Hinomoto
Moderátor: DYK
-
Re: Hinomoto
Sam neviem ako sa to stalo nahon vypnuty zdvihol som hydraulikou rotavator a nieco prasklo pozrem a pol kardanu na zemi pravdaže aj s hriadeľou. Asi zostal kardan v nejakej zlej polohe alebo neviem
-
Lubo prosím Ťa kde si zohnal tu hriadeľ? Nemáš ju odfotenú ako to zhruba vypadá či by sa to dalo spraviť, nemyslím doma na kolene Ďakujem za ochotu
Zohnať sa dá len obtiažne. Povedali mi že by sa dala objednať nová z Japonska, ale bola by vraj sakra drahá. Volal som do RVR Opava a tam že mi ju daju vyrobiť. Resp. už sa robí. Na budúci týždeň idem po ňu. Vraveli že bude stáť cca 4000CZK.
Ale volal som aj do Autogabriela Levice a tam mi tiež vraveli, že by mi ju dali vyrobiť.
Ale mal som to tak trochu po ceste do Opavy, tak som zvolil ich.
Ale volal som aj do Autogabriela Levice a tam mi tiež vraveli, že by mi ju dali vyrobiť.
Ale mal som to tak trochu po ceste do Opavy, tak som zvolil ich.
A zrobiť sa dá v pohode. Každá lepšia strojárska firma ti to vyrobí.
Keby som sa moc nasral tak ju urobím aj doma, vpodstate všetky stroje mám,ale za tie peniaze nech sa trápi niekdo iný..
Keby som sa moc nasral tak ju urobím aj doma, vpodstate všetky stroje mám,ale za tie peniaze nech sa trápi niekdo iný..
-
Tak to ja som sa bál že ma to bude stáť ale 1000 éčok . Tak ale rozoberať to budem až nejak po jarnej sezóne čo budem môct porobím kombinátorom .
Mal som to pred nedavnom rozobrate. Treba dat dolu plechy a vrchnu prirubu pod sedackou, aj s ramenami, a pekne to budes vidiet. Hriadel ide s prevodovky cez obal difenecialu az dozadu. vylisovat som to neskusal, mohlo by to ist dozadu, mozno ale bude treba odpojit celu zadnu cast diferencialu aj s kolesami od prevodovky,treba sa na to pripravit. Ale hriadel vyzerala byt zvarana aspon tak sa to zdalo (myslel som si ze sikmaci grcali aj tam zvarackou) ,ale to je orginal krasny zvar (minimalne to bolo vonku ak to neije orginal) je to asi v polovici, teda Stacilo by ti vybrat celu hriadel a dat vyrobit len tu polovicu co je 6 drazka, odpichnut to povodne a privarit tam tu polovicu pod sustruhom. Nemam bohuzial detail foto. Mal som to rozobrate pretoze bolo poskodene zapinanie predneho nahonu.
TAKTO TO JE NA HINOMOTO C174 ...
-
Dík za vyčerpavajúcu odpoveď Rozhodol som sa že to budem rozoberať až cez zimu,lebo ak to rozoberem teraz tak vyradím traktor úplne a teraz môžem rozrábať aspoň s kombinátorom. A tato oprava neni na 2-3 dni. A okrem rotavátora nemám žiadne zariadenie kde potrebujem kardan.
-
Prosím o radu ako ovzdušniť hydrauliku nalial som olej a ramená stoja pravdepodobne si čerpadlo nevie nasať olej. (pravdže pred vypustením oleja všetko išlo) Ďakujem !!!!
-
Tak vývod na kardan opravený (zatiaľ zavarený ) včera skúška prešla bez problémov. Hydraoliku som ovzdušnil tak že som musel povoliť trubku na hydr.čerpadle. Prevodovku rozoberať netreba stačí dať dole prírubu a hriadeľ je vonku celý hriadeľ má cca 160mm. Ale čo som pozeral na niektorých strojoch neni žiadna príruba tam to musí byť horšie!!!
Dobrý den Všem
Tak první malí nedostatek se projevil.Je to vodní pumpa,sice neteče ale má vůli na hřidelce.Pokud výte kdo se tímto problémem zabívá tak tak uvítám kontakt.Neš to uplně shodím tak sháním informace.Dekuji Všem za rady.
Tak první malí nedostatek se projevil.Je to vodní pumpa,sice neteče ale má vůli na hřidelce.Pokud výte kdo se tímto problémem zabívá tak tak uvítám kontakt.Neš to uplně shodím tak sháním informace.Dekuji Všem za rady.
Zdravím,
zkuste p.Drdu na stránkách píše,že dělá repase vodních pump pro japonské traktory.
www.drdastroje.cz
zkuste p.Drdu na stránkách píše,že dělá repase vodních pump pro japonské traktory.
www.drdastroje.cz
Já posílal pumpu Kuboty na RVR-AGRO a max. spokojenost jak z cenou tak i přístupem. Jo a těsnění mě ted po opravě pasuje z nejrozšířenějšího osobního auta v ČR
Mal som to rozobrate da sa to repasnut za par eur :hriadelka z oskou a loziskom tusim pasuje z skoda 120, rovnake rozmery to ma ako povodne , upchavka s pruzinkou je skoda 120, a vrtulka je skoda favorit, treba tam drobnu upravu taku ze treba na prurubku kde sa montuje velka vrtula urobit vacsiu dieru aby zapasovala nova oska s loziskom.
V podstte ked to len tecie treba to rozobrat vymenit upchavku + tvrdokov a uhlik a poskladat naspat. len enviem ci sa ti podari vybrat vrtulku-turbinku vo vnutri z hriadela. Treba ist do dobrej predajni na diely pre starsie auta, a tma najdes vsetko co potrebujes. Oprava ta vyde na par eur.
V podstte ked to len tecie treba to rozobrat vymenit upchavku + tvrdokov a uhlik a poskladat naspat. len enviem ci sa ti podari vybrat vrtulku-turbinku vo vnutri z hriadela. Treba ist do dobrej predajni na diely pre starsie auta, a tma najdes vsetko co potrebujes. Oprava ta vyde na par eur.
-
Prosím Vás neriešil nikto manžetu na olejové brzdy na Hinomoto ? Za odpovede vopred Ďakujem