35ka Malýho Peťe
Moderátor: Lukashil
- Malej Peťa
Re: 35ka Malýho Peťe
Hele, abych řekl pravdu, tak debata o termostatu (protože ho nemám) nějak neřeší můj problém s přehříváním motoru, jestli hodláte dál debatovat na téma termostat, tak mimo moje vlákno. Chtěl sem od vás radu a ne to, jak to má kdo udělaný !
Správnej chlap má umět všechno, i když to zkurví!
Čau, jestli ti třeba nefouklo nějaký těsnění pod hlavou a ze spalovacího prostoru ti to netlačí do vody a nepřehřívá ti ji to. Nebo hlava prasklá, nebo vložka. Všechno by to chtělo asi shodit a zkontrolovat. Pak jedině zkusit jinej chladič jestli to bude dělat i s nim.
Mne sa tiež hrial a nakoniec som zistil, že bol chladic zaneseny bordelom až bol nepriechodny. Samozrejme bez termostatu.
ježiš šmarja, snad ví, jestli má chladič ok.,
pokud máš stopro čistej chladiš jak píšeš,tak omrknout vodní pumpu jesli jsou lopatky ok,jinak těsnění pod hlavou,utopená vložka,prasklá hlava nebo vložka a ted hledej
Zetor 50 Super 1966,Zetor 50 Super 1967,Agrostroj tj 5,Stihl 024 super,Stihl 036,Stihl 038 Magnum,BMW e34 525 TDS touring
Tak si nech vyčistit chaldič, máš ho ucpanej.
- Malej Peťa
No pokud by to byly vložky nebo těsnění, tak by to asi dýmilo a špatně by to jelo ne? Taky by to nedrželo volnoběh na hodně nízký otáčky a komprese by asi taky šla do řiti. Zkusím propláchnout ten chladič a uvidím.
- super 50 sk
ak mas origo 35 termostat musi byt mas 2 okruhy a bez termostatu voda ide mensim odporom cize nie do chladica ale spet do motora uz som tu kdesi daval fotky
- Malej Peťa
Ten právě ještě nemám a termostat vůbec nemám.
- super 50 sk
daj fotku vodnej pumpyMalej Peťa píše:Ten právě ještě nemám a termostat vůbec nemám.
začni tím jednoduším,sundej chladič a odmontuj vrchní a spodní víko chaldiče a koukni doněj,pokud bude čistej čeká tě bádání,pokud by byla prasklina v hlavě nebo ve vložce či těsnění,většinou to běží normálně,ale proč hned malovat čerta na zedMalej Peťa píše:No pokud by to byly vložky nebo těsnění, tak by to asi dýmilo a špatně by to jelo ne? Taky by to nedrželo volnoběh na hodně nízký otáčky a komprese by asi taky šla do řiti. Zkusím propláchnout ten chladič a uvidím.
Zetor 50 Super 1966,Zetor 50 Super 1967,Agrostroj tj 5,Stihl 024 super,Stihl 036,Stihl 038 Magnum,BMW e34 525 TDS touring
- Malej Peťa
Tak bádání zažehnáno, rozebral sem tech chladič a málem mě jeblo, za tři hodiny sem z něho vydrbal asi půl kila sajrajtu, potom 5 konví na proplach a už je krásně čisťoukej.
no tak bud rád že to byl jen zanesenej chladič Jinak měl bych dotaz,něměl by někdo tady z fora překlad hlavního ložiska kliky,ten co na něm drží olejove čerpadlo z 35-ky ?Malej Peťa píše:Tak bádání zažehnáno, rozebral sem tech chladič a málem mě jeblo, za tři hodiny sem z něho vydrbal asi půl kila sajrajtu, potom 5 konví na proplach a už je krásně čisťoukej.
- Malej Peťa
Abych řekl tak ani nevím co to jepřeklad hlavního ložiska kliky,ten co na něm drží olejove čerpadlo z 35-ky ?
Zkus napsat tady tomuto chlapíkovi :http://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail= ... i%20Suchar
No vidíš, tak bolo nakoniec to menšie zlo. Hoď nejaké video.