prosimte jedna vecna kdyz si to vrtal slo to ? abych to nevrtal az do jara
koukal sem na disku je 6der stacilo by to prisroubovat na 4ne ?
trago105 píše:Mám Hesstona (unibala), trochu jsem ho upravil a lisuje pěkně, na těch mých cca 200 balíků ročně stačí. Traktor 7745.
No tam prave de o to ze ja mam novyho Kuhna traktor Case 90koni a lisuju tlakem 140baru ..lisoval sem ze zacatku na 170baru a to vam povidam to byly betony ne baliky ale i na 140 je to dost oproti starym lisum
tomous píše:Zdar. Já to předvrtával asi 8mm a potom 22mm ve sloupovce a šlo to dobře. Já to mám daný na 6 šroubů,ale to rozměřování bylo naposrání.
No to si myslim
tak ja mam jen vrtacku a asi zacnu na 3mm a to vymerovani to asi bude tky neco ..dneska sem na to koukal ale nezdalo se mi ze tam byli 22ky diry tak max 14ka
je to anglicky bud si to prelozte jako ja v google chrome nbo si poradte s anglictinou ale nejhlavnejsi sou ty videa ...fakt paradni vecicky me se nejvic libi Manubal V50
smutne na tom je ze sem zatim nenasel podejce v cechach ... klasika tady
No nakladače Mailleux se u nás určitě prodávají-nářadí nevím. Každopádně počítej,že cena bude dosti velká. Další věc je na jakým traktoru to bude jxu je malej kocour a to nářadí bude taky něco vážit. Jestli ti jde jen o to dostat balík vejš nejjednoduší bude když si uděláš vidle na balíky a hroty dáš co nejvejš. Něco jako vidle na palety a otočíš je, aby jsi dostal co nejvejš-dělám to tak s vakama. Nebo koupit lehkej vysokozdvih z desty a namontit to na čelňák.
tomous píše:No nakladače Mailleux se u nás určitě prodávají-nářadí nevím. Každopádně počítej,že cena bude dosti velká. Další věc je na jakým traktoru to bude jxu je malej kocour a to nářadí bude taky něco vážit. Jestli ti jde jen o to dostat balík vejš nejjednoduší bude když si uděláš vidle na balíky a hroty dáš co nejvejš. Něco jako vidle na palety a otočíš je, aby jsi dostal co nejvejš-dělám to tak s vakama. Nebo koupit lehkej vysokozdvih z desty a namontit to na čelňák.
No ale vis co to uz neni ono navic me vadi to ze musim bodaky napichovat balik z boku a to nejde moc dobre navic musim vzdy proti sloupu nebo zdi..dale spatne se z toho vyjizdi kdyz balik posadim a kdyz chci balik odvezt tak na kraji nemuzu mit 4 na sobe z duvodu ze do nich musim tlacit a kdyz za nimi nic neni tak spadnou a take spatne davam 4ty balik ... s timhle by to byla pohodicka .. jasne ze to bude drahy kdyz chces peknou vec tak platis a nebo si koupis levnou a opravujes
JO ja to taky meril diry 18ky a dam 16ky srouby..jen uz konecne mit na to cas nedelam nic jineho nez chodim do prace a krmim dobytek
ale ted budu mit vetsi volno tak se chci do toho pustit
navic uz mam obednaneho bycka ..ve ctvrtek jede... takze ubyde prace
Pak dej vědět kolik měl kg,jak byl starej a kolik bylo za kg. Já dával před 14 dny 3ks 820,790,740 kg stáří 26-27měs. a 44kč/kg -800,- SRM peníze hned na ruku.
no spočítal jsem to jsem to ještě jednou a vychází to +- stejně. Na jatkách kam to vozím vážej čtvrtky, takže živou váhu nevím přesně. Záleží na výtěžnosti, ve čtvrkách na váze 530kg, na faktuře mám 510 kg- teplotní srážka, takže 40800, v přepočtu na živou váhu výtěžnost 60% 39000kč