Manžetovka

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
sita

Re: Manžetovka

#241 Nový příspěvek od sita »

Pepo, dík moc, jaký materiál na ty pouzdra mám zvolit. "Klasickej" bronz nebo nějaký kombinace s nerezem atd?

sita

#242 Nový příspěvek od sita »

Ještě k těm pouzdrům: myslel jsem že budou potřeba 4ks, 2 do nohavic a 2 do těhlic (do těch otočných čepů), ale v katalogu vidím jen 2ks do těch nohavic. Tak mi to nějak není jasný teď...

A ještě trochu mimo: kde sháníte bronz na ty pouzdra? Koukal jsem že koupit tyč je hodně drahá sranda, tak to asi spíš koupit jiný pouzdro, třeba 40x50x40x60 a to upravit?

pavolmakys

#243 Nový příspěvek od pavolmakys »

Origo su tam styri, ale pri tejto poloosi mozes mat trochu problem s nesuosostou krakej a dlhej casti, jednoducho povedane ak das vsetky styri puzdra nove, tak ak mas trochu prihnuty spodny drziak tak pri dotahovani sa ti koleso zablokuje a pojde s nim tazko, ak teda vobec tocit. Treba sa s tym potom vyhrat a podkladat spodne lozisko aby si dostal nohavicu a nabij kolesa do osi. Kedze som nemal take tenke pliesky (mal som iba 0,25mm), puzdra by mali byt robene tusim na 0,1 mm, tak som da vonkajsie puzdra strare, mali sice vacsi volu ale slusia tam iba na vykrytie axialnej vole (to s cim mas problem teraz ty), tej poloosi staci iba jedno puzdro aby sa drzala.
K tym puzdram, ja som kupil bronzovu trubku, ktorej rozmery takmer vyhovovali (milimetrove odchylky) a tym padom to vyslo cenovo dobre.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

sita

#244 Nový příspěvek od sita »

Pavol: díky moc, už je mi to jasný. Tak to zkusím nějak zmáknout... Hlavně jsem zvědavej jakou budu miít tu nesouosost.

pepa.traktor

#245 Nový příspěvek od pepa.traktor »

ano ano docela pokud koukneš na hubici pro poloosu tak každá strana je odfušovaná už z výroby taky jsme to vymezovali jako u blbců a měli jsme 2 pozdra vyrvaný zevnitř a 2 pouzdra neměli ten límec o co se opírá kloub a tak se dali všechny nové udělat jenom se nedělalo vevnitř ta drážka na mazání to ve firmě co mi to vyráběli neuměli ale na naše používání to stačit musí bez drážky ale nové pouzra se narazily a pak jsem to stavitelným výstružníkem protáhnul a znovu vystružník přitáhl a projel a šlo se montovat ze začátku to šlo na rukou otočení ztůž ale potom se to uvolnilo a navařily se dorazy a jezdí to bez všímnutí tuším od 2010 tak nevím jestli jsem to vše udělal na 1 ale jezdí to a nemlátí ale než se dozazy navařily tak na heveru ten předek v rejdu škrtal a podle mě to dělal kloub který se opíral o maso protilehlé strany jenom nepatrně ale bylo to znáti a tak se udělalo navaření a od té doby to :prace: :prace: .

jinak jsem rád za toto vlákno že se tu rozebere o manžetovkách co jde a jinde o spojce a to by bylo lepší sem nějak propašovat a nakupit to k sobě at to nemusíme za čas hledat pro naší potřebu ---ale je to můj postřeh nic jiného :friends:
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

mimiroger

#246 Nový příspěvek od mimiroger »

Zdravim chlapi, tak dnes som zistil ze mi opat nejde posilovac riadenia na manzetovke, potom co som pred rokom vymedzil niekolko vôlí na riadeni( vymena stredoveho cepu aj s novovyrobenou vlozkou nad diferencialom a dotiahnutie gulickoveho riadenia) posilovac trochu isiel ale slabo, nadisiel cas nieco s tym robit.

Momentalne mam este stale volu v riadeni na oboch stranach zvislych cepov, ta je sposobena tym, ze je vydrate ulozenie salky kuzelovch lozisk v telese napravy, casom by som to chcel nechat vyfrezovat na vacsie diery a nasledne tam dat vyrobit vlozky a vovarit ich tam, lebo teraz sa mi vlastne neotaca zvisly cep v lozisku, ale cele lozisko sa toci v lôzku telesa napravy. Doteraz som to riesil tekutym kovom, ale casom to stoji za ...
Niekedy ked prejdem po jame tak sa ta vola ukaze miernym rozkmitanim kolies.

