Honzův náklaďáček LOTRANDO
Re: Honzův náklaďáček LOTRANDO
Ano,kapota bude,ale teď je třeba vozit dřevo,děkuji Ti za grafické znázornění,i mě by se to takto líbilo,ale vyvstal mi tu problém,který bude vyžadovat urychlené řešení.Při plném rejdu mi kola drhnou o boční dekle,a to tam mám místo 15" čtrnáctky a ještě otočené,protože se do nich nevešel buben.
Našel jsem při tom prolézání archivu něco,o co se s vámi musím podělit a tak je tu můj první pokus o nahrání videa na YOUTUBE.Bylo to zjara,všude mokro a bláto a kolega s naším firemním Lublinem zastavil,kde neměl a samo tam zůstal a při pokusu o rozkývání se zahrabošil až skoro po nápravy.No a aby nebyl ze blbce,nechtěl volat traktor a vymyslel,že jedno kolo po druhém přizvedne heverem (panenkou) a podloží cihlami,pak že se mu podaří vyjet.Naštěstí po dokončení procesu,ktarý je zachycen na videu přijel další kolega s kontejnerovým Renaultem pro trávu, a tak zůstal stát opodál na asfaltu,za hák jsme uvázali lano a jak natahoval hák na auto,Lublina vyprostil.Je to zároveň jediná vzpomínka na našeho milovaného "bublina",který už teď odpočívá v podnikové garáži jako zdroj náhradních dílů na druhý,valníkový exemplář naší firmy.
https://www.youtube.com/watch?v=YVokDcoj5aQ
Takže před výrobou blatníků musím to červeně vyšrafované odřezat a vyrobit něco jako podběh,aby mi voda necákala na motor.Našel jsem při tom prolézání archivu něco,o co se s vámi musím podělit a tak je tu můj první pokus o nahrání videa na YOUTUBE.Bylo to zjara,všude mokro a bláto a kolega s naším firemním Lublinem zastavil,kde neměl a samo tam zůstal a při pokusu o rozkývání se zahrabošil až skoro po nápravy.No a aby nebyl ze blbce,nechtěl volat traktor a vymyslel,že jedno kolo po druhém přizvedne heverem (panenkou) a podloží cihlami,pak že se mu podaří vyjet.Naštěstí po dokončení procesu,ktarý je zachycen na videu přijel další kolega s kontejnerovým Renaultem pro trávu, a tak zůstal stát opodál na asfaltu,za hák jsme uvázali lano a jak natahoval hák na auto,Lublina vyprostil.Je to zároveň jediná vzpomínka na našeho milovaného "bublina",který už teď odpočívá v podnikové garáži jako zdroj náhradních dílů na druhý,valníkový exemplář naší firmy.
https://www.youtube.com/watch?v=YVokDcoj5aQ
Půda je jediná jistota.
- honzajs
Zdravím kolegu ze sousední (a z mé rodné) vesnice . Tak už konečně vím kdo nám chodí na švestky do obecního sadu .
Doufám že se ještě potkáme v obecním lese na dřevě
Co se týká Lotranda tak to určitě bude dobrý pomocník. Ty blatníky nad přední kola bych neřešil, protože obě sedačky jsou schované za bočními plechy a blatníky nad kolem jsou v lese jen pro zlost. Ovšem jak se říká proti gustu .....
Doufám že se ještě potkáme v obecním lese na dřevě
Co se týká Lotranda tak to určitě bude dobrý pomocník. Ty blatníky nad přední kola bych neřešil, protože obě sedačky jsou schované za bočními plechy a blatníky nad kolem jsou v lese jen pro zlost. Ovšem jak se říká proti gustu .....
Kdybych to byl věděl, tak bych to byl nedělal
Ani očko ne-na-sadííš
Ani očko ne-na-sadííš
I já zdravím do Semanína .Ne,do obecních lesů nejezdím,můj rajón jsou městské lesy Litomyšl,krást na panským není hřích .No,s těmi švestkami,doufám,že letos budete mít všichni dobrou slivovici a doufám,že těch pár kilo(asi deset sklenic kompotů,nějaká ta buchta mňam a trochu povidel)
snad nikdo ani nepocítí.Ale je velice hezké,jak je to tam zas teď upraveno a posekáno,smekám před paní starostkou,či kdo to má na svědomí .Já tam nebyl pár let a co pamatuju bývala tam šílená džungle,když jsme tam chodili jako děti.Píšete( I přes pravidla int.fór si nedovolím tykat člověku,kterého nejspíš znám a v reálu mu jistě vykám),že pocházíte z Kozlova,já si lámu hlavu,o koho se vlastně jedná a za celou tu dobu,co jsem tu nebyl jsem nic kloudného nevymyslel.Já to mám obráceně,původně jsem Semajňák .
