Citrusovi 7745

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
Rolník74

Re: Citrusovi 7745

#76 Nový příspěvek od Rolník74 »

Jsou firmy,který to klidně prodají.Já jsem koupil v prosinci taky cambridge z jedý a.s.!!Sice ještě větší(9,6m),ale už se mě podařilo třetinu prodat a zbytek už mám předělaný tak abych to utáhl a mám je skoro zadarmo!Ale je pravda,že mě to dohodil kámoš,co tam nakládal řepu a byl s nima zadobře.

citrusek

#77 Nový příspěvek od citrusek »

Tak zase aspoň pár fotek.Dělali jsme paletizační vidle na čelní nakladač a aby se ty úchyty využily, tak jsou to i vidle na balíky. Vidle jsou dlouhé 120 cm a jsou ze zdviže z vozíku. Rám je z 10 cm účka. Celé vidle s deskou jsou na rámu na čtyřech čepech a když se sundají tak se dají do pouzder 110 cm dlouhé vidle na balíky. Výměna trvá asi tři minuty.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Minulý týden se ukroutila hřídel na přední nápravě co jde do reduktoru. Asi už byla načatá a když jsem trochu zabral s nakladačem do kamení, tak praskla. Naštěstí se to stalo teď když není moc práce, tak byl čas to spravit. Zima pomalu končí, jestli se tomu co bylo dá říkat zima a tenhle týden pokud bude ráno trochu mráz, tak budu hnojit řepku, tak budou další fotky.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#78 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

Hezký to máš 8) Něco takového univerzálního chci dělat taky na hona, aby to bylo univerzální jak vidle platizační tak špice na balíky ;-)
Ty euro upínáky jsi kupoval nové nebo jsi je měl doma?

citrusek

#79 Nový příspěvek od citrusek »

Ty úchyty a hroty jsem kupoval tady http://www.prozemedelce.cz/alo-uchyceni/c-1197/ Stály docela dost, ale snad něco vydrží. Těm levným litinovým úchytům moc nevěřím.

Dvordy

#80 Nový příspěvek od Dvordy »

Jaký máš "pocit" se 7745 versus čelní nakladač. Rychlost práce, únava při ohřátí oleje, síla atd. Uvažuji do budoucna nad nějakou takovou kombinací.
Zetor 4011, Zetor 7341, JCB 3C III

citrusek

#81 Nový příspěvek od citrusek »

S jiným traktorem s čelním nakladačem jsem nejezdil, tak to nemůžu úplně posoudit. Ale můj názor je, že je čelní nakladač je neskutečný pomocník a ušetří dost práce. Rychlost práce by mohla být vetší. Když nakládám, tak většinou na 1000 otáček na čerpadle, na 540 to jde pomalu. Mám vyřezanou drážku na hřídeli co je v kabině na přepínání otáček, tak nemusím měnit koncovky abych mohl zařadit 1000 otáček. Rychlost nakládání se nemění i když se olej ohřeje. Teď v zimě je to spíš naopak. Když je olej stuhlý, tak jde nakladač pomaleji než když se ohřeje. Sílu to má, ale bez předního náhonu ani ťuk. Když mi teď praskla ta hřídel a nešel přední náhon, tak jsem měl co dělat abych odjel když bylo mokro. Vyřešilo by to závaží do ramen aby se víc zatížil zadek, ale to budu dělat až na jaře.

Michal(zetor)
Kontaktovat uživatele:

#82 Nový příspěvek od Michal(zetor) »

citrusek píše:Ty úchyty a hroty jsem kupoval tady http://www.prozemedelce.cz/alo-uchyceni/c-1197/ Stály docela dost, ale snad něco vydrží. Těm levným litinovým úchytům moc nevěřím.
Ahoj a myslíš že tohle je špatný? http://www.prozemedelce.cz/kovany-hak-4 ... c/d-71154/ Nebo v čem se to liší oproti tomu tvému na té desce?

Jinak hák je to stejný ne? Akorát že ty to máš komplet s deskou a spodním uchycením :) To je pálka kurnik 2000 kč když si vemu že bych to musel dat asi na 3 stroje (radlice,vidle pal. ,vidle na balíky) :pistol:

Uvidím ještě nebo zkusit udělat háky nějaký doma z něčeho....nebo u zámečníka.

citrusek

#83 Nový příspěvek od citrusek »

Ty co mám já jsou asi z lepšího materiálu a připadají mi silnější. Chtěl jsem je hlavně kvůli těm paletizačním vidlím, protože na nich zvedám i přes tunu a musí to vydržet. U těch vidlí na balíky bych se těch cos dával v odkazu nebál. Právě abych ty úchyty využil když stojí tolik, tak jsem to udělal takhle.

citrusek

#84 Nový příspěvek od citrusek »

V pondělí a v úterý když byl ráno mráz jsem hnojil. Času na focení moc nebylo, ale aspoň jedna fotka když jsem měl všechno hotovo. Pak pár fotek jak vypadá pšenice po zimě.
Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Martis 056

#85 Nový příspěvek od Martis 056 »

Ta pšenka ta teda je 8)
Celkem máš štěstí, že nebyl skoro sníh, při takové hustotě bych se bál plísně sněžné...

vladman

#86 Nový příspěvek od vladman »

Vyzerá to ako trávnatý koberec a nie ako pšenica :) , výborne zapojený porast....
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

tomous

#87 Nový příspěvek od tomous »

Dával jsi LAV nebo co je to? A dávka? Já mám v plánu o vejkendu. Co stálo to rozmetadlo-klidně SZ. Na podzim mám v plánu jestli zbudou kačky něco pořídit. Tady Bogbale nikdo nemá jen sulky,rauch,amazone ....

Rolník74

#88 Nový příspěvek od Rolník74 »

Ta pšenice vypadá skvěle,ale jak píše kolega,ještě,že nebyl sníh...Já osobně bych na takovej porost ještě cca 10dní počkal a potom dal 150l DAM!Řepku jsem damoval už minulý čtvrtek a vypadá taky super zeleně!Sousedi házeli stejný den ledek a dneska tam leží bez hnutí!!

citrusek

#89 Nový příspěvek od citrusek »

Ta pšenice na podzim takhle nevypadala a dá se říct, že rostla celou zimu. Na podzim měla maximálně jednu odnož. Mrzlo tady asi jenom dva týdny za celou zimu a z toho byl asi jenom týden kdy to šlo pod -10. Tohle je krmná Lear, ještě mám potravinu Dagmar a ta vypadá taky takhle. Řepka vypadá taky hodně dobře.
Na pšenici jsem dával LAD 27, zatím jenom 30 kg N na hektar. Další stejnou dávku tam budu dávat za 10-14 dní podle počasí.
tomous-pošli mi po SZ tvůj mail, pošlu ti tam ceník od Bogballe.

myshootko

#90 Nový příspěvek od myshootko »

nazdar, pozeram, ze celkom vo velkom sadis zemiaky :) chcem sa ta spytat jednu vec. sadim sadzacom sa2-074 na tych cca 70 cm roztec riadkov a 30 cm vzdialenost zemiakov v riadku. chcem zasadit cca 10 arov a po vypocte som dosiel k hodnote, ze pri priemernej hmotnosti zemiaku okolo 70 g by mi malo na tych 10 arov stacit tusim 230 kg sadby. tak som kupil cca 265 kg sadby kaliber 33/55 mm, ale nejak sa mi to nezda. myslis, ze to bude na tych 10 arov dost?
Foton 254

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“