čelní nakladač-příslušenství na balíky
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: čelní nakladač-příslušenství na balíky
mám taky kleště na balíky, ale dost často vidím po okolí že balíky nakládají drapákem na hnůj
tak ja je vozim na pprodlouzenej 7tune, kdyz zkladam do stodol na stojato tak je vozim na stojato a kdyz uz delam stoh venku ten skladam na lezato tak uz si je tak nakladam na valnik, 9tuna je dost siroka tam pujdou lip na stojato, jen misto zadni sajtny se musi udelat takovej prodluzovaci ram asi o 50 cm aby se veslo 8 baliku dospod. tady je par lonskej fotek http://frturek.rajce.idnes.cz/vse_kolem ... C02486.jpgzikajay píše:No tak nejspis je koupim ale ne hned protoze uz fakt na dalsi vec nemam misto
protoze lis mam 3roky takze mam este ve stodole volny seno... a baliky skladuju tam kde sem mel stroje tak ted je seno vsude a misto na stroje zadny
Ted me este napadlo jak to budu nakladat na valnik ? 9t ...
z boku nebo ze shora ? ale kdyz ho naberu ze shora tak s tim asi daleko nedosahnu co ?
Diky fakt pekny fotky mas muj obdiv mas toho fakt hodne
Ten vuz se me hodne libi dobrej napad jenze ja mam 160ky a 2vedle sebe to sou 3,2m sirka tj hodne
A taky nemam valnik na to
Ten vuz se me hodne libi dobrej napad jenze ja mam 160ky a 2vedle sebe to sou 3,2m sirka tj hodne
A taky nemam valnik na to
dik, no tak je jedine vozit nalezato no to vychazi akorad mezi sajtny. vuz me vysel na par korun akorad ze nema spz ale vsechno sjezdim po polnackach tak to neni tak hrozny. porad se chystam udelat aktualni fotky a zalozit si svi tema tak snad se dockate
já svážim na voze- plaťáku s ložnou 2,2x5m, dolu dam 6 nastojato a nahoru na ně 2 na placato. Druhej povoz na balíky mám klasickou 7 tunu (2,2x4,5m) kde boční sajtny sklopím, místo zadní dám 0,5 nástavec a opět 6 nastojato a 2 naplacku. takhle šířka vychází na 2,5 m. Přehosim přes vrch kurtu a stáhnu a frčim.
no da se to vozit trema zpusobama, bud to nas stojato, to davam 10 dospod a 4 horem nebo 5 a prvni a posledni kurtuju, nebo na lezato celama ve smeru jizdy tak se jich vejde nejvic nato mam udelany ty bocnice z ty trubky da se zajisti na stojato aby se baliky nerozkutaleli a nebo na lezato celama do stran.Bohuzel jak vozime na velkym voze zadnou fotku nemam
Fakt dobry takhle by se mi to libilo jen sou to 150tky nebo 160tky ?tomous píše:Já takto...
Vidim tam to zavazi co mas jak si rikal 500kg ze to si koupil ? je to pekny jak i pres to zapojis valnik
Větsinou mají 145-150,ale takhle odvezu i 180ky,ale jen po polňačkách po silnici nee. To závaží je pozůstatek z 8011 než odjel směr Polsko a něco jsem dokoupil za 10kč/kgzikajay píše:Fakt dobry takhle by se mi to libilo jen sou to 150tky nebo 160tky ?tomous píše:Já takto...
Vidim tam to zavazi co mas jak si rikal 500kg ze to si koupil ? je to pekny jak i pres to zapojis valnik
Prosimte az bys mel nekdy cas mohl bys me to tvoje zavazi dozadu vyfotit ? diky moctomous píše:Větsinou mají 145-150,ale takhle odvezu i 180ky,ale jen po polňačkách po silnici nee. To závaží je pozůstatek z 8011 než odjel směr Polsko a něco jsem dokoupil za 10kč/kgzikajay píše:Fakt dobry takhle by se mi to libilo jen sou to 150tky nebo 160tky ?tomous píše:Já takto...
jestli spravne chapu tak ho mas ze zavazi z traktoru do kol a ja toho mam doma spousta tak bych se rad inspiroval
Je to klasický závaží z 8011 ze zadních kol. Sešrouboval jsem to dokupy závitovou tyčí a doprostřed prostrčil vážisko z podmítače.
Jo jasny takze sesroubovat skrz ty maly diry a do te velke sehnat nejakou kulatinu/hridel a na to navarit uchyty do ramen fajn dik
ja mam ze zetora 6211 a i ze 4611 takze material bude to zavazi ma asi tak 30kg ? ..no kdyztak je zvazim a kolik si jich tam dal ?
EDIT: musim ho udelat protoze kdyz vozim baliky tak mam porad takovej dojem ze jezdim jen po predni naprave nehlede na to kdyz naberu 2 tak to uz je total
ja mam ze zetora 6211 a i ze 4611 takze material bude to zavazi ma asi tak 30kg ? ..no kdyztak je zvazim a kolik si jich tam dal ?
EDIT: musim ho udelat protoze kdyz vozim baliky tak mam porad takovej dojem ze jezdim jen po predni naprave nehlede na to kdyz naberu 2 tak to uz je total
Ještě to mám zajištený aby to závaží nelítalo po té hřídeli do stran. Kolik jich tam je přesně nevím ale asi 14. nějaký jsou širší a nějaký užší. Celkem asi 500kg
ahoj, tak tady mam par tech fotek tech delanejch lesti na baliky http://frturek.rajce.idnes.cz/Moje_hosp ... C03166.jpg
Když už jsme u těch věcí na čelnák-dělám napichovadlo a potřebuju sehnat ty euro úchyty. Takový ty háky a dolů pásoviny s dírou. Neporadí mi někdo?