Disková sekačka
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Disková sekačka
Zdravým všetkých
Tak sezóna kosenia sa pomali začne a tak som sa rozhodol že kupim kosačku. Po prečitani mnohých príspevkovou som rozhodnutý na 80% pre diskovú kosačku ale neviem akej značky kupit ale väčšiu ako 2metre nepotrebujem .Kosím ročne 5 max 10hektarou prevažne po rovine pripadne mierne kopce všetko male polia na ktorých sa treba často otáčat. Premyšlam nad nemeckými kosami (fella atd,, atd). A z dôvodu že som nemal nikdy vôbec žiadnu kosačku ci bubnovú alebo diskovú sa obraciam na vás s prosbou aké značky sú dobre aké sú poruchy a načo sa pripadne pozriet pri kúpe a ako je to z nahradnymi dielmy.
DAKUJEM za každú odpoveď postreh.
Tak sezóna kosenia sa pomali začne a tak som sa rozhodol že kupim kosačku. Po prečitani mnohých príspevkovou som rozhodnutý na 80% pre diskovú kosačku ale neviem akej značky kupit ale väčšiu ako 2metre nepotrebujem .Kosím ročne 5 max 10hektarou prevažne po rovine pripadne mierne kopce všetko male polia na ktorých sa treba často otáčat. Premyšlam nad nemeckými kosami (fella atd,, atd). A z dôvodu že som nemal nikdy vôbec žiadnu kosačku ci bubnovú alebo diskovú sa obraciam na vás s prosbou aké značky sú dobre aké sú poruchy a načo sa pripadne pozriet pri kúpe a ako je to z nahradnymi dielmy.
DAKUJEM za každú odpoveď postreh.
Re: Diskova kosa
Chtělo by to napsat, čím to budeš tahat a diskovky taky nejsou nejlevnější. Taky opravy budou proti bubnovce o hodně dražší. Dneska se dělají i bubnovky, které mají hned za bubny rozmetnou vrtulu, která trávu rozhodí.
S výběrem ti nepomůžu, na to jsou tu jiní experti, ale vloni v zimě jsme tu na foru diskutovali o těchto diskovkách - http://www.dolanea.net/index.php?cat=5-5 . Je to čína, ale reference na ní jsou celkem kladné, co se týče kvality. Je to kvalitně okopírovaný Kuhn.
S výběrem ti nepomůžu, na to jsou tu jiní experti, ale vloni v zimě jsme tu na foru diskutovali o těchto diskovkách - http://www.dolanea.net/index.php?cat=5-5 . Je to čína, ale reference na ní jsou celkem kladné, co se týče kvality. Je to kvalitně okopírovaný Kuhn.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
Kuhn gmd 500 ale vyberaj profi radu.
M.
M.
Tahal by som to zetorom 7711 ale este niesom rozhodnuty ze akeho druhu ci diskova alebo bubnova a znacky tiez neviem ktore su dobre a kvalitne no uz nechcem kosit rukami ked mam traktor .?
kuhn gmd 66 select.Mam a naprosta spokojenost.Kupovala se nova tak stala balik ale uz patou sezonu odsekala bez problemu.Cca 30 ha za sezonu.
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
cena ci 500-1000eur aj viac alebo ci nova starsia. Hlavne ide o to aby vydrzala a nekazila sa Jasne ze z casu nacas premazat. Ide o 100% spolahlivost. Tak Kuhn 66 budem hladat premyslat + ine .DAKUJEM
500-1000 asi dobru nekupis.
66-je asi poloprofi.Skus hladat pouziru profi,ale ceny su od 1500 a hore.
Skus zavolat tomuto panovy vozi z vonka 0949458054.
M.
66-je asi poloprofi.Skus hladat pouziru profi,ale ceny su od 1500 a hore.
Skus zavolat tomuto panovy vozi z vonka 0949458054.
M.
diskovka do začátku
Zdravím chlapi. Chtěl bych si pořídit novou diskovku. Max cenu kolem 150 000. Mám tip na Uniu 2,8m ( http://www.uniamachines.com/en/products ... /54-alka-l ). Máte s ní nějaké zkušenosti? Popřípadě, jakou byste mi doporučili do začátku na 7 ha za 7245?
Díky
Díky
Re: Disková sekačka
Ahoj, podobně jsme to řešili zde http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 7&start=15
Já jsem taky pořád laboroval jestli přejít z bubnovky na diskovku, bál se poškození , atd..
Nakonec jsem kvůli malým loučkám na okraji lesa koupil pro traktor 85 hp - Vicon Extra 124, 240 cm, kupoval jsem novou v Polsku, cena byla okolo 125 tis..
Po dvou letošních sečích jsem absolutně spokojený, nože jsou jako nové, jenom na krajním disku trochu otupené ( jak jsem je tlačil do příkopu ), v porovnání s bubnovkou krása.
Diskovka nic nechytla na rozdíl od bubnovky, lišta vždy přes zbytky pařízků ladně přejela.
Práce krásně odsýpá, nemusím rozhazovat. Jediná nevýhoda z mého pohledu, že podle návodu se má každý rok měnit olej v liště i převodovce. Letos jsem již vyměnil - je to práce na 10 min., leje se tam obyčejná GL4 80W90.
Já jsem taky pořád laboroval jestli přejít z bubnovky na diskovku, bál se poškození , atd..
Nakonec jsem kvůli malým loučkám na okraji lesa koupil pro traktor 85 hp - Vicon Extra 124, 240 cm, kupoval jsem novou v Polsku, cena byla okolo 125 tis..
Po dvou letošních sečích jsem absolutně spokojený, nože jsou jako nové, jenom na krajním disku trochu otupené ( jak jsem je tlačil do příkopu ), v porovnání s bubnovkou krása.
