motor na tk za studena sam pridava

Moderátoři: Tata, Tom

Zpráva
Autor
Jozef Bijalko

motor na tk za studena sam pridava

#1 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

Mam motor z Tk 14 jednovalec a ked ho prvykrat natočim tak akoby si sam pridaval na otačkach trva to asi 2, 3 minuty a potom sa otačky ustalia a klepe normalne. Neviem či je to bežne u tohto motora alebo je to zavada. Za radu dakujem.

Tom

Re: motor na tk za studena sam pridava

#2 Nový příspěvek od Tom »

Dělá mi to taky... loni to nedělalo, letos jo :-/ Když nastartuju, musím tam nechat cca 3/4 otáček, jinak to chcípne... Po chvilce je to v pohodě...
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

radek

#3 Nový příspěvek od radek »

Je možný,že by padala nafta v potrubí?

Jozef Bijalko

#4 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

teraz ma napadlo že mam tam asi letnu naftu lebo v lete to až tak nerobilo

tz4-k14

#5 Nový příspěvek od tz4-k14 »

Mě ty otáčky taky lítaly. Momentálně dělám GO motoru. Ptal jsem se opraváře zemědělských strojů a ten mě řekl, že je závada buď v regulátoru otáček (v předním víku) nebo je přidřenej motor. Já měl regulátor v pořádku, ale měl jsem přidřený motor (válec) včetně zapečených pístních kroužků. Ty kroužky zjistíš jednoduše tak, že sundáš výfuk (odšroubuješ dvě matky) a posvítíš si na píst výfukovým kanálem do válce.
Já motor ještě nemám v kupě, tak nemůžu zatím tuto příčinu potvrdit. Stejně jsem musel ty zapečené kroužky s tím válcem řešit.

Jozef Bijalko

#6 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

Ja ked som ten motor kupil bol dost v zlom stave, dymil a slabo tahal, ale štartoval dobere. Tak najprv som vymenil komplet kružky trocha to pomohlo ale nebolo to ono. Teras cez zimu som ho dal na vybrus a ked som ho nahodil tak som si všimol tie otačky. Takže vo valci to nebude ale skorej ten regulator. Ale ten rozobrat si netrufam. Musim sa poobzerat po nejakom odbornikovy, ale ešte vymenim tu naftu.

Tom

#7 Nový příspěvek od Tom »

Ještě když ho studený nastartuju, tak chvilku jde dým i odněkud zespodu motoru, nechápu odkud, než stačím lehnout pod traktor, tak to vždycky zmizí :(
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

jardo

#8 Nový příspěvek od jardo »

Mne sa skľudnil motor keď som začal do nafty pridávať normálny motorový olej asi 1 deci na 10 litrov nafty.
TOM nedymí náhodou štartér? Podľa smradu dymu by to mohlo byť poznať.

Tom

#9 Nový příspěvek od Tom »

Ne, dýmí to až po nastartování, startér v té době je už v klidu... Jak zas budu startovat v zimě, tak se na to musím pořádně mrknout...
TomAgro@seznam.cz

Kinza

#10 Nový příspěvek od Kinza »

tak mě napadá, jelikož to je dvoutakt tak to vypadá na špatný simerink na klikovce, toto se běžně stává u dvoutaktních motorek např jawa 250, když je špatné gufero na klice motor si sám přidává (přisává si vzduch) a hrozí zadření ložisek z důvodu špatného mazání, ale jestli je to i tento případ nevím

Jozef Bijalko

#11 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

Doteraz som si myslel že to pridavanie na otačkach robi čerpadlo, ale našiel som jedneho odbornika ktory mi povedal, že to robi regulator. Trocha som si vydychol lebo oprava či nove čerpadlo nie su lacne.

Tom

#12 Nový příspěvek od Tom »

A co přesně s regulátorem?
TomAgro@seznam.cz

Jozef Bijalko

#13 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

To ešte neviem, ale ked otvoril ten maly deklik ktory je pri plynovej tyčke tak vo vnutri je druha tyčka ktora paralerne reaguje na tu plynovu. Ked som naštartoval a motor začal pridavat tak ta vo vnutri sa sama pohybovala a ta vonku stala takže je možne že tam je dačo vybehane. Budem musiet otvorit predne viko a sa na to pozriet, Neviem či to sam zvladnem.

Karlajs

#14 Nový příspěvek od Karlajs »

Čau podívej se do tématu palivové poruchy, je nedaleko tohoto tématu a přečti si to, tohle jsme taky řešili a problémem byla páka plynu, spíše vůle v ní,já osobně měl ten sam problém.A nyní žůžo dobrodrůžo 8) Není to velký problém.Jednoduchá oprava kterou zvládne fakt každý aniž bys dotoho lezl.Ta vnitřní páka se má posouvat souběžně s tou venkovní, jinak při nastartování a následovných vibracích s samovolně hýbe vnitřní páka a s ní i hřeben čerpadla.Po vyšroubování šroubku který drží páku plynu uvidíš jak moc tam ta vůle je. 8) 8) 8) 8)

Jozef Bijalko

#15 Nový příspěvek od Jozef Bijalko »

ahoj. Tu paku som už skontroloval bola vporiadku. Ale rozobral som predne viko. Bola to riadna maturita.
Ten regulator je OK aspoň ja si to myslim. Tam sa nema ani velmi čo pokazit. Bude to asi predsa len v tom čerpadle. Len funguje to opačne ako ma a to tak že čerpadlo nerovnomerne davkuje a posuva tu vnutornu paku. Možno že rozoberiem aj čerpadlo ale pochybujem že s tym niečo urobim.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy“