Výška telefonního kabelu

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Páca

Výška telefonního kabelu

#1 Nový příspěvek od Páca »

Ahoj, už jste někdo musel řešit problém příliš nízko zavěšeného telefonního kabelu? Nedávno jsem koupil horal, který je vysoký zhruba 4 metry a na příjezdové cestě jsou kabely pověšeny tak nízko, že to vypadá, že s ním neprojedu domů. Na koho bych se měl obrátit v případě, že bych je potřeboval zvýšit? A dá se vůbec taková situace vyřešit?
Dusík a blbost jsou ve vesmíru nejrozšířenější.

Chip&Dale

Re: Výška telefonního kabelu

#2 Nový příspěvek od Chip&Dale »

- je to urcite telefonni kabel?

- pokud ano, tak se obrat na Telefoniku, jim patri drtiva vetsina dratu od telefonu.

- otazka je, jaka je na to norma. Pokud totiz neporusili normu, pak budes muset zaplatit prekladku. A to muze byt dost mastny... tam pak jedine operovat podle toho, kudy ten kabel vede. Pokud je to nad tvym pozemkem, tak snad to hrat na to, pokud to nemaji v bremenu, tak at se snazi. Ale hodne lidi na bremena kaslalo a postupne ty site ziskavaji bremeno vydrzenim. Takze to je situace od situace ruzne. Kdyz uz nekde kabel je, tak jeho majitel je velky pan, to tak v CR chodi.
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...

Lišák1
Kontaktovat uživatele:

#3 Nový příspěvek od Lišák1 »

jezdil jsem s bagrem na korbě a chytil sem za telefonní vedení a vytrhaly se i sloupy. Přijela policie, změřili moji výšku, bagr měl až po rameno 4,8m, sepsali to s tím, že vše, co je niž než 5,5m musí být označeno dopravní značkou s udáním výšky a tím to bylo vyřízeno. Podruhý jsem naprosto nechtíc sroloval střechu nad benzinkou. Říkám mitfárovi, koukni jestli projedem, od se dívá a říká jeď, je tam dost místa, jenže se podíval na vršek kabíny a ne na rameno a bylo vymalováno. A dopadlo to úplně stejně, dnes už je tam cedule s výškou 4,3m.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211

aumirek

#4 Nový příspěvek od aumirek »

je to přesně jak píše lišák jen nevím určitě těch 5,5 metru ale s tím bagrem se stejné stalo kolegovi a pokud tam není značka není co řešit
ps ale rozhodně není řešení pokud by sis stěžoval a oni to vyřešili tou značkou tak jednoduché to není

Petr Matula
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Petr Matula »

co je pod 5 metru musi byt znacene

sychrovak

#6 Nový příspěvek od sychrovak »

http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste ... komunikaci
Hezké počteníčko :)

Ale nechápu výšku když sloupy jsou 6M a pokud máš prověšený kabel tak si ho zatáhni,já to tak udělal.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

bourač

#7 Nový příspěvek od bourač »

Lišák1 píše: chytil sem za telefonní vedení a vytrhaly se i sloupy.
je to tak, součástí telefonního kabelu je ocelové lanko, udrží spadlý strom apod. podšprajcoval bych to u nejbližšího sloupu...
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

aumirek

#8 Nový příspěvek od aumirek »

sychrovak: sychrovák nemusíš se ptát knihovny každej kdo vlastní řidičák by to měl vědět je to tuším i v teste.No ale sám teda si tu výšku přesně nepamatiji.Jinak sloupy nejsou 6 metru jsou ruzné délky.Už proto že třeba 5 metrovej je 6 metru nad vozovkou nebo naopak.

sychrovak

#9 Nový příspěvek od sychrovak »

Já dělal poslední papíry před 25 lety a tam to nebylo,nebo jsem to prospal a na školení tonikdo neřešil,to zpadá pod něco jiného a to budou IS SSD.proč by mě jako řidiče měl zajímat kabelje pravda u profesních řidičů to bude jiné.

aumirek

#10 Nový příspěvek od aumirek »

tak sakra sychrovák zopakuj si vyhlášku tohle platilo odjakživa.že na cestě musela bejt zachovaná určitá výška kde muže vozidlo vždy jet bez obav.Pokud to nebylo musela to řešit ta značka.A s tohoto duvodu také udělá li někdo škodu že se tam nevleze na výšku automaticky je sproštěn viny i když je zcela jasné že se tam nemuže vléz a není tam značka.Nebo snad chceš aby řidič povine sebou vozil metr a vždy zastavil a měřil vleze li se tam či ne.

sychrovak

#11 Nový příspěvek od sychrovak »

Já si ji opakovat nemusím na co,kdybych si dělal C vozil nadměrné náklady tak bych to asi vědět měl.
On se baví o příjezdové cestě asi i v jeho vlastnictví a tam bude dle stavební vyhlášky požadavek na min. Výšku a to jen kvůli hasičům a to jest tuším 4,2m.nikdo ti nebude dávat značku na tvoji příjezdovou komunikaci k baráku.To řeší stavební vyhláška.

radas

#12 Nový příspěvek od radas »

tohle jsem řešil kdysi doma. tchán si nechal natáhnout telefon. přijeli montéři kabel ukotvili těsně pod oknem patra baráku a odfičeli. tak jsem to reklamoval a oni , že prý neměli dlouhý žebřík a předělávat ho nebudou. no tak se utrh a otec reklamoval že nejde telefon. přijeli sprevili odjeli utrh se zase , no na potřetí přijeli viděli vlečku plnou balíků a ukotvili to pod střechu :smich:

Hanz 260

#13 Nový příspěvek od Hanz 260 »

Jestli se nic nezměnilo tak norma na příč komunikace je 6m.
Zetor crystal 8011, VZV Irion 3.5 tuny od Shreka, plato 2.7 t

Odpovědět

Zpět na „Dům a stavba“