Zetor 25 K Rad 5

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Rad 5

Re: Zetor 25 K Rad 5

#196 Nový příspěvek od Rad 5 »

Bellian píše: Očividně tam máš lanko na ovládání dečky, nemohl by jsi udělat nějaké foto, jak to tam máš?
Vede ti to nějak šikmo, měl jsem představu to dát z boku okolo chladiče. Jaro psal, že tam na to byla naletované nějaká trubička, předpokládám něco jak je u nádrže, kde vede to lanko.
.
Přidávám foto trubičky u chladiče.
Z boku by to nešlo, protože tam je natěsno maska. Jinak dečka je z Š 1203 a držák je domácí výroba. Ani ta trubička na tom chladiči nebyla. Tu jsme tam dodělali dle toho jak to má náš druhý Z 25 a je to tam podle mě origo. Myslím, že jinudy to vést ani nemůže...
Obrázek

Bellian

#197 Nový příspěvek od Bellian »

Paráda děkuji 8) 8)
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Rad 5

#198 Nový příspěvek od Rad 5 »

Zdar borci,

o víkendu jsem smontoval hydrauliku.
Nedařilo se mi ucpávku s O kroužkama nasunout přes závit, tak jsem ty o kroužky nasadil po prostrčení ucpávky přes závit otvorem co je zasunuta hřídel.
Obrázek

Pak jsem se pustil do osazení termostatu.
Mám na Vás prosbu, i když se to probíralo několikrát, nepochopil jsem přesně, jak ten termostat funguje...
1) když je uzavřen termostat, tak vodní pumpa nasává vodu z chladiče spodem a do motoru studenou nepustí, protože více vody se tam nevejde? Zároveň při tom nedochází ani k proudění vody od pumpy přes jímku termostatu?
2) Když termostat otevře napůl tak dochází k cirkulaci pouze přes jímku termostatu hlava - vodní pumpa s tím, že z chladiče si to studenou vodu nevezme, protože se do oběhu více vody nevejde?
3) když otevře termostat naplno,tak nasává z chladiče a vrací do chladiče přes jímku termostatu, a přívod od termostatu k vodní pumpě se uzavře, nebo tam proudí voda také?

Nebo jak to funguje?
Udělal jsem nové těsnění k termostatu. Je to tak správně?
Obrázek

Dole těsnění nalepím nasilikon, jak se zde v nějakém vlákně píše. Když nasadím termostat, tak dole mi to úplně netěsní, je tam dorbná mezírka. Je třeba to ještě vypodložit nebo udělat těsnění z něčeho silnějšího?

Pak jsem vůbec nepochopil, jak tenhle element může vlivem teploty fungovat, ale to už bych chtěl asi moc.

Díky moc za odpovědi na výše uvedené otázky.

Libor Z25

#199 Nový příspěvek od Libor Z25 »

ahoj :) no když máš vodu v traktoru , máš ji všude :) né že se někam nevleze ale je všude tam, kde voda má být .Termostat u traktoru je dvojčinný a má jakoby dvě klapky,které uzavírají velký (motor-pumpa chladič) a malý okruh (motor-pumpa- termostat).malý okruh.když máš vodu studenou,malý okruh je otevřený a velký zavřený,jakmile se voda zahřene na 80°C termostat začne pomalu zavírat malý okruh a pomalu pouštět velký ,teplá a studená voda se promísí a tomu napomáhá i dvojčinný termostat, je to nejúčinější a nejšetrnější druh systému chlazení 8) .Podložku jsem tam dával ,protože se motor rychleji zahřeje,motor je zahřátý na 60°C asi za 15 min. :) když se zahřeje na 80°C tak těch 70-80°C drží pěkně.kdybych podložku vydělal ,myslim že by se nic nestalo , jen by se traktor pomaleji zahřál.Podložku jsem tam dával cca 2mm, normální pozink a nalapená je na motorovém silikonu :),mezera je tam 2mm.Napřed jsem taky myslel že tam ta mezera nemá být a termostat je krátký :D ale ono to tak není ,on vlastně zavírá tu klapku na krátký okruh až když je voda horká 8) :D,ale tu podložku jsem tam nechal a funguje to :) , jak v létě tak i v zimě :) víc jak 85°C jsem tam neměl a to jak při práci tak na volnoběh ,na volnoběh se mi motor trochu ochladí :), ale pořád lepší než když tam termostat nebyl , motor trpěl při 65°C.Kdybych něco napsal špatně , tak mě opravte ;-)
Libor :-)

zdeník

#200 Nový příspěvek od zdeník »

Já tam mám mezeru 3-4mm a na volnoběh se teplota nehýbe.
Mezera tam musí být.
Není na tom nic složitého, ohřeje se voda a postupně se zavírá malý a zároveň otvírá velký okruh.

