Pekni kopu práce máš pred sebou, držím palce nech jej rýchlo ubúda. Kabínu si zrenovoval pekne, nezabudni na čiste montérky keď budeš isť kopať aby si ju nezašpinil Predtím vyzerala jak s nejakého hororuBaky píše:Ahoj Pedro643-tak to jsem nevěděl já myslel že tam bylo 2x12V baterie.No mám barák a rekonstrujujem-takže fůra práce pro Bélu teď zrovna předělávám trativod od žumpy zhruba 30m metrů dýlka a do hloubky 1m je to dělník jen ze zahrady mám teď tankodrom :typek:Pak mě čekají základy na terasu,bourání staré garáže-rozšíření a stavění nové atd.....A když jsem si spočítal když mi tady kopali nový přívod vody a kopání základů na zádveří že mě vyjde levněji když si nějaký ten bagřík koupím a navíc si to udělám podle toho jak já přesně chci chtěl jsem něco menšího ale to jsou ceny a pak se naskytla Béla tak jsem jí vzal a navíc jsem s ní asi před 18lety dělal tak jí trochu znám.Fotky jsem určitě nějaké dám,renovoval jsem celou kabinu ze vnitřpedro643 píše:Baky dovoľ aby som ťa opravil, bielorusi maju 2X6V baterie zapojene do serie. Niekde tu vo vlakne je schema skus pohľadať. Gratulujem ku kupe schopneho stroja, čo s ním budeš robiť a čo tak sa pochvaliť nejakou foto nech je tu trochu pestrejšie
Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
No to já se vždycky než tam vlezu převlíknu do čistých montéráků,umyju si ruce a nasadím si bačkorypedro643 píše:Pekni kopu práce máš pred sebou, držím palce nech jej rýchlo ubúda. Kabínu si zrenovoval pekne, nezabudni na čiste montérky keď budeš isť kopať aby si ju nezašpinil Predtím vyzerala jak s nejakého hororuBaky píše:Ahoj Pedro643-tak to jsem nevěděl já myslel že tam bylo 2x12V baterie.No mám barák a rekonstrujujem-takže fůra práce pro Bélu teď zrovna předělávám trativod od žumpy zhruba 30m metrů dýlka a do hloubky 1m je to dělník jen ze zahrady mám teď tankodrom :typek:Pak mě čekají základy na terasu,bourání staré garáže-rozšíření a stavění nové atd.....A když jsem si spočítal když mi tady kopali nový přívod vody a kopání základů na zádveří že mě vyjde levněji když si nějaký ten bagřík koupím a navíc si to udělám podle toho jak já přesně chci chtěl jsem něco menšího ale to jsou ceny a pak se naskytla Béla tak jsem jí vzal a navíc jsem s ní asi před 18lety dělal tak jí trochu znám.Fotky jsem určitě nějaké dám,renovoval jsem celou kabinu ze vnitřpedro643 píše:Baky dovoľ aby som ťa opravil, bielorusi maju 2X6V baterie zapojene do serie. Niekde tu vo vlakne je schema skus pohľadať. Gratulujem ku kupe schopneho stroja, čo s ním budeš robiť a čo tak sa pochvaliť nejakou foto nech je tu trochu pestrejšie
Já se s tou elektrikou taky ne a ne dohodnout-nevím jestli mi to dobíjí a zase tak dobrý na proměření nejsemJohny1490 píše:Ja ked som robil elektriku tak som na origo alternator dal škodovkoví regler ( ten tyristoroví či akí to je) a dobijalo to lepšie jak som čakal. Pretože stim povodním reglerom som sa stale jakosi nevedel dohodnutZdravím Vás pánové ,potřeboval by jsem poradit-koupil jsem Bělorus ale byla tam špatná elektrika tak jsem to celý vytrhal a teď dávám novou ale nevím kam vede kabel od altíku jsou tam dva jeden silný a druhý slabí a pak je tam relátko na které je to samé a označení Š a V.Nevíte někdo jak to mám zapojit?Díky
Nevíte k čemu je to čidlo u řadící páky
