ovce vs. psi

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peetan

Re: ovce vs. psi

#106 Nový příspěvek od Peetan »

Jak jsem psal výše... Těch psů je vážně dost na to abych je střelil a myslel si že bude klid... Je otázkou času kdy si najdou cestu další.

Přes myslivce cesta není... Není z toho maso, tak nebudou plýtvat munici. :pohlavek: Párkrát už je měli nahnaný v močálu a stejně trefili prd ikdyž každou chvíli někde leží stržená vysoká a mělo by to být i v jejich zájmu.
To se semnou budou radši hádat o tom, že jsem jim odvezl na kraj louky plevy a bordel na přikrmování když jsem měl sušit a smlouvu máme až od 1.11. Za pytel plevů po mě chtěli 3tis Kč... :smich: To jsou taky takoví psi, ikdyž ti se postřílí sami... :jazyk:
Pole je jen slabej odvárek lesa a tam vládne VALTRA

Adler

#107 Nový příspěvek od Adler »

jestli je v MS jeden hospodář a dva členové myslivecké stráže,tak nemůžeš čekat se se skrze smečku psů přetrhnou.Chce to motivaci pokud se k tomu nemají.Jak v každé dědině,neco za neco. :ano:
Když dáš každému po krabičce nábojů nebo půllitra,tak si myslím,že tím nic nepokazíš. Je to furt levnější řešení než pořizovat nějakého psa...

Ostatně,dobrý chovatel-zemědělec by si měl poradit sám 8)
Mluv moudře, nepřítel naslouchá.

Peetan

#108 Nový příspěvek od Peetan »

Vozím jim vždycky v zimě ulovenou zvěř, vyhrnuju sníh k posedům atd. semtam za kus masa, nehledě na to, že mají v honitbě mejch 40ha, takže myslím, že by nějakou patronu obětovat mohli... Ve vsi je minimálně 12 myslivců, hospodář i stráž. Když jdeš navečer na špacír, všechny posedy jsou plný, ale pořád nějak nic. Do lesa totiž asfaltky nevedou a oni se po polňačce nepotáhnou.

Je to jedno. Defakto je vyřešeno.... Zbylé ovce mám na sadě a hned vedle je můj domácí trhač, takže vpoho... Myslel jsem, že je k ničemu ale teď jí byly 2 roky a je jak vyměněná...

Adler

#109 Nový příspěvek od Adler »

myslivců může být kolik chce,pro tebe je podstatná myslivecká stráž a hospodář-jedině ti,jsou oprávněni usmrcovat toulavé psy a kočky.Běžný člen ti do toho nepůjde,neboť nebude chtít přijít o papíry,kdyby na to někdo přišel.

Peetan

#110 Nový příspěvek od Peetan »

stráž tu jsou minimálně 4... O to tak uplně nejde. Jednoho taky trefil onehdá běžnej myslivec a jinej to vezme na sebe... O to nejde... On do toho nikdo šťourat nebude, to se neboj. Lidi budou rádi když se tu přestanou toulat a Poláci se neozvou, páč mají máslo na hlavě.

Adler

#111 Nový příspěvek od Adler »

tak jedině záškodnicky.Na netu je spousty návodu na různé "jungle" pasti,z nichž většina se používala hlavně ve vietnamu na vojáky. Co ti na to řeknou myslivci a ochránci přírody raději nedomýšlet :) ale,když si to vyžaduje situace...

jeden příklad http://infolific.com/leisure/wilderness ... mal-traps/

ondra smetana

#112 Nový příspěvek od ondra smetana »

