YANMAR 1401D
Moderátor: DYK
Re: YANMAR 1401D
na youtube je video nic nového akorát se sníží světlá výška traktoru
https://www.youtube.com/watch?v=CaEnT0V5ojE
https://www.youtube.com/watch?v=CaEnT0V5ojE
je to dobre ...ibaze asi trosku viac nakladna zalezitost kardan prevodovka dalsi kardan ....atd mal to urobit iba s jednym kardanom.
no dalo by sa este cez remenicu , ale tak ci tak je to v podstate prevod a aj tak to musi ist cez dva kardany, lebo to nesmie byt napevno nakolko ten spodny zaves sa troska hybe, a to by pevna tyc nepreniesla, cele by sa to rozsypalo , ale nakladne to urcite je, taku prevodovku neviem kde zohnat, uz som to raz na bazosi videl, ale nebolo to jedna k jednej a este sa musi dodrzat smer otacania toho kardana
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Vydel som podobné riešenie a na prenos bola použitá článkovaná reťaz, velmi jednoduché a bez kardánov. Tyč bola uložená v len v klznych púzdrach, kôli vode.tractor píše:no dalo by sa este cez remenicu , ale tak ci tak je to v podstate prevod a aj tak to musi ist cez dva kardany, lebo to nesmie byt napevno nakolko ten spodny zaves sa troska hybe, a to by pevna tyc nepreniesla, cele by sa to rozsypalo , ale nakladne to urcite je, taku prevodovku neviem kde zohnat, uz som to raz na bazosi videl, ale nebolo to jedna k jednej a este sa musi dodrzat smer otacania toho kardana
Sám veľmi uvažujem nad týmto riešením, problém je len zohnať tú čelnú frézu za prijateľnú cenu.
LuboM píše:Vydel som podobné riešenie a na prenos bola použitá článkovaná reťaz, velmi jednoduché a bez kardánov. Tyč bola uložená v len v klznych púzdrach, kôli vode.tractor píše:no dalo by sa este cez remenicu , ale tak ci tak je to v podstate prevod a aj tak to musi ist cez dva kardany, lebo to nesmie byt napevno nakolko ten spodny zaves sa troska hybe, a to by pevna tyc nepreniesla, cele by sa to rozsypalo , ale nakladne to urcite je, taku prevodovku neviem kde zohnat, uz som to raz na bazosi videl, ale nebolo to jedna k jednej a este sa musi dodrzat smer otacania toho kardana
Sám veľmi uvažujem nad týmto riešením, problém je len zohnať tú čelnú frézu za prijateľnú cenu.
ak to budem robit ja tak nepouzijem ani jeden kardan.....popod traktor pojde tycka ,pripadne trubka v predu a vzadu bude ulozena v loziskach ...vzadu bude spojena retiazkou s vyvodovym hriadelom ... vpredu to ostane bud volne alebo opätovne pouzijem retiazku a vyvediem to pred napravu .......namiesto retiazky sa da pouzit aj klinovy remen ....takze to zhrniem ake budu naklady na vyrobu........tycka - trubka ----co dvor dal zadarmo.....2x lozisko co dvor dal zadarmo ....kusok trubky na loziska ako domcek ...co dvor da -zadarmo ....2x retiazka pripadne klinovy remen ---co dvor dal -zadarmo....2x retazove kolieska (remenice) co dvor da -zadarmo .......takze najdrahsia polozka na vyrobu bude 1x kotuc do malej flexky 0,50eur.....2elektrody 0,50eur ....hladanie v kope srotu vhodne veci aj s prestavkou 1hod -2,5eur .....1x pivo v plechovke pri zameriavani diela 0,50eur.....nieje to az taka strasna palka.....
Sám veľmi uvažujem nad týmto riešením, problém je len zohnať tú čelnú frézu za prijateľnú cenu.[/quote]
urobit tu čelnu frezu na sneh zhruba so zaberom 1m je jednoduchsie a hlavne 100x lacnejsie ako ju kupovat.....celkove naklady na vyrobu odhadujem na 20eur
urobit tu čelnu frezu na sneh zhruba so zaberom 1m je jednoduchsie a hlavne 100x lacnejsie ako ju kupovat.....celkove naklady na vyrobu odhadujem na 20eur
danyx79 píše:Sám veľmi uvažujem nad týmto riešením, problém je len zohnať tú čelnú frézu za prijateľnú cenu.
urobit tu čelnu frezu na sneh zhruba so zaberom 1m je jednoduchsie a hlavne 100x lacnejsie ako ju kupovat.....celkove naklady na vyrobu odhadujem na 20eur[/quote]
No veď práve..
Ja som tiež toho názoru že sa všetko urobiť dá. Ale keďže som furt v práci, času na dielňu je žalostne málo.
No tých 20€ si asi hlboko podcenil..
Iba ak máš všetok material zadarmo. Ak ti treba všetko kúpiť tak to máš tak na tie elektrody a brus. kotúče. Treba ti plech, prevodovku,ložiská,domce,tyčovinu, ohýbačku,sústruh. Neviem, neviem, ale tých 20 éčiek máš málo aj na to pivo k tomu, kým to len rozkresliš a premyslíš.
