Otázká zní,co s tím,když v TP nic napsané nemám

Koukám,že ten překlad na těch blatnících je mnohdy kuriózní, také tam mám všelijaké překlepy.
Jaké celkové hmotnosti přívěsů máty vy napsané v techničácích?
Moderátor: DYK
Posor!Misony píše:Tak na blatníku mám napsáno to co nafotil cbs,přívěs 14t ale traktor musí mí těch 6170kg jinak se to snižuje na 12t a v TP taky pro jistotu nemám nic takže nevim taky nic. Ale pěkně naložená 9tuna bude asi tak akorát![]()
To poulm:to joo asi ho budeš znát.Nerez je dobrej matroš,jak řikáš hned to pak líp vypadá.
Nazdar,Dušan píše:panove už delší dobu uvažuju,že bych se pustil do GO jedne převodovky zt co mame navíc,jenže kupovat ozubená kola z polska se mi nechce,a puvodní nové sou pomalu nesehnatelná.nemáte někdo vymontované nějake ozubene kolo (ne to mezikusove na pohon předku,pry je z měkčího materialu),ja zadnou rozebranou převodovku nemám a poslat mi ho poštou,nechal bych zjistit material em.spektrometrem,povrch. tvrdost,houževnatost.za par měsícu chci z moji prace odejít a taková možnost (zadarmo)už nebude...myslím ,že na svarforu někdo tvrdil,že kola i hřidele fortschrittu sou z 13ky ocele..
Ještě taková perlička,nedávno sem měnil gufera převodovky(ty mezi bubnem a diferakem),no sundal sem ty unašeče,a zjistil sem,že prave i leve ložisko je chycene,a to jenom tim,že mezi kuželovym a timto ložiskem je prohliben´ ,ve ktere se postupně usazujou šponky a veškery maras ,ktery nema jak odtect do prevodovky a vyfiltrovat se,no a tim ty ložiska odešly.takže dobře,že ty gufera tekly a timpadem sem prisel i na tuto zavadu..No chtěl sem to nafotit a hodit sem,ale uplně sem na to zapoměl,což mě štve...
Vím, že to sem nepatří, ale jestli si dobře pamatuju tak jsi někde psal, že sis už něco objednával přes internet z Polska. Jaký s tím máš zkušenosti?poulm píše:Tohle téma převodovky bude pro nás čímdál častější,pokud budeme ještě chtít udržet naše ZTéčka při životě.
Já ještě do převodovky nehrabal,takže vaše zkušenosti jsou pro mne cenné,protože mne to také dřív nebo později jistě čeká.
Kdysi dávno tu někdo dával odkaz na prodej origo dílů do převodovek přímo z Německa, bylo by dobré zkusit zjistit,jestli je to ještě aktuální a třeba ty hlavní klíčové věci koupit nové ikdyž to bude v těžkých eurech.Polské díly berte s rezervou,lecos se dá koupit,ale zrovná kolca či ložiska do převodovky bych asi nebral.Každopádně se zkusím zeptat na polském foru jak jsou spokojeni s kvalitou.