Kubota

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ladiki

Re: Kubota

#1081 Nový příspěvek od ladiki »

bt66 to již řekl. PP80 nebo PP 90 patří pouze do reduktorů v přední nápravě. Pokud ho nalijete do převodovky, tak vám začne kňučet hydraulické čerpadlo a hydraulika nebude správně fungovat.

ladiki

#1082 Nový příspěvek od ladiki »

Tak mi to nedalo. Ozval se i mikrohummer, že mu také řekli PP80. Prošel jsem manuály na Kuboty a všude je napsáno, že se má použít olej KUBOTA UDT nebo ekvivalent Shell donax apd.

Potom jsem otevřel manuál na Kubotu B6000 a tam je opravdu gear oil SAE 80--takže převo´dák PP80 :pistol:

Vysvětluji si ti to tím, že tenkrát nebyly vícerozsahové oleje. Ty začaly doporučovat až potom na mladší traktory.

TAk se omlouvám za mylnou informaci, i když i do těch starých bych osobně nalil vícerozsahový Utto olej.

Mikas004

#1083 Nový příspěvek od Mikas004 »

ladiki píše:Tak mi to nedalo. Ozval se i mikrohummer, že mu také řekli PP80. Prošel jsem manuály na Kuboty a všude je napsáno, že se má použít olej KUBOTA UDT nebo ekvivalent Shell donax apd.

Potom jsem otevřel manuál na Kubotu B6000 a tam je opravdu gear oil SAE 80--takže převo´dák PP80 :pistol:

Vysvětluji si ti to tím, že tenkrát nebyly vícerozsahové oleje. Ty začaly doporučovat až potom na mladší traktory.

TAk se omlouvám za mylnou informaci, i když i do těch starých bych osobně nalil vícerozsahový Utto olej.
Co to vlastně je ten UTTO olej ? Kolik stojí ?

bt66

#1084 Nový příspěvek od bt66 »

STOU -Super Tractor Oil Universal
UTTO -Universal Tractor Transmission Oil

Cena cca. 80-100€/20l

Ale ináč Google Ti všetko napovie!

Mikas004

#1085 Nový příspěvek od Mikas004 »

bt66 píše:STOU -Super Tractor Oil Universal
UTTO -Universal Tractor Transmission Oil

Cena cca. 80-100€/20l

Ale ináč Google Ti všetko napovie!

No jak už jsem psal, mám tam předepsaný PP80.
Ale kdybych mu chtě dopřát něco lepšího, který z těch dvou je vhodný pro společnou náplň převodovky a hydrauliky ?

bt66

#1086 Nový příspěvek od bt66 »

Úplne jedno. A kľudne môžeš ich (UTTO, STOU) nalievať aj do motora ako motorový olej.

ladiki

#1087 Nový příspěvek od ladiki »

bt66- jedno to není. Pro motor+hydraulika+převody jsou vhodné pouze STOU oleje. UTTO jsou pouze hydraulika+převodovka!! Pouze StOU oleje mají specifikaci pro motory např. 10W-30.

bt66

#1088 Nový příspěvek od bt66 »

Máš pravdu, UTTO oleje do motoru nepatria. Ale prevodovka+hydraulika+mokrá brzda ano!
Takže ak chceme všade iba jeden typ oleja, tak STOU! :sorry:

Mikas004

#1089 Nový příspěvek od Mikas004 »

no pravda je, že čas od času mi hydraulické čerpadlo i hydraulické řazení převodových stupňů zakňučí. Myslel jsem si, že je tam vzduch, ale asi to fakt bude olejem.
Koupím Paramo GYROL, ten není drahý a splňuje specifikaci UTTO a vyměním. Jsem zvědavý, jestli poznám rozdíl :)

Buggy

#1090 Nový příspěvek od Buggy »

Pánové, je tady někdo, kdo má na starší Kubotě (chci to za B 7000) udělán vývod na hydraulické sklápění vlečky tím napojením pod ventilem? Kde se to píchne, jak se s tím pracuje (to štělování ramena/vývod). Začínám dozrávat na hydraulickou sklopku. Ideálně s fotkami.

PS. Mám před dokončením předělávku lištové sekačky ŽT 152 za Kubotu, s nákupem sekačky, materiálem, výrobou hřídele se šestidrážkou i výrobou nových vymletých čepů a opotřebené hřídele do 5000, kdyby někdo řešil sečení možná je to cesta.

microhummer

#1091 Nový příspěvek od microhummer »

Ahoj, já mám přeřízlou trubku tlaku od čerpadla, navařený holendr, hadicí pak do přidaného třísekčního rozvaděče, teprve odtud přes tlakově zatížitelný výstup zpět do stejné trubky vedoucí ke stávajícímu rozvaděči, ( z přidaného rozvaděče do rychlospojek ) pokud mám správně vyčteno, je to lepší varianta, vše nezávisle na sobě funguje, včetně zadních ramen, mrkni ke mě do vlákna, vlečka sklápí...ObrázekObrázekObrázekObrázek
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

JardaCNC

#1092 Nový příspěvek od JardaCNC »

Pokud ti stačí vývod ,který funguje jen v klidovém stavu (nejde použít tento rozvaděč a hydraulické ramena traktoru v jednom okamžiku) , použij i jednoduchý jednosekční rozvaděč , který zapojíš před rozvaděč stávající hydr. Rožřežeš tlak. trubku přivedeš to do nového rozvaděče a zněj zpátky do orig. rovaď. Funguje to jen nemůžeš oba používat zaráz. Dusí se motor - není zaručený průtor zpátečky.

kucmar

#1093 Nový příspěvek od kucmar »

microhummer píše:Ahoj, já mám přeřízlou trubku tlaku od čerpadla, navařený holendr, hadicí pak do přidaného třísekčního rozvaděče, teprve odtud přes tlakově zatížitelný výstup zpět do stejné trubky vedoucí ke stávajícímu rozvaděči, ( z přidaného rozvaděče do rychlospojek ) pokud mám správně vyčteno, je to lepší varianta, vše nezávisle na sobě funguje, včetně zadních ramen, mrkni ke mě do vlákna, vlečka sklápí...ObrázekObrázekObrázekObrázek
Ja to mam uplne stejne 8) .

Buggy

#1094 Nový příspěvek od Buggy »

Jasný, tohle znám, jestli tady není někdo, kdo to má jenom nastavený tímto bazmekem http://www.traktorservis.cz/Produkty-H4 ... ruhu-P262/

že by se ovládalo stávající pákou na ramena, a jak tam zůstane zachované štělování rychlosti padání ramen, a vůbec jak to s tím chodí.

kucmar

#1095 Nový příspěvek od kucmar »

Buggy píše:Jasný, tohle znám, jestli tady není někdo, kdo to má jenom nastavený tímto bazmekem http://www.traktorservis.cz/Produkty-H4 ... ruhu-P262/

že by se ovládalo stávající pákou na ramena, a jak tam zůstane zachované štělování rychlosti padání ramen, a vůbec jak to s tím chodí.
Jestli chces, tak si to za ty prachy u toho vydriducha kup. Pokud chces usetrit, udelej si to sam. Vyjde to na par korun. Staci ti sroubeni, hadice, rychlospojka. Ten ventil tam neni potreba. Mel jsem to tak do te doby, nez jsempridal trisekcni rozvadec.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“