovanie..... Tlaku a potom vyskusat na bagri...
Aha konečně mi do došlo...Už to chápu Jenom něco vymyslet na otestování toho ventilu.To bude oříšek
Atlan píše:No konecn som dnes pozrel na bager, ked najdes dobru dieru tak sa to da aj na bagri nastavit, res ked by s odpojil ten hruby piest od ramena, zosteloval tlak na rozvadzaci na 13MPa (tych 13 MPa nastavis ked ten piest sa zasunie na doraz), vysunut piest celkom az na doraz tak tlakomer v obvode by ti mal ukazat tlak 11,5 alebo 12,5 MPa tj tlak na ktory je nastaveny ten odlahcovaci ventil.petrvytek píše:Atlan píše:Ved pisem stary typ, na movom je ten inkriminovany valcek. A tem treba nastelovat na tu hodnotu co som pisal len neviem ktora z tych dvoch je dobra. Navyse ti treba nejeky pripravok na otestovanie..... Tlaku a potom vyskusat na bagri...
Jasně..takže pokud bude ukazovat o hodně méně, tak ventil rozebrat a pružinku podložit. A takhle to zkoušet než to bude tak jak má...O víkendu se do toho pustím, jen doufám, že se nestane nějaká ekologická katastrofa