rozvádzač

hydraulické okruhy, pístnice, hydromotory, netěsnosti, orbitroly, oleje, atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
martin12

Re: rozvádzač

#16 Nový příspěvek od martin12 »

Terablick píše:To je škoda no :( Býval bych ti ho rozmluvil... Jako jednočinný ho normálně použij a polohy neřeš :). Jen pozor při aktivaci plovoucí polohy, aby radlic nepadla z vejšky - aby byla na zemi :) A pod zvednutou nikdy nestrkat ruce nebo nohy - nevěřil bych tomu... :-/
mysliš že by mohla isť dolu expresne rychlo? :jazyk:

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Terablick »

Ne že by mohla - pude :) V plovoucí poloze by šla skoro jak kdyby tam nebyl píst :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

martin12

#18 Nový příspěvek od martin12 »

nevadi, sneh je mäkký :D

martin12

#19 Nový příspěvek od martin12 »

tak sa mi to všetko podarilo úspešne zapojiť, dokonca to aj funguje :wink: akurát pri zavretom rozvádzači (olej ide späť do nádrže) mi bzučí čerpadlo ako keby bol spenený olej ( ale nie je). Vedel by mi niekto poradiť kde by mohol byť problém?

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od Terablick »

A jde ten olej volně do nádrže? Nejde přes přetlakovej ventil? Neni na sání mikroskopická netěsnost? Nemáš řemenici přímo na hřídeli čerpadla?

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

jiriSBS

#21 Nový příspěvek od jiriSBS »

Vypadá to podle fota ,že ten rozváděč nemá poj.ventil a to chování tomu nasvědčuje ,je třeba mezi čerpadlo a rozváděč namontovat poj.ventil.Je to rozváděč ,který pracoval v soustavě jenž byla jištěna poj.ventilem buď na druhém rozvaděči nebo externím poj.ventilem.

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od McPeci »

dotaz: co znamená tento štítek???
Obrázek
Robert ;)

každý když něco opravuje má na práci nechtěný podpis

https://www.facebook.com/robert.peciva

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

jiriSBS

#23 Nový příspěvek od jiriSBS »

Označení funkce rozvaděče :4 vstupy P,T,A,B, tři polohy rozvaděče(I,O,II),má v neutálu otevřený odpad,nehodí se na ovládání pístnic,je to ovládací rozváděč ,když je páčka v poloze I nebo II, je tlak v jednotlivých větvích(A,B),když se pačka pustí, olej ihned odtíká z větví do odpadu-pístnice nedrží polohu,

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od McPeci »

sakryš tak to mi taky nepomůže... :/
Robert ;)

http://petice.nasetraktory.cz/informace?ank=2&odp[0]=1 petice za legalizaci domadělů v čr

martin12

#25 Nový příspěvek od martin12 »

Terablick píše:A jde ten olej volně do nádrže? Nejde přes přetlakovej ventil? Neni na sání mikroskopická netěsnost? Nemáš řemenici přímo na hřídeli čerpadla?
...ešte som zabudol dodať, že to bzučí len keď je rozvádzač v základnej polohe, keď dvíham ramená, tak je ticho...

McPeci
Kontaktovat uživatele:

#26 Nový příspěvek od McPeci »

a je průchozí v klidové poloze?? aby jsi to neměl jak já-- v klidu vše zavřeno
Robert ;)

martin12

#27 Nový příspěvek od martin12 »

[quote="McPeci"]a je průchozí v klidové poloze?? aby jsi to neměl jak já-- v klidu vše zavřenä
áno, je :ano:

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od Terablick »

No mě taky právě napadá jen ta průchodnost... :-/ Ono "bzučí" může bejt cokoliv. Člověk by to musel slyšet :(

martin12

#29 Nový příspěvek od martin12 »

Zdravím, tak som sa zasa začal špárať v hydraulike a natočil som to hučanie čerpadla.... Vie mi niekto poradiť či to je sposobene tym spominanym rozvadzačom bez poistneho ventilu, alebo je v keli čerpadlo?
ked je čerpadlo v zakladnej polohe, tak olej ide normalne cez spiatočku do nadrže...
Ale zistil som že to huči len ked čerpadlo tlači olej, ked som mal spiatočku odpojenu (olej som pušťal do bandasky), tak to hučalo len kym bol v nadrži olej, ked začalo čerpadlo prisavať vzduch, bolo ticho.
Nahral som to na video, snaď bude niekto z vas vedieť rozpoznať čo by to mohlo robiť....
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sEIs-1O ... e=youtu.be[/Youtube]

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#30 Nový příspěvek od Terablick »

No asi by jsi si nejdřív ze všeho měl po sobě přečíst co píšeš :) Pojmy čerpadlo a rozvaděč nelze zaměňovat :) Jako další dost zásadní chybu bych viděl to že necháš záměrně čerpadlo běžet zavzdušněné, natož bez oleje. To se nesmí! Čerpadlo se musí rozbíhat zalité a nesmí v okruhu být vzduch (pokud možno ani bublinky, rozhodně ne trvale). Ten zvuk každopádně neni v pořádku. Jestli je čerpadlo KO nebo jen tlačí do slepého okruhu ale z toho nepoznám. Možná někdo kdo to někdy slyšel - já ne :) Spíš bych ale vsadil na smrt čerpadla :-/ Jak je to celé udělané? Čím je čerpadlo poháněné, s jakým převodem, jak je vyřešené spojení/uložení pohonu a čerpadla atd? Pokud jsi na čerpadlo narvalk rovnou řemenici, bez ložiska, domečku atd a napl silně řemen, a ještě k tomu experimentuješ s čerpadlem bez oleje, pravděpodobně jsi ho odrovnal :-/

Odpovědět

Zpět na „Hydraulika“