Pár dní jsem tu nebyl ,jen občas nakouknout,povedlo se mi polít klávesnici kávou,a klikat příspěvky myší na virtuální klávesnici by byl asi masakr.Nic moc nového se neudálo,jezdil jsem na dřevo.Včera jsem připravil Lotrandovi nové přední bačkůrky,dnes je nasadím a zas bude jezdit na svých patnáctkách konečně,tak alespoň přestanou trpět čepy.Nazutí druhého šípu se zatím nekoná,ale dnes budu montovat alternátor z felicie tak mi odpadne nabíjení baterie po každé jízdě a můžu pozapojovat tu část světel,co mám nachystánu.
Druhá věc je chladič,moje neodborně provedená oprava se projevuje stálým kapáním vody ze dvou spojů a tak i chladič dostane feliciový.Čekám na vrtulku pumpy,má mi přijít poštou a ložiska na pumpu už jsou doma,takže přes týden,pokud bude pršet je v plánu kompletní repas vodní pumpy.
Pokud se mi vše podaří podle plánu,měl bych konečně vše nejnutnější hotovo a motor v pořádku.
Teda doufám,protože stále se mi dělá voda na víčku oleje,dokonce jsem zahlédl i emulzi na prvním kozlíku u ventilů,ale všichni místní automechanici mi říkají,že je to v tomhle počasí normální.Olej nepřibývá a teplý motor má téměř neviditelný dým,tak uvidíme,po kompletním utěesnění chladícího okruhu,zda se bude ztrácet voda.
Fotky snad večer,či zítra,zatím všem přeji traktorům zdar.
snad nikdo ani nepocítí.Ale je velice hezké,jak je to tam zas teď upraveno a posekáno,smekám před paní starostkou,či kdo to má na svědomí .Já tam nebyl pár let a co pamatuju bývala tam šílená džungle,když jsme tam chodili jako děti.Píšete( I přes pravidla int.fór si nedovolím tykat člověku,kterého nejspíš znám a v reálu mu jistě vykám),že pocházíte z Kozlova,já si lámu hlavu,o koho se vlastně jedná a za celou tu dobu,co jsem tu nebyl jsem nic kloudného nevymyslel.Já to mám obráceně,původně jsem Semajňák .
Pár dní jsem tu nebyl ,jen občas nakouknout,povedlo se mi polít klávesnici kávou,a klikat příspěvky myší na virtuální klávesnici by byl asi masakr.Nic moc nového se neudálo,jezdil jsem na dřevo.Včera jsem připravil Lotrandovi nové přední bačkůrky,dnes je nasadím a zas bude jezdit na svých patnáctkách konečně,tak alespoň přestanou trpět čepy.Nazutí druhého šípu se zatím nekoná,ale dnes budu montovat alternátor z felicie tak mi odpadne nabíjení baterie po každé jízdě a můžu pozapojovat tu část světel,co mám nachystánu.
Druhá věc je chladič,moje neodborně provedená oprava se projevuje stálým kapáním vody ze dvou spojů a tak i chladič dostane feliciový.Čekám na vrtulku pumpy,má mi přijít poštou a ložiska na pumpu už jsou doma,takže přes týden,pokud bude pršet je v plánu kompletní repas vodní pumpy.
Pokud se mi vše podaří podle plánu,měl bych konečně vše nejnutnější hotovo a motor v pořádku.
Teda doufám,protože stále se mi dělá voda na víčku oleje,dokonce jsem zahlédl i emulzi na prvním kozlíku u ventilů,ale všichni místní automechanici mi říkají,že je to v tomhle počasí normální.Olej nepřibývá a teplý motor má téměř neviditelný dým,tak uvidíme,po kompletním utěesnění chladícího okruhu,zda se bude ztrácet voda.
Fotky snad večer,či zítra,zatím všem přeji traktorům zdar.
Půda je jediná jistota.
Nějak to psaní flákám,o focení ani nemluvě.Aspoň telegraficky.
Originál druhý disk,co jsem měl sehnaný kvůli šípákům měl nakonec převařený střed na šest děr.Ale v místním smeťáku měli přední disk na zetora asi 25ku,takže mám sice na jedné straně rovný plecháč a na druhé stejšnovou kopretinu,ale šípáky na svém místě . Dopředu jsem dal vyřazené zimáky z některé z firemních dodávek.Takže obutí naprostá paráda.
Vodní pumpa po cca. měsíci začala propouštět zase a teď čtrnáct dní zpátky odešla do věčných lovišť druhá převodovka. .
Takže vodu po každé jízdě vypouštím,aby mi znovu neprorezla řemenice u pumpy.Z té druhé (moskvič)
převodovky jsem si nechal svařit přední hřídel natvrdo k zadnímu a mám to nouzově jako hřídel,takže jezdím jak s autem.