Adler píše:Pokud má zp. sk E.-pro ochranu zdraví,života či majetku,může uplatnit své právo a je jedno,jestli je to uprostřed honitby nebo města.Pes po něm vystartoval a on jako držitel patřičné sk. ZP se bránil.Když to pak pěkně nahlásí,PČR to zaprotokoluje a je po problému 8)
Otázka je jak se s tím porve státní zástupce, jasně ochrana zdraví a majetku, ale musíš bezpečně prokázat že tě napadl, nejlépe mít nezávislého a důvěryhodného svědka. Se zeptej na Slovensku, napadne tě medvěd, zastřělíš ho vozí se po tobě úřady. Nezastřelíš ho vozí se po tobě mědvěd :-/ Si vyber, medvěd bolí, ale je to zadarmo 8)
Toulavý pes není ani domácí zvíře, ani zvěř co pak s tím. A co bouchnout psa až odchází s plným břichem :D to je na nic, a když ho práskneš dřív, jak budeš dokazovat, že měl jasný úmysl ti poškodit tvůj majetek. Třeba se chtěl jen podívat do ohrady co je to za zvířátko v ní.
Myslivce chápu, teda chápu tu jejich lenost (maso z toho není, na zeď to nedáš), ale nechápu tu netečnost k problému druhých, v podstatě teda společnému problému. Ale to je asi nátura českého národa, házet vinu jeden na druhého a hádat se čí je to problém a spojit se až potom, kdy skoro není co bránit a řešit.
Já bych do toho jako myslivec šel hned, s tím teda že by mě musela zastřešit mysl. stráž, nebo hospodář. Bylo by to dobrodružství, prospěšný čin a ještě dobrý skutek. Je je, já bych tam u těch ovcí i spal.

ondra smetana

#113 Nový příspěvek od ondra smetana »

Adler píše:tak jedině záškodnicky.Na netu je spousty návodu na různé "jungle" pasti,z nichž většina se používala hlavně ve vietnamu na vojáky. Co ti na to řeknou myslivci a ochránci přírody raději nedomýšlet :) ale,když si to vyžaduje situace...

No pokud se teda jedná o záškodnický typ boje. Tak bych na to šel jednoduše a neriskoval že chytím něco co nechci. Zbroják sk. B nebo C. Někde přes inzerát koupit malorážku, k ní tlumič. Ten se dá sehnat, já ho bohužel půjčil a už ho nikdy neviděl. Pak si zajít za hospodářem říct mu na rovinu co mám v plánu a Svatosvatě slíbit, že opravdu ani v nejmenším nikdy nebudu pytlákem a jde mi jen o polské ořechy. No a sem tam si na ně počkat jednoho máznout, a nechat ho zmizet.
Uděláš si past na vojáky a co, chytíš srnu a už nejsi obránce majetku ale pytlák a už máš záznam. To je risk co opravdu za to nestojí. My chytili pytláka a šel si sednout na 1,5 roku za jednoho srnce chycenýho do oka. Srna je menší dostaneš rok :D Hlavně neblbnout :friends:

Adler

#114 Nový příspěvek od Adler »

ondra smetana píše:
Adler píše:tak jedině záškodnicky.Na netu je spousty návodu na různé "jungle" pasti,z nichž většina se používala hlavně ve vietnamu na vojáky. Co ti na to řeknou myslivci a ochránci přírody raději nedomýšlet :) ale,když si to vyžaduje situace...

No pokud se teda jedná o záškodnický typ boje. Tak bych na to šel jednoduše a neriskoval že chytím něco co nechci. Zbroják sk. B nebo C. Někde přes inzerát koupit malorážku, k ní tlumič. Ten se dá sehnat, já ho bohužel půjčil a už ho nikdy neviděl. Pak si zajít za hospodářem říct mu na rovinu co mám v plánu a Svatosvatě slíbit, že opravdu ani v nejmenším nikdy nebudu pytlákem a jde mi jen o polské ořechy. No a sem tam si na ně počkat jednoho máznout, a nechat ho zmizet.
Uděláš si past na vojáky a co, chytíš srnu a už nejsi obránce majetku ale pytlák a už máš záznam. To je risk co opravdu za to nestojí. My chytili pytláka a šel si sednout na 1,5 roku za jednoho srnce chycenýho do oka. Srna je menší dostaneš rok :D Hlavně neblbnout :friends:
tím si mě pobavil :smich: malorážka tlumič a poďme. Nehledě na to,že když se ti podaří sehnat nějakou černotu,tak chodit s tím po revíru je blbost a tlumič-to ja kapitola sama pro sebe a na malorážce to není ani potřeba.
Nejlepší sou pasti a zařídit si to tak aby se tam chytlo jen to co potřebuju,založit tam ujediště např.(srnčí k tomu nepůjde).
Nebo vylepšené krmení pokládat,řada zemědělců má ještě zásoby furadanu.