Rad 5

#201 Nový příspěvek od Rad 5 »

Aha, ted uz mi to je jasny. Takze tam necham mezeru 3-4 mm. A mám dolu dat podlozku gumovou nebo plechovou?

Rad 5

#202 Nový příspěvek od Rad 5 »

Nevedel jsem totiz, ze pri otevirani horni casti termostatu se zacne spodni dira zavirat a ze tam ma byt ve studenem stavu mezera a jak velka.

zdeník

#203 Nový příspěvek od zdeník »

Já tam podložku nemám žádnou(vychází to tak),ale dal bych tam třeba silon nebo něco co nekoroduje.

Bellian

#204 Nový příspěvek od Bellian »

Rad 5 píše:Nevedel jsem totiz, ze pri otevirani horni casti termostatu se zacne spodni dira zavirat a ze tam ma byt ve studenem stavu mezera a jak velka.

Ano ve studeném stavu tam musí býti mezera, jinak by ti nešla voda od čerpadla. Termostat je dvojčinný, tudíž jedná část otvírá a druhá zavírá. Proto je špatné sem dát termostat např. ze škodovky (jednočinný).

Termostat osobně ještě nemám v kupě, ale prováděl jsem měření o kolik se spodní část termostatu zavře a vycházelo mi to, že při úplnénm zavření tam bude pořád mezera 2mm (na malý okruh). Takže teoretiký by se tam nějaká podložka hodila, např pěkné nerezové mezikruží :) :) .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

Rad 5

#205 Nový příspěvek od Rad 5 »

Tak jsem o víkendu namontoval externí rozvaděč dle Bronťova návodu. Zkouška bude teprve v sobotu, tak doufám, že to bude chodit.
Zde přidávám foto jak jsem vedl trubky pod kaslíkem na baterku, aby byla co nejkratší cesta, ničemu to nezavázalo a bylo to trošku vzhledné.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
vedení k rychlospojkám

Obrázek
zde bude páka oovládání rozvaděče, kam ji převedu od rozvaděče do boku, hned mezi sedačku a páku zvedání ramen

Obrázek

O víkendu poskládám chladič, termostat a bude zkouška... :wink:

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#206 Nový příspěvek od McPeci »

vidim že trubky se nějak staly oblíbenými :) ten kastl jsi něčim podložil???? trubky mají kolik venkem ? 12mm ??

máš to krásně naohýbané :)
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

mihi

#207 Nový příspěvek od mihi »

Ako z fabriky... 8) 8) , to ohýbanie je fakt.. 8) , vidno že si sa s tým pohral... :prace:
Tento rok je v znamení BRONŤO HYDRAULIK ZETOR 25... 8)
Aj ja som začal s ext.vývodom na rozdeľovač... :vysmech:
Ale nedá mi nenapísať...viem že by to bolo trošku komplikované...ale nebolo by zlé dať tam aj hydraulickú filter...alebo je to blbosť???

Mihi :)
Mihi

Bronťo
Kontaktovat uživatele:

#208 Nový příspěvek od Bronťo »

No pekne z týma trupkama je to super ale tie kolienka su normalne drahe jak šlak Rad 5 dufam že vám to bude šlapat ako mne aby ste ma pak nerozšlapali inak pozeram na rozvadzač maš vyvedene 2richlospojky je teda dvojčinný ak hej pri spuštani korby vleku budeš musiet vypat čerpadlo.

Mihi filter by nebol naškodu ked to použivame takto len otazka kde ho vhodne umiesnit najednoduchšie by bolo na vytlak za čerpadlo ale to je blbost na spiatočku teda za piest ramien je to problem a na sanie by to šlo ale tiež by sa museli urobyt 2 tesne prechody v skrini hydrauliky aby bol dobrý pristup k filtru a neviem či by pak nemalo čerpadlo problem zo sanim oleja. :-/

že BRONŤO HYDRAULIK ZETOR 25 :vysmech: :D

mihi

#209 Nový příspěvek od mihi »

že BRONŤO HYDRAULIK ZETOR 25 :vysmech: :D[/quote]

No nebuď skromný... :vztek: :vztek:
Patent patrí tebe 8) ...takže som ho oficiálne nazval BRONŤO HYDRAULIK ZETOR 25 . :friends:

Mihi :)
Mihi

Peter768

#210 Nový příspěvek od Peter768 »

Hydraulika na parádu 8)
Vrátim sa k tomu termostatu. Schválne som skúšal ten termostat. Pri plnom otvorení sa spodná časť (tá čo uzatvára malý okruh) posunie o 10mm. V studenom stave MUSÍ byť malý okruh otvorený a tá spodná medzera tam musí byť aby mohla cirkulovať voda v malom okruhu a motor sa rovnomerne ohrieval. Na termostate ne napísaná teplota 82°C.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“