TK - Palivová soustava - poruchy

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
speady137

Re: TK - Palivová soustava - poruchy

#16 Nový příspěvek od speady137 »

Dobrý den, předem se omlouvám za OT, ale nikde jsem nenašel odpověď.

Došela mi nafta v TK, po dolití traktor ještě naskočil a pak už jen na prázdno točil startér. Mohl by mi prosím někdo důkladněji popsat jak odvzdušnit.

Ještě by mě zajímalo, jestli do filtru musí sama téct nafta (po odšroubování pravého šroubu není vidět že by tekla). Jestli náhodou také nemám ucpanou nádrž.

Předem děkuji Aleš

majo258

#17 Nový příspěvek od majo258 »

ahoj
do filtra ak povolis odvzdusnovak by nafticka mala natiect a ked uz zalejes filter, odvzdusni aj cerpadlo.

speady137

#18 Nový příspěvek od speady137 »

majo258 píše:ahoj
do filtra ak povolis odvzdusnovak by nafticka mala natiect a ked uz zalejes filter, odvzdusni aj cerpadlo.

Díky za rychlou odpověď. Odvzdušňovák na filtru je ten levý šroub? A na čerpadle je potřeba povolit vstřikovací trubku ?

majo258

#19 Nový příspěvek od majo258 »

ahoj
mozes povolit aj hadicu na holendru ktora ide k cerpadlo od filtra, tiez by sa mal odvzdusnit a ja zvyknem odsrubovat trubku od cerpadla a povolit tu velku maticu a pridvihnut piestik, nech sa zaleje cerpadlo, len pozor na ten piestik a na to ako je to poskladane, no a potom ked zalozis trubku, povolis na vstreku a tocis kym nefuka naftu, dotiahnes a malo by to fachcit. :-/

speady137

#20 Nový příspěvek od speady137 »

Když jsem odkroutil přívodní hadici k filtru tak z ní netekla nafta. Musel jsem ji dát pod úroveň filtru(víc k zemi). Myslíte že by mohl být zacpaná nádrž. Jelikož jak mi došla nafta, dolil jsem tam zbytek staré a dolil novou. Jedná se mi jestli po povolení šroubu na filtru musí téct nafta.

majo258

#21 Nový příspěvek od majo258 »

ahoj
ja mam este na nadrzi ventil, ale ak ho otvorim tak mi samospadom tecie nafta do filtra.
asi mas upchaty ventil na nadrzi, skus prefuknut a ked potecie tak vycisti nadrz.

speady137

#22 Nový příspěvek od speady137 »

Děkuji za rady.Toto fórum je opravdu plné informací! Tkač už startuje na první brnknutí. Zpětně se omlouvám za blbé dotazy, ale to máte tak když se ptá elektrikář :) Sice něco málo obhospodařuji, ale traktor umím tak maximálně řídit :) . K tomu se ještě váže jeden dotaz, není někdo tady z fóra z Moravskoslezského kraje, konkrétně okres F-M?

SIKOJAR

#23 Nový příspěvek od SIKOJAR »

Ahoj mám problém,na svém TK-14 jsem měnil píst a kroužky na doporučení p.Šálka,po montáži zpět na motor a namontování ostatních dílů jsem se snažil nastartovat a nic,starter točí,nafta vstřikuje,tryska je v pořádku a přesto nic ...z výfuku jde hustý bílý dým po asi 20 pokusu traktůrek naskočil asi 10 vt.běžel a zhasl,nyní již nejde nastartovat,poraďte ..odvzdušněný,po vymontování s´vstřikovače a namontování na potrubí,nádherně traska rozprašuje no nevím co dál rysky na hřebenu nastaveny proti sobě...

tz4-k14

#24 Nový příspěvek od tz4-k14 »

A nemáš špatně nasazenou hřídel předního víka na klikovku ? V minulém příspěvku jsi uváděl, žes to rozebíral. Na hřídeli je na ozubení tečka a na klikovce taky. Když to nedáš těma tečkama do sebe, tak máš rozházený předstih.
Obrázek
Obrázek

SIKOJAR

#25 Nový příspěvek od SIKOJAR »

je to nasazené správně na hřídeli je jedna tečka a na kice dvě čárky ,takže jsem to dal tečkou mezi čárky,jsem z toho jelen

Karlajs

#26 Nový příspěvek od Karlajs »

Čau jen detail...a vyzkoušel sis předvstřik??přes kapilaru jestli ti dáva ve správný čas naftu do válce??ja dělal GO T4K14 a poslední věc jsem měl , že mi trakturek naskočil jen za plne davky paliva a pak jsem zjistil že mi dava davku o něco později než ma....nakonec jsem zjistil že je napůl KO čerpadlo...ve čtvrtek jsem posílal Šálkovi,v pátek ho měl a dnes už ho mám namontované...nádhera. 8)

Karlajs

#27 Nový příspěvek od Karlajs »

Speady 137 jinak jsem z okr FM...konkretně Třanovice.

jarynfira

#28 Nový příspěvek od jarynfira »

On je podle směrováku někde tady od nás, z Gorolie ;-)
Kdo to umí, ten to dělá....ten kdo o tom ví trošku, ten tomu šéfuje..... a kdo o tom neví nic, tak ten to buď učí a nebo o tom alespoň hloupě kecá!

Pes je opakem ženy..... všemu rozumí, ale mlčí :)

Karlajs

#29 Nový příspěvek od Karlajs »

Chlapi jen ještě jedna rada z mé zkušenosti....Nahodil jsem nove čerpadlo,vše jsem nastavil ,traktor sice chytl na první hyb ale nereagovaly moc otáčky.Hodně velké kolísání.Těžko jsem utrefil volnoběh.Tak jsem kuchnul asi po milionte přední víko...a přišel jsem na to, že páka co je z venkovní strany víka ovládání plynu ma velkou vůli..takže při pohybu lanka se sice hýbala venkovní páka ale vnitřní páka co hýbe hřebenem čerpadla až po chvíli.A naopak,když jsem měl nastavenou venkovní polohu páky, vnitřní pákou se dalo lehce hýbat a když byl motor v běhu vibrace hýbaly samovolně hřebenem čerpadla.Dá se to lehce zjistit když se sundá víčko na předním víku vedle páky plynu a vyzkoušet záběr vnitřní páky při pohybu vnější.Tak jsem to nakonec vzal natvrdo svářečkou.Rozdíl je razantní.Původní délka dráhy posunu lanka byla asi 6cm, nyní 3cm.Ale záběr otáček je okamžitý,prostě supr.A taky citlivost luxus.Tak tím moje GO skončila.Od převodovky, výbrusu válce,nového naftového čerpadla,nový mazací lis..atd...kdyby jste co potřebovali rád poradím 8) 8)

tz4-k14

#30 Nový příspěvek od tz4-k14 »

Nějak jsem nepochopil, kterou páku myslíš ??

Obrázek
Myslýš tu hřídelku napravo, na kterou se nasazuje páka pro změnu otáček ? Navařil jsi to z venku jak jsou ty talířové podložky ? Já tu hřídelku napravo koupil novou (cena cca 200Kč) a tu páku taky (300Kč). Je škoda to vařit, už to nerozebereš a je tam i gumový kroužek, který tím vařením zničíš a poteče ti kolem olej.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“