Tudíž oktáva půjde rozhodně z domu,a uvidí se co dál.
Možnosti:Buď do jara seženu nějaký diesel z osobáku,nebo tam pak nacpu alespoň favorit,sice si nepomůžu spotřebou,ale díly na každém smeťáku za hubičku a nemusím řešit přídavnou převodovku.
Pak se mi ještě naskytl traktorový dvouválec,ale to by byla nová stavba od začátku.
Takže uvidíme co a jak bude dál.
Traktorům zdar!
Originál druhý disk,co jsem měl sehnaný kvůli šípákům měl nakonec převařený střed na šest děr.Ale v místním smeťáku měli přední disk na zetora asi 25ku,takže mám sice na jedné straně rovný plecháč a na druhé stejšnovou kopretinu,ale šípáky na svém místě . Dopředu jsem dal vyřazené zimáky z některé z firemních dodávek.Takže obutí naprostá paráda.
Vodní pumpa po cca. měsíci začala propouštět zase a teď čtrnáct dní zpátky odešla do věčných lovišť druhá převodovka. .
Takže vodu po každé jízdě vypouštím,aby mi znovu neprorezla řemenice u pumpy.Z té druhé (moskvič)
převodovky jsem si nechal svařit přední hřídel natvrdo k zadnímu a mám to nouzově jako hřídel,takže jezdím jak s autem.
Tudíž oktáva půjde rozhodně z domu,a uvidí se co dál.
Možnosti:Buď do jara seženu nějaký diesel z osobáku,nebo tam pak nacpu alespoň favorit,sice si nepomůžu spotřebou,ale díly na každém smeťáku za hubičku a nemusím řešit přídavnou převodovku.
Pak se mi ještě naskytl traktorový dvouválec,ale to by byla nová stavba od začátku.
Takže uvidíme co a jak bude dál.
Traktorům zdar!
Půda je jediná jistota.
Dnes jsem ostříhal měsíční jahody a nacpal do země hrášek a kukuřici.Od té jsem si dvě semínka nechal na vatu,je prošlá, tak kouknem, jestli vůbec vyklíčí. Jak bojujete s mechem v trávníku? Zkusil jsem na kousku povápnit, tak uvidím, jestli to něco udělá. Zítra doufám zajedu do lesa pro kompost. A proč do lesa? Protože soused, který seká obecní pozemky ve vsi na kraj lesa už kolik let vyváží tu posekanou trávu. Počítám, že odspod to bude zralé na zarytí do záhonků a z vršku bych chtěl navozit takový jakoby záhonek staré trávy. Kolega v práci v tom pěstuje brambory a nemůže si to vynachválit. Dává do toho ty koupené hnusy z Tesca v 10kg balení, ani sadbové nekupuje a brambory ukazoval jak dětská hlava a čisté, tak to prubnem . No a závěrem jsem dal do kelímků cukety, ještě dokoupím rajčata, zjistil jsem, že už nemám.
Půda je jediná jistota.
Takhle v práci generálkujem naši mulčovací sekačku.Nová ložiska,olej,filtry a štětkový lak. Zavaření sekače a výměna jedné odklopné části.. Má víc jak deset let, což na Francouze není,myslím si vůbec špatný. Zvlášť s ohledem na to, jak dostává zabrat.
Půda je jediná jistota.
... no , já jsem s tím setím a sázením divoch , vždy první , ale hrášek a kukuřice v únoru..? S mechem bojuji mechanicky , koukni ke mě do vlákna...HugoZHor píše:... a nacpal do země hrášek a kukuřici... , ...jak bojujete s mechem v trávníku?
Také si říkám,že je to brzo,ale na tom hrášku je myslím i únor napsaný a kukuřice je prošlá. Beru to jako takový pokus.Když tam koncem března nic nepoleze tak to překypřím a vyseju nanovo .Jinak jsme dnes dovezli záhonek na brambory.Když se toho dává pořádná vrstva, tak to moc nepřibývá, takže asi zítra ještě zajedeme. Taky jsem začal dělat pořádek na vrchní zahradě, letos bych rád začal se slepicemi. Jen nevím, zda koupit kuřice, které k nám vozí KAVAPO a stojí asi 150,- a víc za kus, nebo tzv. vynešené z drůbežárny za čtyřicet. Nemá někdo zkušenosti s těmi vyřazenými slepicemi, kolik z nich se znovu roznosí?
Půda je jediná jistota.
Ahoj, vynešené slepice bereme také a snáší všechny min. ještě rok jen se musí pár týdnů adaptovat na zelené pač to v životě neviděly a neví co s tím.