Diskovka nic nechytla na rozdíl od bubnovky, lišta vždy přes zbytky pařízků ladně přejela.
Práce krásně odsýpá, nemusím rozhazovat. Jediná nevýhoda z mého pohledu, že podle návodu se má každý rok měnit olej v liště i převodovce. Letos jsem již vyměnil - je to práce na 10 min., leje se tam obyčejná GL4 80W90.
Neviem, či ti na 72 2,8 m nebude veľa. Výkonovo to zvládne, skôr váhovo by to mohol byť problém. Jeden si tu za 72 kúpil novú Krone ActiveMow R280 a dosť to hojdá s tým traktorom aj na rovine.
Inak Unia má relatívne dobré stroje na pôdu, tá kosačka asi nebude nič moc, to začali vyrábať len nedávno. V robote máme Talex 2,5 m, ťažný prostriedok Zetor Forterra CL 100, zatiaľ prvá sezóna, nejakých 80 ha už má za sebou určite a v pohode zatiaľ.
Inak Unia má relatívne dobré stroje na pôdu, tá kosačka asi nebude nič moc, to začali vyrábať len nedávno. V robote máme Talex 2,5 m, ťažný prostriedok Zetor Forterra CL 100, zatiaľ prvá sezóna, nejakých 80 ha už má za sebou určite a v pohode zatiaľ.
Kuhn gmd 66 select. Sice 240, za 7011 naprosto v pohodě a cena byla něco okolo 100 tuším , no rozhodně míň než to co chceš dat. Mám ji už hafo let, bez jediné poruchy. Zkus nerez Vizovice. Celkem tehdá šli s cenou dolů oproti ceníku. Myslím že aji teď jsou naklonění. To co jsi tu dal odkaz mi nic neříká. To je nějaký polák?
Můj 7045 horal (pokladnička)viewtopic.php?f=36&t=118233
Myslim, ze se zadnou novou znackovou ( Kuhn, Claas, Pottinger, Krone, Kverneland atd.) chybu neudelas. Z polskych je pry dobry Samasz.
Chlapi, obzerame sa po nejakej diskovke cca do 3000e (traktor 73 kW) Videl som nejake s kondicionerom ( to jest, ze tu travu rozhadzuje alebo?) Alebo nevie niekto o nejakej zo zaberom min. 2,4m najlepsie tu na Slovensku. Dakujem
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS
- pavolmakys
Ja mam krone AM243 s kondicionerom, taham s traktorom 6945. Vascnou na trojke, ak su kopce tak 2, pripadne 1.
Krone asi nebude patrit medzi najlacnejsie, hlavne teda tie nove, starsiu zozenies okolo tych 2000 eur. Kondicioner prioritne nerozhadzuje, jeho hlavnou ulohou je lamat stebla, aby doslo rychlejsie k uschnutiu, hovori sa ze rozdiel moze byt az jeden den v suseni. Chodim vacsinou kosit inym, co mam spatnu vazbu, tak kondicioner ked to rozhodi tak je to viac nasuhorene ako po samej diskovke, lepsie preschynaju spodne vrstvy. Po samotnej diskovke je spodok pri obracani takmer surovy, tu je to viac preschnute. Minuly rok sa mi rosypalo jedno lozisko na valci kondicionera, kosil som bez neho a hovoril ze to bolo tak ako som napisal. POzeraj na vahu kosaciek, mas traktor bez predku tak v kopcoch by mohol byt problem. Na rovine predok ani nezapinam, v kopcoch je problem cuvnut proti kopcu pri zdvihnutej kose, je odlahcene lave koleso. Ale ja by som uz bral minimalne velkost 2,4, rozdiel v cene nebude strasny a pri koseni je toho 0,5m citit. Bez kondicionera by som ja v pohode kosil aj 2,8. Radsej pojdem pomalsie z vascim zaberom ako s malym a dohanat hodinovy vykon rychlostou. Ja pokosim nieco cez 1hektar/hod, tak nech ti to ubuda.
Krone asi nebude patrit medzi najlacnejsie, hlavne teda tie nove, starsiu zozenies okolo tych 2000 eur. Kondicioner prioritne nerozhadzuje, jeho hlavnou ulohou je lamat stebla, aby doslo rychlejsie k uschnutiu, hovori sa ze rozdiel moze byt az jeden den v suseni. Chodim vacsinou kosit inym, co mam spatnu vazbu, tak kondicioner ked to rozhodi tak je to viac nasuhorene ako po samej diskovke, lepsie preschynaju spodne vrstvy. Po samotnej diskovke je spodok pri obracani takmer surovy, tu je to viac preschnute. Minuly rok sa mi rosypalo jedno lozisko na valci kondicionera, kosil som bez neho a hovoril ze to bolo tak ako som napisal. POzeraj na vahu kosaciek, mas traktor bez predku tak v kopcoch by mohol byt problem. Na rovine predok ani nezapinam, v kopcoch je problem cuvnut proti kopcu pri zdvihnutej kose, je odlahcene lave koleso. Ale ja by som uz bral minimalne velkost 2,4, rozdiel v cene nebude strasny a pri koseni je toho 0,5m citit. Bez kondicionera by som ja v pohode kosil aj 2,8. Radsej pojdem pomalsie z vascim zaberom ako s malym a dohanat hodinovy vykon rychlostou. Ja pokosim nieco cez 1hektar/hod, tak nech ti to ubuda.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)
Ahoj, tahal by som to DF agrotron k 410 takze to v pohode bude zvladat. Zaujimal ma skor ten kondicioner. Teraz jeden pan ponuka na bazosi kukni: https://stroje.bazos.sk/inzerat/1114104 ... ne-282.php
Zetor 3011
Zetor 7245 HS
Zetor 7245 HS