Ale ak je to fakt cena realna, tak si jeden objednávam, Hneď dám 500€, ale prosím šírku 130cm nech je na celú šírku traktora. V tom prípade zvyšujem na cca 700€.
No veď práve..LuboM píše:danyx79 píše:Sám veľmi uvažujem nad týmto riešením, problém je len zohnať tú čelnú frézu za prijateľnú cenu.
Ja som tiež toho názoru že sa všetko urobiť dá. Ale keďže som furt v práci, času na dielňu je žalostne málo.
No tých 20€ si asi hlboko podcenil..
Iba ak máš všetok material zadarmo. Ak ti treba všetko kúpiť tak to máš tak na tie elektrody a brus. kotúče. Treba ti plech, prevodovku,ložiská,domce,tyčovinu, ohýbačku,sústruh. Neviem, neviem, ale tých 20 éčiek máš málo aj na to pivo k tomu, kým to len rozkresliš a premyslíš.
Ale ak je to fakt cena realna, tak si jeden objednávam, Hneď dám 500€, ale prosím šírku 130cm nech je na celú šírku traktora. V tom prípade zvyšujem na cca 700€.[/quote]
fiha myslim..... že velmi rychlo zbohatnem ---- zisk na jednej sneznej freze 1m cca 480éecok a na cca 1,3m zisk 670ecok tolko nemaju ani v parlamente ibaze by ....
teraz vazne ...ospravedlnujem sa .... prehnal som to s tou cenou ....
v podstate je uplne jedno ci by to bol metrovy alebo 1,3m naklady na vyrobu by sa nezvysili ...povedal by som ze pri 1,3m by sa este o nieco znizili tak okolo 15 - 17ecok realne by v tej cene uz bola aj povrchova uprava bud farba alebo pripadne komplet kvalitne pozinkovana cela freza bez priplatku. ako bonus obojstranne pozinkovanie bez priplatku ...ak bez farby tak este o 2eura lacnejsie...odolnost voci korozií ....zaruka na prehrdzavenie materialu okolo 30 rokov mozno aj viac , dozivotna zaruka na celu frezu , v pripade poruchy vratim celu kupnu sumu a opravena freza by vam ostala....freza by sa dala upnut bud pred traktor alebo za traktor ....fungovala by jazdou dopredu....aj keby bola vzadu.....samozrejme kardan nie je v cene je dost drahy ......50e až 70e? este to nemam vyrobene , myslienku mam zatial len v hlave ale myslým ze to 100%bude fungovat .....ak to vyrobím prispejem tu na fore fotkami
O tom nepochybujem že to bude fungovať.
Takže berieš zakázku..??
Takže berieš zakázku..??
LuboM píše:O tom nepochybujem že to bude fungovať.
Takže berieš zakázku..??
este domyslim nejake detaily aby to nemalo vadu ...mam rozrobenych spusta vecí a nemam cas to podokoncovat .....ale inak si myslim že si to v pohode dokazes spravit aj sam netreba k tomu v podstate nic zvlastne staci flexa zvaracka a okulire ku flexe aby ti neskocila iskra do oka a dokonca netreba ani brusny kotuc...... odhadovany cas vyroby 1 den
No tak ty si asi fakt vadný..danyx79 píše:LuboM píše:O tom nepochybujem že to bude fungovať.
Takže berieš zakázku..??
este domyslim nejake detaily aby to nemalo vadu ...mam rozrobenych spusta vecí a nemam cas to podokoncovat .....ale inak si myslim že si to v pohode dokazes spravit aj sam netreba k tomu v podstate nic zvlastne staci flexa zvaracka a okulire ku flexe aby ti neskocila iskra do oka a dokonca netreba ani brusny kotuc...... odhadovany cas vyroby 1 den
LuboM píše:No tak ty si asi fakt vadný..danyx79 píše:LuboM píše:O tom nepochybujem že to bude fungovať.
Takže berieš zakázku..??
toto forum nieje o urazkach ale o napadoch technickych vylepseniach a vychytavkach ,fintach ako urobit nieco co najjednoduchsie .....nie je tazke urobit nieco zložito a komplikovane ...to dokaze takmer kazdy tlk....ak nieco clovek nedokaze vymysliet tak nemusí hned urazat ostatných ze to nedokazu vymysliet ani oni ......nie vsetci maju rovnake logicke myslenie respektive technicke myslenie.....ak by som mal niekomu napisat .................No tak ty si asi fakt vadny..................... to by som si radsej viackrat zahryzol do jazyka aby sa clovek potom nemusel ospravedlnovat.....kedze tato myslienka je velmi cerstvá ,je zatial len v hlave ....nevylucujem ze sa to mierne moze predrazit o 5-10eur v tom pripade sa ospravedlnujem ja.....dotiahnem tu myslienku do konca a hodim to sem do fora....
O.K.
Sorry, ukáž čo vieš a potom uvidíme.
Tak nevysedávaj a makaj na dorábkach..
LuboM píše:O.K.
tak je to predsa lepsie ak sa tu nebudeme urazat ale viac casu makat na nasich vytvoroch......kedze huste snezenie zmenilo moje plany tak idem najprv dokoncovat tu prednu radlicu ----aj prednu hydrauliku za janmarka.....