Barva na staré dřevo
-
Barva na staré dřevo
Dobrý večer. Rozebral jsem vjezdovou bránu a laťky z ní chci použít na pole plotu. Bylo to natřené nějakou lazurou,nevím jakou a nemám se koho zeptat. Obrousil jsem to a oškrabal dle možností, přesto to místy zůstalo. Poraďte čím to natřít. Podobná akce mě čeká na jaře na vchodové stěně. Dík za rady.
Nevěř všemu co si myslíš
Re: Barva na staré dřevo
Podľa toho či chceš alebo nechceš po natretí vidieť štruktúru dreva. Ak nie, tak to natri syntetikou. Ja mám na bránke latky natreté syntetikou a už 4 roky je tomu absolútne nič. Tak isto som mal okná natreté Belinkou, každý rok som ju pretieral, až kým som ich nenatrel syntetikou a mám pokoj.
-
Asi zkusím Luxol. Podle mě pro venkovní použití existují jen dva druhy barev: jedny jsou špatné a druhé úplně na hovno.UR1SK píše:Podľa toho či chceš alebo nechceš po natretí vidieť štruktúru dreva. Ak nie, tak to natri syntetikou. Ja mám na bránke latky natreté syntetikou a už 4 roky je tomu absolútne nič. Tak isto som mal okná natreté Belinkou, každý rok som ju pretieral, až kým som ich nenatrel syntetikou a mám pokoj.
Nevěř všemu co si myslíš
tak zrovna luxol patří do tý druhý kategorie
-
Před časem si rodiče nechali natřít okna. Natěrač profesionál použil nějakou spec barvu na staré dřevo. Všechno opálil obrousil pak základovka a vrchní. Barvu měl u nás v garáži, zapoměl jsem si opsat název tak jsem naše okna (ve stejném domě) o nějaký týden později napatlal zase Balakrylem. Trvanlivost +- stejná!
Nevěř všemu co si myslíš
Ahoj,přesně tak,luxol je prachsprosté napůšťadlo,tož aby ti ho na tom plotě neumylo do druhého roka.Ono je to v tom konečném důslědku +- celkem jedno čím to naziglíš,základ je to pořádně obrůsiť,popřípadě zatmeliť praskliny a napustiť to napůšťadlem určeným pod kerů lazuru či každů inů barvu.Na podzim sem také natírál přez dvacet roků staré okna,na keré nebylo eště šáhlé,nahrubo sem to odřél šmirglěm v hyjeně,potom excetricků brusků,nakonec sem to eště došolíchál vibrační a sem tam nejaký ten detail eště aj ručně,raz napustíl a dvakrát natřél silnostěnů lazurů.Už sů v nich vakuovky skla a tož si každý gdo sa kolem ošůstne myslí,že sem dál nové eurovky.A nebo mám vénku nejakých patnást roků starý dubový stůl,kerý je v ľétě v zimě vénku na déšti,mrázi aj pod kopů sněhu.Za tu dobu sem ho dvakrát,no,teď už je nachystaný na další přetřítí,pořádně obrůsíl,přetřél a je zaséj na nejakých pět roků skro takový jak gdyž sem ho udělál.Si myslím,že na takovém plotě to musí vydržať sakra věcéj roků.No,kecám,na tom měkém dřevě to půjde srať podstatně prv alě na druhéj straně to zaséj na tych stojatých latkách nebude takový extrém jak na tom pľacatém stolě.Na tom stolě mám totiž vysoustružené dvě nohy a na nich sů tajak gdyby starosvětské vyřezávané nohy a ty už skoro vůbec netrpíja,protože sem jich eště ani raz nepřebrušovál,enom sem vyhnál pavůky,poľétál štětků a fertik.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
balakryl je nahovno.. tem mi slezl i ze židle na doma..
já ho mam na vratech už několik let a drží
malej traktorista v malým traktoru
1) Nepouzivat nic, co je rozpustne vodou. Je to tahak na penize, nic vic. Existuji samozrejme specialni barvy, ktere jsou "eko" a jsou rozpustne vodou, ale ty stoji ranec a v bezne siti je nekoupite. Pouzivaji je treba vyrobci oken.
2) Kdo na to ma cas, muze pouzit sto let starou klasiku: drevo napustit fermezi a na to syntetiku. Pujde to ocistit i po dvaceti letech, nepraska, drzi.
3) Ja osobne mam heslo "cim vetsi sajrajt, tim lip to drzi". Takze pokud mozno syntetiku pokud nechci kresbu dreva. Jinak ale preferuji silnovrstve lazury. A uplne nejlepe tixotropni (nestekave), to se ten sulc nabere na stetec a teprve roztiranim se to stava tekute. Nekape, drzi i na strope a je to silna vrstva. V kazdem pripade kdyz syntetika, tak na drevo. Ne nejaky univerzal, co ma drzet na vsem a do roka je univerzalne dole.
Jinak opalovani je dobre, pokud je silna vrstva a pokud to nejde jinak. Ja preferuju odstranovani barvy louhem, nebo prostredky na bazi louhu. Nespali to drevo, zadny smrad a cista prace.
Co se Balakrylu tyce, tak ten ja osobne nemam rad. Po roce sel do haje.
2) Kdo na to ma cas, muze pouzit sto let starou klasiku: drevo napustit fermezi a na to syntetiku. Pujde to ocistit i po dvaceti letech, nepraska, drzi.
3) Ja osobne mam heslo "cim vetsi sajrajt, tim lip to drzi". Takze pokud mozno syntetiku pokud nechci kresbu dreva. Jinak ale preferuji silnovrstve lazury. A uplne nejlepe tixotropni (nestekave), to se ten sulc nabere na stetec a teprve roztiranim se to stava tekute. Nekape, drzi i na strope a je to silna vrstva. V kazdem pripade kdyz syntetika, tak na drevo. Ne nejaky univerzal, co ma drzet na vsem a do roka je univerzalne dole.
Jinak opalovani je dobre, pokud je silna vrstva a pokud to nejde jinak. Ja preferuju odstranovani barvy louhem, nebo prostredky na bazi louhu. Nespali to drevo, zadny smrad a cista prace.
Co se Balakrylu tyce, tak ten ja osobne nemam rad. Po roce sel do haje.
Cim vetsi kladivo, tim vetsi odbornik...