Dnes som mal predne kolesa na zdvihaku a skusal som ze ci vobec pojde cerpadlo serva, kedze doteraz tocim volantom ako keby bol traktor bez serva. povolil som objimku a pri nastartovanom traktore som tocil piestnicou( zakrucal som ju) az mi zrazu samo vytocilo kolesa dolava, takze som polozil predok na zem a skusil ci to zvladne aj pri zatazenom predku, dal som kolesa do priameho smeru a ihned po nastartovani sa mi same vykrutili dolava. z tohto som usudil ze servocerpadlo ide a dava aj dostatocny tlak. Potom som skusil piestnicu tocit na druhu stranu (odkrucal som ju) a ocakavany efekt (cize po dosiahnuti urciteho bodu samovolne vytocenie kolies do pravej strany) sa nedostavil. pozrel som aj do nadrzky servoriadenia oleja je tam skoro do tristvrte.

Kto viete poradte
1. Môze fungovat servo aj pri tej mojej vôli v riadeni, alebo zakladom servoriadenia je aby nikde nebola ziadna vôla?
2.Kedze mi piest fungoval len do jednej strany, len ked sa zasuval, moze byt problem v privode oleja, ktory vytlaca piest.
Alebo bude chyba v cerpadle ked jedna hadica tlaci a druha nie, nie je tam nejake prietokove sitko, ktore by mohlo byt upchate? alebo je tam nejake supatko v cerpadle, ktore by mohlo byt upchate?

hotday

#247 Nový příspěvek od hotday »

Zdravim, s tymto som sa uz stretol aj ja, ze boli vybyte ulozenia na loziska na zvisle capy riadenia...mne sa zda, ze toto bola asi choroba tychto naprav. aj ked osobne si myslim, ze pri spravnom nastaveni vole na zvislom cape by sa to nemalo stavat.
tieto zvisle capy sa dost zle opravovali, lebo frezar musi dobre zacentrovat suosost oboch lozisk, ako nahle to zle trafi a vonkajsia salka loziska bude krizom voci vnutornej, tak ti polame klietku, valceky, a aj vnutorny kruzok loziska.
co sa tyka toho tvojho serva, tak by som videl problem v supatku v serve. toto iste mi robilo jedno servo a cely problem bol v tom, ze supatko co je v serve islo tazko a neprestavovalo sa podla toho, ze kde sa tocil volant. moze byt, ze mas aj zlu gumicku na supatku, staci ked netesni alebo pri skladani sa odstrihla a uz to bude robit neplechu.
pani, nahodou nema niekto vykres rozobrateho tohto servovalca? v jednej polohe ked zostane stat, tak mi prepusta okolo guloveho capu ovladania supatka a to tak, ze mi vytecie skoro vsetok olej z nadrzky. sranda je zas to, ze len niekedy...

Dik Miro

mimiroger

#248 Nový příspěvek od mimiroger »

takze mozem vylucit ze by bol problem v cerpadle?
skusim vymenit piest serva, aj tak z neho dost tecie, asi to bude tou gumickou na supatku.
Ale este raz sa chcem opytat ci moze servo fungovat aj pri tych mjich volach na zvislych cepoch?

hotday

#249 Nový příspěvek od hotday »

mimiroger píše:takze mozem vylucit ze by bol problem v cerpadle?
skusim vymenit piest serva, aj tak z neho dost tecie, asi to bude tou gumickou na supatku.
Ale este raz sa chcem opytat ci moze servo fungovat aj pri tych mjich volach na zvislych cepoch?
samozrejme, s tymto cerpadlo absolutne nic nema...ale vsak si kup pretesnovaciu sadu na servo a pretesni si ho...urcite to bude nieco so supatkom v serve nie s napravou...ked pretesnis servo, zdvihnes cely predok na traktore, aby boli kolesa vo vzduchu, nastartujes a tocis piestnicou, aby ti nevytacalo kolesa ani do jednej strany a potom uz len zaistis a behas ako vychor...
servo na majore funguje tak, ze gulovym capom co je na boku serva prestavujes supatko a valec ti vytaca kolesa do jednej alebo druhej strany, podla toho, ze kde prehodis supatko...pokial ti nefunguje servo tak je problem bud v supatku alebo v cerpadle a ty si vyssie napisal, ze ked si potocil piestnicu, tak ti zrazu vytocilo kolesa samo...tak z toho logicky vyplyva, ze cerpadlo funguje, len supatko sa nepresuva...
tak teda praci zdar Miro

mimiroger

#250 Nový příspěvek od mimiroger »

Mam otazku na zetorakjirka, na stranke 12 si pisal:Délku kroku posilovače nijak neovlivníš, s tou objímkou už vubec né, ta se povoluje jen když ti táhne posilovač ke straně, natéčením pistu totiž šteluješ ve vnitř kanálky proti sobě aby netlačilo řízení na jednu nebo na druhou stranu bez točení volantem, tak ať si to nerozházíš

Já to vyřešil nastavením paky od nápravy na spojovačku o 4,5cm. a mám pokoj. Ale já to mám na traktoru bez papíru, u traktoru na technickou bych si to asi netroufl.

