Svářecí technika
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svářecí technika
Narazil sem na bazoši na tohle http://dum.bazos.cz/inzerat/31630933/Sv ... -200-A.php ale to bude asi nějaká čajna, co? Ale ta cena s káblama a ty hodnoty mi padly do oka
no mě padlo do oka neco jinyho ale já temu co tam pišó prostě nevěřim ani zaboha, no logicky počitám (nevim teda estli správně) ale zatěžovatel takové makové ale příkon 6,2kva což pokud dobře počitám je při napájení z běžné zásuvky (na obrázku je vidět normálni koncovka co napřiklad je na nabiječce k notbuku) a ať teda počitám jak počitám tak při 230voltech to s té zásuvky žere 26Ampér jako?, a to jako tema kontaktama projde? a tym drátkem do té svářečky to už ale určitě nedojde to ať mě nikdo netvrdí nebo se naseru, jo a teď teda co mě padlo do oka, špóna s brusky ani ze sóstruhu to nebyla: http://aukro.cz/svarecka-wtu-315-36-led ... 86481.html aukro prozatím cena 1999korun
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Asi tak Baťo. Mě ale zaujala ta pojistka 30 A. Světelné okruhy v chalupě mám jištěné 10 A, zásuvkové 16 A, v dílně 16A v C a jeden okruh pro zkoušení tlakáčů a el. pil 16 A v D. V D charakteristice proto, že pily přez 2 kw bez měkkého rozběhu C vyrazí jak prd. Tlakáče nad 3-3,5 kw občas umí vyhodit i Dčko.
Na co je potom ta 30A pojistka na mašině?
Jo a matně mi utkvělo v paměti, že rozumně se snad dá svařovat v síti 240V do 140 (160?)A, pak už se snad žhaví dráty rozvodu a pojistky lítají až v elektrárně?
Ale v elektrice jsem diletant a v tomhle případě by mne zajímal názor Exota.
Jo a matně mi utkvělo v paměti, že rozumně se snad dá svařovat v síti 240V do 140 (160?)A, pak už se snad žhaví dráty rozvodu a pojistky lítají až v elektrárně?
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Když chceš být moudrý, nauč se rozumně ptát, pozorně poslouchat, klidně odpovídat a když nemáš co říci, přestaň mluvit.
Johann Kaspar Lavater
Jinak teda já cca 3 nebo 4 rokem používám tohle http://www.naradi-km.cz/katalog/alfain- ... ka__50082/ a zatím spokojenost, pravda, v servise nejede denně, ale svoje si udělá jak v elektrodě tak i v Cočku, v TIGu jen občas, já to neumím a svářeče na to si půjčuju i s flaškou argonu.
Sny se nemají plnit. Ty se mají snít. Proto je oblečená žena krásnější než nahá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Musite to napojit na zasuvku ktora je natiahnuta s 400V rozvodu isteneho 32A existuju aj vidlice na 230v a viac ako 16A, ale nepredpokladam ze by niekto solil 200A doma zo zasuvky beznej 16A, 16 tych 140 A potiahne a to na doma stqci pokial nemienite robit 2m zvary.Lesa píše:Asi tak Baťo. Mě ale zaujala ta pojistka 30 A. Světelné okruhy v chalupě mám jištěné 10 A, zásuvkové 16 A, v dílně 16A v C a jeden okruh pro zkoušení tlakáčů a el. pil 16 A v D. V D charakteristice proto, že pily přez 2 kw bez měkkého rozběhu C vyrazí jak prd. Tlakáče nad 3-3,5 kw občas umí vyhodit i Dčko.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ta vypadá pěkně, ale finančně zcela mimo měLesa píše:Jinak teda já cca 3 nebo 4 rokem používám tohle http://www.naradi-km.cz/katalog/alfain- ... ka__50082/ a zatím spokojenost, pravda, v servise nejede denně, ale svoje si udělá jak v elektrodě tak i v Cočku, v TIGu jen občas, já to neumím a svářeče na to si půjčuju i s flaškou argonu.
Atlane, prosím tě, dyť píšu, že jsem elektrický analfabet, téměř. Ale ten systém s vytažením 240 V z rozvodu 400 V mám v podvědomí, protože když jsem řešil rozvody v dílně, uvažoval jsem o tom. Jen mi to tenkrát myslím bylo rozmluvené revizákem. Že to snad není úplně košer. Stejně by mě ale zajímalo, jak se to dělá. Myslím, že to snad jde jen z pětikolíkové zásuvky? Nebo i ze staré čtyřkolíkové? V dílně mám 400 V už v provedení pětikolíkovém, v chalupě ale ještě starý čtyřkolík.
