Zdar borci,
o víkendu jsem smontoval hydrauliku.
Nedařilo se mi ucpávku s O kroužkama nasunout přes závit, tak jsem ty o kroužky nasadil po prostrčení ucpávky přes závit otvorem co je zasunuta hřídel.
Pak jsem se pustil do osazení termostatu.
Mám na Vás prosbu, i když se to probíralo několikrát, nepochopil jsem přesně, jak ten termostat funguje...
1) když je uzavřen termostat, tak vodní pumpa nasává vodu z chladiče spodem a do motoru studenou nepustí, protože více vody se tam nevejde? Zároveň při tom nedochází ani k proudění vody od pumpy přes jímku termostatu?
2) Když termostat otevře napůl tak dochází k cirkulaci pouze přes jímku termostatu hlava - vodní pumpa s tím, že z chladiče si to studenou vodu nevezme, protože se do oběhu více vody nevejde?
3) když otevře termostat naplno,tak nasává z chladiče a vrací do chladiče přes jímku termostatu, a přívod od termostatu k vodní pumpě se uzavře, nebo tam proudí voda také?
Nebo jak to funguje?
Udělal jsem nové těsnění k termostatu. Je to tak správně?
Dole těsnění nalepím nasilikon, jak se zde v nějakém vlákně píše. Když nasadím termostat, tak dole mi to úplně netěsní, je tam dorbná mezírka. Je třeba to ještě vypodložit nebo udělat těsnění z něčeho silnějšího?
Pak jsem vůbec nepochopil, jak tenhle element může vlivem teploty fungovat, ale to už bych chtěl asi moc.
Díky moc za odpovědi na výše uvedené otázky.