kuzelova stiepacka z diferencialu

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Leo, Malboro

Zpráva
Autor
quako2

kuzelova stiepacka z diferencialu

#1 Nový příspěvek od quako2 »

Neskusal niekto robit kuzelovu stiepacku z elektromotorm, ale miesto prevodovky pouzit diferencial z osobneho auta (napr. zigul)
mam elektromotor 2,2KW 980ot. Chcel som so cez remenice sprevodovat tak na 200-300ot, co je prevod 1:3. Miesto toho prevodu by slo pouzit diferencial (bezne mavaju prevod okolo 1:3,5-4,5), zavarit ho a hotovo.
Vadilo by motoru keby bol na stojato (oskou hore)?
Přílohy
stiepacka z difu.jpg

Milangb

Re: kuzelova stiepacka z diferencialu

#2 Nový příspěvek od Milangb »

Elektromotoru to moc vadit nebude, nevím ale jaké jsou v něm použitá ložiska na hřídeli rotoru, většinou klasická kuličková a těm by to moc vadit nemuselo, nějaký boční tlak snesou ne?

wendy

#3 Nový příspěvek od wendy »

quako2 píše:Neskusal niekto robit kuzelovu stiepacku z elektromotorm, ale miesto prevodovky pouzit diferencial z osobneho auta (napr. zigul)
mam elektromotor 2,2KW 980ot. Chcel som so cez remenice sprevodovat tak na 200-300ot, co je prevod 1:3. Miesto toho prevodu by slo pouzit diferencial (bezne mavaju prevod okolo 1:3,5-4,5), zavarit ho a hotovo.
Vadilo by motoru keby bol na stojato (oskou hore)?
No,pokud na ten motor bude ze shora tlačit ten diferák tak mu to vadit bude.A má -li se k tomu dělat nějaký rám,tak proč ho nedat rovnou na ležato?

Britt

#4 Nový příspěvek od Britt »

Já bych raději použil něco takového:

http://stroje.bazos.cz/inzerat/31381988 ... W-4-KW.php
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

quako2

#5 Nový příspěvek od quako2 »

Ale napr. pri poslednej fotke ma udaj: vaha 354kg. Ked beriem ze len na srotovisku chcu za 1kg cca 0,5e, tak sme na cene 177e.To hovorim o srotovej cene.... Kdezto diferakov na srotaku je milion a vazia 30-40kg (podla typu). Urcite je pouzitie s origo prevodovkou lepsie ale kym to nema clovek doma a ma ju kupovat tak je to prilis drahe. Nehovoriac o tom ze vystupne otacky tych motoro-prevodoviek (z toho inzeratu) su prilis nizke a diferak z prevodom okolo 1:3-4 znize otacky elektromotora na 200-300 co si myslim ze take optymalne minimum.

danyx79

#6 Nový příspěvek od danyx79 »

quako2 píše:Ale napr. pri poslednej fotke ma udaj: vaha 354kg. Ked beriem ze len na srotovisku chcu za 1kg cca 0,5e, tak sme na cene 177e.To hovorim o srotovej cene.... Kdezto diferakov na srotaku je milion a vazia 30-40kg (podla typu). Urcite je pouzitie s origo prevodovkou lepsie ale kym to nema clovek doma a ma ju kupovat tak je to prilis drahe. Nehovoriac o tom ze vystupne otacky tych motoro-prevodoviek (z toho inzeratu) su prilis nizke a diferak z prevodom okolo 1:3-4 znize otacky elektromotora na 200-300 co si myslim ze take optymalne minimum.
urcite to s tym dif bude dobre ...je tam aj velka vykonova rezerva ...ten dif prenasa vykon okolo 40kw na aute takze to ani nepociti...moze byt aj na stojaka dif nanho tlacit nebude.....ani cez kuzel

franta.janov

#7 Nový příspěvek od franta.janov »

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“