Zetor 25 K Rad 5
Re: Zetor 25 K Rad 5
Zdar borci,
přídávám foto z pokračujících prací...
Rozebrané čerpadlo před jeho GO.
Plochy čerpadla přebroušeny na magnetce, koupeny nové jehly. Do hřídele vybroušeny drážky pro O kroužky a nasazeny O kroužky. Dále zašroubován červik pro utěsnění kanálu. Jak tak nad tím přemýšlím, stačilo by možná pouze jen pro utěsnění ten červik a ta tyčka se třemi O kroužky by nebyla ani potřeba, pokud by olej neprocházel kolem hřídele. S ucpávací tyčkou je to jistota. Tyčka na ucpávku mám 2x, neboť táta když mi to dělal tak byla tak rozjetý, že udělal rovnou dvě. Podložka s O kroužky a průtokovým šroubem je také. Ještě čekám na manžetu pod píst a můžu to dát do kupy.
Ještě jsem o víkendu vyndal chladič a aby dostal lehkou GO, neboť v horní části je nějaký nabořený a trošku tam mokval voda. Několikrát jsem to lepil, ale není to ono.
Mám dotaz, k čemu je ten horní vývod na chladiči, co je zašpuntovaný? Zkrátka jeden vývod z chladiče mi tam přebývá...
Rozdělal jsem i komůrku a pro termostat a termostat tam nebyl.
přídávám foto z pokračujících prací...
Rozebrané čerpadlo před jeho GO.
Plochy čerpadla přebroušeny na magnetce, koupeny nové jehly. Do hřídele vybroušeny drážky pro O kroužky a nasazeny O kroužky. Dále zašroubován červik pro utěsnění kanálu. Jak tak nad tím přemýšlím, stačilo by možná pouze jen pro utěsnění ten červik a ta tyčka se třemi O kroužky by nebyla ani potřeba, pokud by olej neprocházel kolem hřídele. S ucpávací tyčkou je to jistota. Tyčka na ucpávku mám 2x, neboť táta když mi to dělal tak byla tak rozjetý, že udělal rovnou dvě. Podložka s O kroužky a průtokovým šroubem je také. Ještě čekám na manžetu pod píst a můžu to dát do kupy.
Ještě jsem o víkendu vyndal chladič a aby dostal lehkou GO, neboť v horní části je nějaký nabořený a trošku tam mokval voda. Několikrát jsem to lepil, ale není to ono.
Mám dotaz, k čemu je ten horní vývod na chladiči, co je zašpuntovaný? Zkrátka jeden vývod z chladiče mi tam přebývá...
Rozdělal jsem i komůrku a pro termostat a termostat tam nebyl.
Jinak vlek můj není, měl jsem ho půjčený od kámoše.
Na Z 25 je až dost těžký i prázdný. Po rovině po silnici to Z 25 brala na šestku.
Na Z 25 je až dost těžký i prázdný. Po rovině po silnici to Z 25 brala na šestku.
Hmm takový horní vývod na chladiči to jsem ještě neviděl. Je to origo a nebo to tam je nějaké přisoplené?
Termostat dej a propoj si to s pumpou, když to máš rozdělané, ať ti to pěkně funguje a nemáš podchlazený motor.
Očividně tam máš lanko na ovládání dečky, nemohl by jsi udělat nějaké foto, jak to tam máš?
Vede ti to nějak šikmo, měl jsem představu to dát z boku okolo chladiče. Jaro psal, že tam na to byla naletované nějaká trubička, předpokládám něco jak je u nádrže, kde vede to lanko.
Jinak GO čerpadla super . je fajn mít přístup k magnetce a soustruhu bez problémů .
PS: Nápis na kapotě je samolepka? Jestli jo, kde jsi ji kupoval? Právě se po nich dívám .
Termostat dej a propoj si to s pumpou, když to máš rozdělané, ať ti to pěkně funguje a nemáš podchlazený motor.
Očividně tam máš lanko na ovládání dečky, nemohl by jsi udělat nějaké foto, jak to tam máš?
Vede ti to nějak šikmo, měl jsem představu to dát z boku okolo chladiče. Jaro psal, že tam na to byla naletované nějaká trubička, předpokládám něco jak je u nádrže, kde vede to lanko.
Jinak GO čerpadla super . je fajn mít přístup k magnetce a soustruhu bez problémů .
PS: Nápis na kapotě je samolepka? Jestli jo, kde jsi ji kupoval? Právě se po nich dívám .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
To nevím jestli ten vývod je origo. Spíš si myslím že ne, ale za dobu co ten traktor máme - cca 45 - 50 let to už takhle bylo.
To, že tam chci dát termostat a nechávat tam přes zimu fridex je důvod proč ten chladič vyndávám a chci ho dát do kupy. Jinak traktor jezdil více ja 30 let bez termostatu.
Vadí mi, že když na podzim vypouštím vodu, že teče taková hnusná rezavá voda. Ta oxidace by se mohla díky fridexu pozastavit, ne?
Ta trubíčka na dečku tam na chladiči nebyla, tu jsem tam přilepili před pěti lety když jsem dělal celkovou GO. Máme ještě jeden Z 25 K, který je na špalkách, ale v lepším stavu - pouze co se týče originality, jinak je nepojízdný a stojí na špalkách, a podle něj jsme tam tu trubičku okopírovali.