Vím, že se dělá něco takového http://www.elnex.cz/nastenne-zasuvky/74 ... 32713.html , netuším ale jak je to zapojené.
Vím, že se dělá něco takového http://www.elnex.cz/nastenne-zasuvky/74 ... 32713.html , netuším ale jak je to zapojené.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Antony, když jsem začínal, snažil jsem se taky ušetřit na všem. A jako na sviňu mi vždycky ten levný krám odešel v okamžiku, kdy byl cvrkot a nebyla možnost honem koupit něco druhého. Časem jsem zjistil, že levné věci prodraží provoz a ve finále na to doplatím já. Dnes vercajk obnovuju cca každých 5-6 let. Na sebe si vydělal, svoje už má za sebou (i když někdy jen morálně) a nové generace jsou už zase o kus dál jak v užitné hodnotě, tak ve spotřebě, ergonomii atd., takže ve finále mi ušetří finance, vydělají něco navíc a usnadní práci. To ale neznamená, že musím mít všechno TOP, všeho s mírou a rozumem a zvážit, jestli si ten který krám na sebe vydělá.
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
Juraj Kukura
Johann Kaspar Lavater
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně mám vybráno tohle http://www.svarecky-obchod.cz/akcni-set ... -25-3m.htm ale stále šetřím
přesně tak, ono to zapojit de a funguje to ale odebírat ze čtyřkolikové zásuvky na 380 220 použitím uzemňovaciho koliku je nekošer pak mužu v dilně svařovat a uzemňovacim drátem pak de fáza a co je v kuchyni sporák taky na eletriku tak tam zabije máti při vařeni oběda protože tym uzemňovacim drátem tam pude ta fáza ze svářečky přímo na kostru, takže takovydle rady pro zapojení ať si strčí autor nekam, třeba do p.. jinak já to wtu zapnu aji na dvacitkách pojistkách jak je to možné? vlastně teď sem si spoměl ona to vyrážela cirgula tak sem tam nacpal dráty do tech pojistek..krám taky vergl, motor jak kráva a nejaké blb tam to vinuti navinul do hvězdy na 220 tak to nende spustit na rozběh, přeméšlim přes nejaky odpory to rozbíhat ale to zas by museli byt odpory tak z trojky drátu.. to je hrozné křáp, jenomže na nové motor nésó koruny tak to zatim tak musi bytLesa píše:Atlane, prosím tě, dyť píšu, že jsem elektrický analfabet, téměř. Ale ten systém s vytažením 240 V z rozvodu 400 V mám v podvědomí, protože když jsem řešil rozvody v dílně, uvažoval jsem o tom. Jen mi to tenkrát myslím bylo rozmluvené revizákem. Že to snad není úplně košer. Stejně by mě ale zajímalo, jak se to dělá. Myslím, že to snad jde jen z pětikolíkové zásuvky? Nebo i ze staré čtyřkolíkové? V dílně mám 400 V už v provedení pětikolíkovém, v chalupě ale ještě starý čtyřkolík.
Frézování, soustružení a jiné činnosti v dílně, Zetor 50 super
Ahoj, tak presne tento stroj som včera pozeral na nete, tiež by sa nám niečo takéto hodilo. Bolo by to len na také drobné práce, na ťažšiu prácu máme doma UTA-200. Ale zas by som bol moc rád, aby to "vyvarilo" aspoň 3-4 bázické elektródy priemeru 2-2,5 mm. bez toho, aby som musel čakať, kým sa to ochladne....Ak s týmto invertorom máte dáke skúsenosti, bol by som rád, ak by ste sa s nimi podelili...
Antony30011 píše:Já osobně mám vybráno tohle http://www.svarecky-obchod.cz/akcni-set ... -25-3m.htm ale stále šetřím
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Kup si jakýkoli český invertor nebo čínský berlan a budeš spokojený.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Ještě by mě zajímalo, myslíte, že se dá v dnešní době prodat trafo? http://www.svarecky-obchod.cz/trafosvar ... inhell.htm
popřípadě za kolik a je málo jetá, otec ju koupil nasvařovat s ní max 3-5hod za ty roky a letos sem s ní tak 12hod navařil já, spíš míň než víc...
popřípadě za kolik a je málo jetá, otec ju koupil nasvařovat s ní max 3-5hod za ty roky a letos sem s ní tak 12hod navařil já, spíš míň než víc...
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Tipuji tak 1000-1500 maximalne.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Tak to se možná vyplatí to nechat aj doma...