Sníma polohu páky - neutrálu. Je to blokácia proti štartovaniu so zaradeným prevodovým stupňom. (asi ho nemáš zapojený)Baky píše:Nevíte k čemu je to čidlo u řadící páky
Si kup multimeter v Tesku za 150korun a možeš merat. Na baterke by si mal mat pokial to dobija tak aspon 12,8volta a zase max nejakych 14,5. A prave stim origo reglerom som mal problem ze raz to davalo 12,5 potom zase 16 a furt dokola, a jak som tam dal ten tyristorovi regler tak to šlapalo.Já se s tou elektrikou taky ne a ne dohodnout-nevím jestli mi to dobíjí a zase tak dobrý na proměření nejsem
Johny, teraz neviem presne akú volu myslíš a čo chceš vymedzovať? Podkop ti lieta hore dole v tom stĺpiku a ccel si to utiahnuť tou maticou pod reťazovým kolesom otoča?Johny1490 píše:O ložiska by som sa ani velice nebal ze by boli zodrate (predsa je to len kus riadneho ruskeho materialu) ale skvor to budem muset skusit nejako vymedzitMali by tam byť dve ložiská, ale neviem aké Teoreticky kužeľové.....
Niečo som našiel ale bez záruky:
vrchné ložisko kuželové ruské 7536 d=180, D=320, B=86, C=71, T=91 (T-celková výška)
spodné ložisko kuželové ruské 7524 d=120, D=215, B=58, C=50, T=61,5 (T-celková výška)
A daj foto nového stroja, ani si sa nepochválil
EDIT: 7536 ej asi 32236 cena cez 200€
aha,no není zapojený a ani ho zapojovat nebuduPeter768 píše:Sníma polohu páky - neutrálu. Je to blokácia proti štartovaniu so zaradeným prevodovým stupňom. (asi ho nemáš zapojený)Baky píše:Nevíte k čemu je to čidlo u řadící páky
Presne tak.....Johny, teraz neviem presne akú volu myslíš a čo chceš vymedzovať? Podkop ti lieta hore dole v tom stĺpiku a ccel si to utiahnuť tou maticou pod reťazovým kolesom otoča?
jaký je šroubení na hadicích? Praskla mi na opěrný noze, tak jsem koupil na pohled podobnou (myslím 27x1,5), ale nejde dotáhnout. Matka je nepatrně větší.
origo je 27x2 ale spousta lidi to ma ruzne prevareny podle toho co najdou doma:_)jako treba jasadlicko píše:jaký je šroubení na hadicích? Praskla mi na opěrný noze, tak jsem koupil na pohled podobnou (myslím 27x1,5), ale nejde dotáhnout. Matka je nepatrně větší.
Neviete niekto nahodou ci sa da na motor D65 so starterom pouzit benzinovy startovaci motor?
- Killer Koly
roman79 píše:Neviete niekto nahodou ci sa da na motor D65 so starterom pouzit benzinovy startovaci motor?
urcite da. jde o to jaky a jak ho prizpusobis. ja o necem takovem vazne uvazuju, jen sehnat ten spravny motor
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Nedavali ste niekto do Bielorusa vyrabat manžety z ineho materialu? Ja by som tam chcel dat vyrobit tie zelene. Či nahodou neviete cenu. Dnes mi došli od Bohuša a jedna sada ma stala s poštovnim 27euro to je moc a ešte mi neposlal na taki typ ako som chcel, takže tu koncovu manžetu nebudem mat aj tak na vzor pre vyrobu tych zelenych. A este som chcel naftovi filter a ten som jaksi v baliku nenašiel takže budem musiet najst inu cestu pre nahradne diely. 5rokov do zadu boli lepsie aj ceny aj ochota
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Koncova manzeta to je ta prachovka na konci odkial vychadza piest, jej vyroba je na 256 strane popisna, navyse vyuzijes staru manzetu co vyberies z vnutra. Oproti starym a tvrdym je to super zmena.
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=3825
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=3825
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.