Fidlla-špalíčkovač do 3 bodu-Biboš v.č.67
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fidlla-špalíčkovač do 3 bodu-Biboš v.č.67
a byla lamela znicena ze spalikovace? Kolik ten clovek na tom spalikovaci nastepkoval? spis bych rekl, ze lamela uz mela svoje nejlepsi za sebou, nebo nekvalitni.
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
-
kamarád mi říkal, že oddělal lamelu tím, že zapnul postřikovač s ventilátorem. Stát se to tedy může. Každopádně u stroje jako je drtič, by mělo být několikanásobné jištění. Přesně jak jsi psal přetěžovací spojky apod.
- maršl
- Kontaktovat uživatele:
No teda, tohle se mi jeste nestalo, ani sem neslysel. Neni pravidlem ze u kazdeho stepkovace musi byt pretezovaci spojka, plati teda u diskovych, tam je aspon u stredni tridy jiz dostacujici zavazi. Stepkovace pouzivam bez spojek a lamela jeste neuletela ani na jednom z traktoru.
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600
-
- Kontaktovat uživatele:
[quote="kůrovec"]Tak tady pánové máte nějaký fotky prodloužení násypky. Snad mě za to mistr Biboš nevykostí. Dneska jsem rozchroustal na zkoušku nějaký habrový a jasanový klacky a jsem příjemně překvapen možnostni stroje. Už ho mám dovybavenej přetěžovací spojkou,takže snad to bude O.K.
Ty klacky byly mokrý, nebo suchý ? Jsem v Benecku na dovolený a mám to k tobě kolem 20 km, tak bych se možná stavil na čumendu.
Ty klacky byly mokrý, nebo suchý ? Jsem v Benecku na dovolený a mám to k tobě kolem 20 km, tak bych se možná stavil na čumendu.
Dřevo bylo syrový. Ten habr je teda materiál-na tom bylo znát že je fakt tvrdej. Ale šlo to v pohodě. Na motoru traktoru cca 1200-1300ot/min. Klidně se stav.
Taky jsem špalíkovačem bez setrváku oddělal lamelu, dokonce dvakrát. No bylo to na tékáčku tak teda spíš "lamelku", teď mám objednáno od mistra tak doufám že už to nebudu muset řešit.
-
- Kontaktovat uživatele:
A zkoušel jsi suchý prům. 7 - 8 mm ? Zajímá mě jestli se špalík rozlomí, nebo zůstane celý.kůrovec píše:Dřevo bylo syrový. Ten habr je teda materiál-na tom bylo znát že je fakt tvrdej. Ale šlo to v pohodě. Na motoru traktoru cca 1200-1300ot/min. Klidně se stav.
Kluci ta sklopná násypka je super
Můj RS-09 GT 124: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 69&t=40333
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Hospodářství: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 91&t=55612
Suchý jsem zatím nezkoušel. Časem na ně možná dojde. Teď mám samý syrový.
Zavada odhalena: praskl mu kriz u spalickovace(praskly 2oka a kriz se rozpadl) a v te rychlost se oprel o zem az traktor chcipl.Fidlla píše:Vcera byl mrknout na spalickovac,teda spis na rozbiti traktor od nej.
Na traktoru odesla nahonova lamela,vytrhane kusy oblozeni-hazelo to celym traktorem.
Na spalickovaci chybi setrvak-zavazi a pretezovaci spojka. Az zjistim vyrobce spalickovace od majitele,napisu to i sem.
To vim od jeho taty,on byl vcera v praci a spalickovac je pry nekde z jiznich cech-az se z nim potkam,snad mi ho rekne...
Zetor 6718 DEEP RED
Suché silné praskají podélně na 1/2,záleží kus od kusukůrovec píše:Suchý jsem zatím nezkoušel. Časem na ně možná dojde. Teď mám samý syrový.
Zetor 6718 DEEP RED
Páčia sa mi Bibošove aj Ferove štiepkovače.Biboš má vyrobených 240ks čo je už skoro konkurencia profi strojom. podla fotiek a aj videí sú tieto štiepkovače poháňané zetormi. Páni majstri výrobcovia niečo za Kuboty ste nevyrábali? kludne aj do priemeru 5cm. No a ešte jedna vec ma zaujíma (kludne ja do SZ) aká je cena.
Dakujem
Dakujem
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.
Mufík dělá štěpkovače za japončíky - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 48&t=16659 videa nakonci.
Cenu si s ním domluv, je to o tom, jaké budeš mít požadavky. Reference má výborný od lidí z fora.
Cenu si s ním domluv, je to o tom, jaké budeš mít požadavky. Reference má výborný od lidí z fora.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
-
už jsem jich par za kubotu udělal
Zdejší člen fóra Buggy používá Bibošův špalíčkovač za malou Kubotou.
V zimě jsem se byl u něj podívat, jak to špalíčkuje.
Překvapilo mě, že i tak malý traktor si s dosti rozvětvenými větvemi o průměru 60 mm i více, hravě s rezervou poradil.
Hodně při tom špalíčkování pomůže setrvačník, který Biboš ke svým špalíčkovačům dodává.
Proti jednorotorovému špalíčkovači tento špalíčkovač zmákne větší průměry a pracuje s menšími otáčkami na hlavě.
Proto Ti větve nenašvihají jak u jednorotorového.
Dvourotorový je také lepší, protože má větší plnící otvor na nože a tím jednodušeji a bez použití větší síly nože sami vtáhnou rozsochaté větve do drtiče.
Jednorotorový je spíše pro materiál, který je co nejméně rozvětvený a je rovný.
V zimě jsem se byl u něj podívat, jak to špalíčkuje.
Překvapilo mě, že i tak malý traktor si s dosti rozvětvenými větvemi o průměru 60 mm i více, hravě s rezervou poradil.
Hodně při tom špalíčkování pomůže setrvačník, který Biboš ke svým špalíčkovačům dodává.
Proti jednorotorovému špalíčkovači tento špalíčkovač zmákne větší průměry a pracuje s menšími otáčkami na hlavě.
Proto Ti větve nenašvihají jak u jednorotorového.
Dvourotorový je také lepší, protože má větší plnící otvor na nože a tím jednodušeji a bez použití větší síly nože sami vtáhnou rozsochaté větve do drtiče.
Jednorotorový je spíše pro materiál, který je co nejméně rozvětvený a je rovný.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)