Na kapotě to samolepky nejsou. Je to stříklé. Před 25 lety, když dělal táta generálku lakem a dostal traktor střední opravu, tak to tam nastříknul. Nyní před pěti lety když jsem dělal GO, tak jsem to štětcem obtáhnul.
Líbí se mi to namalované více jak samolepka.
To, že tam chci dát termostat a nechávat tam přes zimu fridex je důvod proč ten chladič vyndávám a chci ho dát do kupy. Jinak traktor jezdil více ja 30 let bez termostatu.
Vadí mi, že když na podzim vypouštím vodu, že teče taková hnusná rezavá voda. Ta oxidace by se mohla díky fridexu pozastavit, ne?
Ta trubíčka na dečku tam na chladiči nebyla, tu jsem tam přilepili před pěti lety když jsem dělal celkovou GO. Máme ještě jeden Z 25 K, který je na špalkách, ale v lepším stavu - pouze co se týče originality, jinak je nepojízdný a stojí na špalkách, a podle něj jsme tam tu trubičku okopírovali.
Na kapotě to samolepky nejsou. Je to stříklé. Před 25 lety, když dělal táta generálku lakem a dostal traktor střední opravu, tak to tam nastříknul. Nyní před pěti lety když jsem dělal GO, tak jsem to štětcem obtáhnul.
Líbí se mi to namalované více jak samolepka.
Takže ta trubička vede takto, hmm zajímavé. Až budeš u traktoru, tak mi to prosím blejskni .
Ano fridex je na korozi 100% lepší. Doporučuje se po 6 letech fridex vyměnit, protože ztrací látky, které zabraňuji práve té korozi (na krabici je myslím 3-4 roky výměna, ale kamarád co o kolo toho dělá mi řekl 6 max.7let). Jo a je fridex přímo pro staré stroje.
Jo nastříkané je určitě hezčí, ale nevím jak bych to dělal, takže tam hodím samolepky.
Ano fridex je na korozi 100% lepší. Doporučuje se po 6 letech fridex vyměnit, protože ztrací látky, které zabraňuji práve té korozi (na krabici je myslím 3-4 roky výměna, ale kamarád co o kolo toho dělá mi řekl 6 max.7let). Jo a je fridex přímo pro staré stroje.
Jo nastříkané je určitě hezčí, ale nevím jak bych to dělal, takže tam hodím samolepky.
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
Tehdy to táta stříkal přes kartón, do kterého vystříhl logo Zetor. Tehdy ještě nebyly běžné kopírky a tiskárny, které by to zvětšily na požadovanou velikost, a tak si to malé logo, které našel někde v časopise nebo příručce překreslil na větší papír, to pak obkreslil na kartón a vystřihl.
Myslím, že dnes není problém na tiskárně na A3 vytisknout logo, to pak vystřihnout. Sám jsem to takto dělal když jsem si do předu dělal SPZ, protože dnes už se do předu nedávají, ale držák na SPZ tam je.
Chladič ti dnes vyfotím...
Myslím, že dnes není problém na tiskárně na A3 vytisknout logo, to pak vystřihnout. Sám jsem to takto dělal když jsem si do předu dělal SPZ, protože dnes už se do předu nedávají, ale držák na SPZ tam je.
Chladič ti dnes vyfotím...
- McPeci
- Kontaktovat uživatele:
no umět pěkně kreslit.... co se na malování nápisů používalo za barvy??? klasika (nitro či sintet.) nebo něco spešl??
Robert ;)
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis
https://www.facebook.com/robert.peciva
http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr
já myslím,že je jedno jestlo synt.nebo nitro,jen mít barvu trochu hustší aby netekla.Já ten nápis mám taky namalovaný,před 30 lety nám to dělal jeden malíř a k té dečce ,ano tam je trubička tak jak píšeš,je ohnutá od dečky ke konci chladiče mám tam taky lanko přesně jak to má Rad5 ale byl by tam lepší takový ten drát co býval ve škodovkách u topení nebou liazek,takymě napadl co2 ten je celkem tvrdý,protože se to blbě roluje zpátky...
Libor :-)
Radku, kolik ten vlek váží prázdný cca???
Netuším co se používalo za barvy...McPeci píše:no umět pěkně kreslit.... co se na malování nápisů používalo za barvy??? klasika (nitro či sintet.) nebo něco spešl??
Ten vlek má prázdný 1800 - 1900 kg.zdeník píše:Radku, kolik ten vlek váží prázdný cca???
Nezdá se to ale, je to tak.
Ahoj ,je to ten Lestkov tady kousek od nás?
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
jj, to je ten u Vás...sychrovak píše:Ahoj ,je to ten Lestkov tady kousek od nás?
Tak si měl lřijet na traktoriádu na nechálovRad 5 píše:jj, to je ten u Vás...sychrovak píše:Ahoj ,je to ten Lestkov tady kousek od nás?
To budeš znát pana Straku né?a magdona tedy jardu M se suprem od hlavic.
Tak ani jednoho neznám...
Ale Sychrov znám, jezdil jsem tam před lety na hasičské soutěže...
no Straka Pila Vystrkov má super kloubáček lesní speciál,jeden z prvních co stavěl jezdi vedle ve vesnici u nás.Rad 5 píše:Tak ani jednoho neznám...