ondra smetana

#115 Nový příspěvek od ondra smetana »

Ale vždyť já nemluvil o černotě :nene: no teda jak se to vezme. Tlumič a odstřel toulavých psů = černota :ano: to jo no :-/ Ale malořážka se ZP to jsem tam přece psal sk. B nebo C. A taky jsem si nemyslel, že si sežene nějakou maloráchnu s vypilovanejma číslama :tyty: No ale dle mého názoru by to bylo bezpečné a účinné. Co se týče pastí jsem odpůrce, půjde tam někdo venčit, nebo myslivec se psem a šup past nerozlišuje :'( a nepřítel ve vsi na světě, to pak hodně těžko bude vysvětlovat a asi ho dotyčný ani nebude poslouchat. Past v ohradě - 100% chytíš ovci past před ohradou - tam už bude repertoár asi barevnější :-/ Každopádně průserový na jakýkoliv straně barikády, teda ohrady.

imu

#116 Nový příspěvek od imu »

kovboj2000

#117 Nový příspěvek od kovboj2000 »

ondra smetana píše:Ale vždyť já nemluvil o černotě :nene: no teda jak se to vezme. Tlumič a odstřel toulavých psů = černota :ano: to jo no :-/ Ale malořážka se ZP to jsem tam přece psal sk. B nebo C. A taky jsem si nemyslel, že si sežene nějakou maloráchnu s vypilovanejma číslama :tyty: No ale dle mého názoru by to bylo bezpečné a účinné. Co se týče pastí jsem odpůrce, půjde tam někdo venčit, nebo myslivec se psem a šup past nerozlišuje :'( a nepřítel ve vsi na světě, to pak hodně těžko bude vysvětlovat a asi ho dotyčný ani nebude poslouchat. Past v ohradě - 100% chytíš ovci past před ohradou - tam už bude repertoár asi barevnější :-/ Každopádně průserový na jakýkoliv straně barikády, teda ohrady.
Otázka trochu na telo (nekomu,,) Skúšal niekto z nás kamarádi doma vyrobiť tlmič na pištol alebo na pušku? Nejaké plány mám, stačí k tomu sústruh , vrtačka a bežné náradie (všetko mám). Len neviem či a ako by to fungovalo.
Přílohy
rmfire.jpg

nabocklish

#118 Nový příspěvek od nabocklish »

...jen tolik, že je to zakázaná úprava. Vzhledem k tomu, že máš důsledně vyplněný profil, usnadnil jsi kriminálce práci a čekej návštěvu :D

hajney

#119 Nový příspěvek od hajney »

jo tlumič je zakázaný doplněk a už jeho výroba nebo držení bez povolení je trestným činem.

jak už je napsáno toulavého psa může střelit myslivecká stráž, průměrná cena náboje do kulovnice je kolem 25,- to snad nebude problém ne? vždyť od toho ta myslivecká stráž taky je ne?

ale napadla mě jedna zajímavá otázka: zbraň můžeš vlastnit i pro ochranu zdraví, života a majetku
jak by to tedy bylo když by jsi na svém pozemku legálně drženou zbraní odvracel přímo hrozící útok na své ovce?

Odpovědět

Zpět na „Putyka“