Stavba štěpkovače HD11 4kw elektro

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
arbo73

Re: Stavba štěpkovače HD11 4kw elektro

#46 Nový příspěvek od arbo73 »

Možné to je, že ti to doporučoval, ale on sám na těch jeho videjích má minimálně 200/min. Já štěpkuju s otáčkama kolem 250/min, nemám to přesně změřené, ale míň to určitě nebude, spíš víc. Při těch vyšších otáčkách akorát musíš dát pozor a brzy to pustit a nestrkat k těm větvím zbytečně hlavu, protože by tě to pak asi fakt vyliskalo:-)

jarda avsop

#47 Nový příspěvek od jarda avsop »

každemu setrvačník doporučuji ale zase mluvíme o tom samem každy si to musí vyzkoušet.Dokonce jsem tady o tom psal a každy mě napadl že to je k ničemu jen to stroj děla těžší.Dřívější traktory neměly takovy vykon tak to dohnaly velkym setrvačníkem.Doporučuji dat setrvačník s trabanta nebo š 120 místo větraku na elektromotoru

radas

#48 Nový příspěvek od radas »

no že to ještě výrobce elektromotorů nevymyslel :smich: :smich: :smich:

jarda avsop

#49 Nový příspěvek od jarda avsop »

je to řešení a fungujeto není potřeba motor chladit většinu času při drcení větví jde naprazdno pokud by ten drtič krmili 3 lide tak by byl využity naplno tam by už bylo potřeba chlazení.

JARDY

#50 Nový příspěvek od JARDY »

Asi by chtĕlo podpořit to ložisko v motoru ještĕ jedním ,ten setrvák mu dá záhul.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám

jarda avsop

#51 Nový příspěvek od jarda avsop »

pokud se uděla přesna příruba aby to nehazelo tak to nic neuděla ty setrvaky jsou dobře vyvažene

arbo73

#52 Nový příspěvek od arbo73 »

jarda avsop píše:každemu setrvačník doporučuji ale zase mluvíme o tom samem každy si to musí vyzkoušet.Dokonce jsem tady o tom psal a každy mě napadl že to je k ničemu jen to stroj děla těžší.Dřívější traktory neměly takovy vykon tak to dohnaly velkym setrvačníkem.Doporučuji dat setrvačník s trabanta nebo š 120 místo větraku na elektromotoru
Kde je lepší dát ten setrvačník? Na hřídel k tomu elektromotu nebo přímo na tu štěpkovací hřídel?

wendy

#53 Nový příspěvek od wendy »

raserj píše:Nejsem si jistý jestli se už hlava neucpe a 6 cm je max. co se vejde pod nůž.
Setrvák by asi pomohl ale 200 otáček už tě myslím při délce větve 5 metrů vyliská :silly: jinak Jarda doporučoval otáčky kolem 150/min.
O víkendu se vrhnu na topoly tak uvidím jestli zkousne i větší průměr ale už i 6cm praskají podél.
Podle mě podél praskají proto,že pět nožů je moc.Tím pádem svírají mezi sebou ostrý ůhel a materiál se mezi ně cpe a praská.Kdyby byly čtyři tak jsou k sobě kolmo a má se to kam cpát.

wendy

#54 Nový příspěvek od wendy »

Oprava: nemá se

raserj

#55 Nový příspěvek od raserj »

arbo73 píše:
jarda avsop píše:každemu setrvačník doporučuji ale zase mluvíme o tom samem každy si to musí vyzkoušet.Dokonce jsem tady o tom psal a každy mě napadl že to je k ničemu jen to stroj děla těžší.Dřívější traktory neměly takovy vykon tak to dohnaly velkym setrvačníkem.Doporučuji dat setrvačník s trabanta nebo š 120 místo větraku na elektromotoru
Kde je lepší dát ten setrvačník? Na hřídel k tomu elektromotu nebo přímo na tu štěpkovací hřídel?
Určitě tam kde jsouu nejvyšší otáčky-na hlavě je jenom 150-200/min.

jarda avsop

#56 Nový příspěvek od jarda avsop »

přesně tak čím menší otačky tím větší setrvak

JARDY

#57 Nový příspěvek od JARDY »

jarda avsop píše:
JARDY píše:Asi by chtĕlo podpořit to ložisko v motoru ještĕ jedním ,ten setrvák mu dá záhul.
pokud se uděla přesna příruba aby to nehazelo tak to nic neuděla ty setrvaky jsou dobře vyvažene
Kdysi jsme se učili,že ložiska v elektromotoru jsou dimenzována pouze na chod motoru,a asi by být neměla namáhána další zátěží.Proto má každá zátěž svoje ložiska,ten setrvák bude mít nějaké dynamické,ale to už mě tady teoretici opět rozcupujou,páč mám ty staré školy, a je nová doba.

jarda avsop

#58 Nový příspěvek od jarda avsop »

to maš pravdu že tě rozcupujou a mě take ale to udělaj většinou ty co nic v životě neudělali ani nevyzkoušeli a hlavně nevymysleli ale mě to nevadí jsem za 24 let podnikaní na ledacos zvyklí.

jaryn123

#59 Nový příspěvek od jaryn123 »

a tady je muj jeste dodelat elektryku a barvu Obrázek
Obrázek

JARDY

#60 Nový příspěvek od JARDY »

Tak jak to štěpkuje? Nějaké nové poznatky? Máte rozbité nosy,nebo mašiny? Ještě je třetí možnost,že padnul les a není co strouhat. Tak se pochlubte.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“