Tu sa chcem opytat, ktoru paku myslis a co konkretne si s nou robil, ak by sa dalo mohol by si aj odfotit?

zetorak jirka

#251 Nový příspěvek od zetorak jirka »

mimiroger píše:Mam otazku na zetorakjirka, na stranke 12 si pisal:Délku kroku posilovače nijak neovlivníš, s tou objímkou už vubec né, ta se povoluje jen když ti táhne posilovač ke straně, natéčením pistu totiž šteluješ ve vnitř kanálky proti sobě aby netlačilo řízení na jednu nebo na druhou stranu bez točení volantem, tak ať si to nerozházíš

Já to vyřešil nastavením paky od nápravy na spojovačku o 4,5cm. a mám pokoj. Ale já to mám na traktoru bez papíru, u traktoru na technickou bych si to asi netroufl.

Tu sa chcem opytat, ktoru paku myslis a co konkretne si s nou robil, ak by sa dalo mohol by si aj odfotit?
Ahoj, je to jak píšeš, a nastavil jsem tu páku co je na sloupku levého předního kola co je na ní napojená spojovačka od posilovače, tím že jsem ji o 4,5cm nastavil tak se prodloužil krok té páky , a teď je dřív na doraz posilovač než dorazy v nápravě,nebo jsou na doraz obojí najednou a mám pokoj, jináč ten posilovač strašně kroutí s nápravou aak praskaj ty čtyři šrouby co držej ten sloupek s pákou. Zítra ti to nafotím a pošlu, dnes už to nezvládnu, protože jsem si dnes trochu pomršil pravou ruku a nemužu hejbat prstama, ale zítra to nějak zvládnu , a eště přesně změřím tu délku nastavení.

mimiroger

#252 Nový příspěvek od mimiroger »

Tak vcera som konecne vymenil servo, dal som vo Zvolene na vymenu cely piest za repasovany a ono to konecne funguje, ako ma, zajtra to vyskusam za jazdy ci to nebude tahat do stran. Vdaka za pomoc Hotday, mal si pravdu, muselo to byt v tom supatku, uz som raz pretesnoval cely piest ale asi zle, tak som teraz stavil na istotu.

Este predlzit tu spojovaciu tyc a bude to,vdaka za odpoved Zetorakjirka.

zetorak jirka

#253 Nový příspěvek od zetorak jirka »

mimiroger píše:Tak vcera som konecne vymenil servo, dal som vo Zvolene na vymenu cely piest za repasovany a ono to konecne funguje, ako ma, zajtra to vyskusam za jazdy ci to nebude tahat do stran. Vdaka za pomoc Hotday, mal si pravdu, muselo to byt v tom supatku, uz som raz pretesnoval cely piest ale asi zle, tak som teraz stavil na istotu.

Este predlzit tu spojovaciu tyc a bude to,vdaka za odpoved Zetorakjirka.
Sice traktor stojí ještě od podzimka ve stodole, ale nafotit se to docela podařilo, páka je prodloužena o 4,7 cm, spojovačku neprodlužuj, jen tu páku. http://zetorak.rajce.net/2014-04-23_002

drevakm
Kontaktovat uživatele:

#254 Nový příspěvek od drevakm »

Panove mam na vas dotaz, Na manzetovce mi zacal tect olej okolo myslim naboje kola. Pokud jsem to tady spravne prostudoval tak musim vymnenit gufero, domlouval jsem se s kamaradem ze mi s tim pomuze. Potrebovali bychom ale vedet co je potreba za klic na tu stredovou matku, a zda to zvladneme bez velkeho stahovaku, a staci nam k tomu jen malej stahovak a nebo to pujde uplne bez nej. Traktor moc nevyuzivam, ale tak jednou za tyden ted potrebuju jet pro material. A nechci aby mi traktor stal treba tejden nez pujcim velkej stahovak kdyz jej budu potrebovat.
Za jak tak dlouho se ty gufera daji tak vymnenit? Myslim na obou stranach. Daji se obe strany udelat za odpoledne? Diky za pomoc a za rady.
Zetor 6748 s manžetovou napravou a dalsi hracky
Pokud chcete poradit z oblasti zpracování dřeva, tak se ptejte.

pepa.traktor

#255 Nový příspěvek od pepa.traktor »

hlavně záleží v jakém stavu je toto http://www.nasetraktory.eu/forum/downlo ... &mode=view pokud se to nerozhodí a nezjistíš rozsah poškození tak jsou jenom spekulace za jak dlouho to opravíte

km matice jsem povolil i utáhnul velkým šroubovákem na který se dá tlouc kladívkem žádný stahovák jsem neměl
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“