Rychlerostoucí topol

štěpkovače, šťípačky, drtiče, navijáky, pily...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
chavier
Site Admin

Re: Rychlerostoucí topol

#2131 Nový příspěvek od chavier »

nepotřebná diskuze odloučena, řešte si problémy jinde, nebo v tématech tomu určených. Najdu-li tady nové podobné diskuze, dostanete BAN oba.

tomous

#2132 Nový příspěvek od tomous »

Sparge- když použiju sazenice kůlů místo kolků co mám na pastvinách pro ohradník za jak dlouho to bude mít kořeny,aby to drželo pořádně v zemi a já k tomu mohl chytnout izolátor a drát? Potom až bych to řezal můžu to vzít metr nad zemí a obroste mi to? Dík

Chavier- 8)

macalf

#2133 Nový příspěvek od macalf »

chavier píše:nepotřebná diskuze odloučena, řešte si problémy jinde, nebo v tématech tomu určených. Najdu-li tady nové podobné diskuze, dostanete BAN oba.
8) Děkuji!

pasa444

#2134 Nový příspěvek od pasa444 »

taky souhlasím , tady se má psát o topolech , jo chtěl jsem se Petře zeptat kdy zase objednavat u tebe? cca časově? děkuju

Spagre

#2135 Nový příspěvek od Spagre »

tomous píše:Sparge- když použiju sazenice kůlů místo kolků co mám na pastvinách pro ohradník za jak dlouho to bude mít kořeny,aby to drželo pořádně v zemi a já k tomu mohl chytnout izolátor a drát? Potom až bych to řezal můžu to vzít metr nad zemí a obroste mi to? Dík

Chavier- 8)

Ten borec co si to bere počítá, že po dvou letech růstu. Ty kůly budou už nyní 1,5 m nad zemí a tam bude průměr cca 2 cm. Po prvním roce by to mělo mít až šest a po druhém okolo deseti max, což už na kolík stačí. No a řeknu ti, že jednoletý strom sem měl co dělat vykopat rýčem. Kořeny jako kmen, takže až 4cm a dvouletý tudíž bude mít silnější a to už by mělo bohatě stačit. Pak bude stačit strom uřezat a buď každý rok krátit (nebo ho zničit chemicky). Ten deseti cm kolík by tam měl pár let vydržet, když bude chycenej kořenama.
Rychle rostoucí dřeviny od A do Z.
Sadba, plantáže na klíč, poradenství...

Spagre

#2136 Nový příspěvek od Spagre »

pasa444 píše:taky souhlasím , tady se má psát o topolech , jo chtěl jsem se Petře zeptat kdy zase objednavat u tebe? cca časově? děkuju

Objednávat už od září:) Samozřejmě čím dřív tím líp pro oba. Máme toho sice dost, ale taky už to rychlejc ubývá. Takže nečekak a objednávat :D

pasa444

#2137 Nový příspěvek od pasa444 »

Já vím že jsem měl objednávat dříve, zeptám se kamaráda který bude taky chtít a napíšu ,já vezmu asi něco na dosazení snad to bude ok , 8) do konce týdne ti dam vědět. Děkuju Petře

šampus

#2138 Nový příspěvek od šampus »

Spagre píše: BTW takhle bude vypadat plantáž v prvním roce druhého obmýtí, kdy vám stromy z pařezů nedorostou do výšky 3,8 metrů jako z řízků, ale do výšky až 6 metrů! A to pak budou pěltileté stromy!
Výšku to bude mít pěknou, to jo, ale rád bych viděl jak v prvním roce obrostl pařez co má průměr třeba 15 cm. To musí být pěkná džungle. Na fotce je vidět, že to vyrostlo z tenkého pařezu a už je zredukováno na jeden největší prýt.

Spagre

#2139 Nový příspěvek od Spagre »

Pařezy na produkci dřeva se řežou níže, takže pak mají výhonu méně (max 10), je možné to ostříhat už na konci léta (někdo to dělá už na jaře - což nedoporučuju, protože stroma to asi bolí), ideálně v zimě pak nechat jeden. Samozřejmě na velkých plantážích se může nechat vše, s tím, že ty boční v příštích dvou letech odumřou a uschnou. Poroste prostě jen ten terminál.

Zde obr http://www.japonsketopoly-rrd.cz/Galeri ... yjedou.jpg - pařez a matečnice zde http://www.japonsketopoly-rrd.cz/Galeri ... 405936.jpg a zde porovnání ostříhaného a neostříhaného řádku http://www.japonsketopoly-rrd.cz/Galeri ... vmensi.jpg

Pěstujtetopoly

#2140 Nový příspěvek od Pěstujtetopoly »

šampus píše:
Spagre píše: BTW takhle bude vypadat plantáž v prvním roce druhého obmýtí, kdy vám stromy z pařezů nedorostou do výšky 3,8 metrů jako z řízků, ale do výšky až 6 metrů! A to pak budou pěltileté stromy!
Výšku to bude mít pěknou, to jo, ale rád bych viděl jak v prvním roce obrostl pařez co má průměr třeba 15 cm. To musí být pěkná džungle. Na fotce je vidět, že to vyrostlo z tenkého pařezu a už je zredukováno na jeden největší prýt.
Proto je nutné používat doporučený spon. Ten není opravdu kvůli tomu aby se prodalo co nejvíce řízků. Díky světelné konkurenci se to samo vyselektuje již ve druhém roce.
Jsem tu pro vás, nic neprodávám, jen ukazuji cestu k úspěšnému založení porostu RRD a zdarma předávám zkušenosti a fundované informace
Bojuju proti lidské blbosti a pozůstatkům komunismu v nás.

Pěstujtetopoly

#2141 Nový příspěvek od Pěstujtetopoly »

Chci zde poděkovat Maršlu Marshalovi za pomoc při přípravě pozemku v Kopřivnici. dík tvému kamarádovi jsme zvládli vše bez problémů a v pohodě jsme dosázeli plantáž 1,4ha našemu zákazníkovi. Tím se podzimní výsadby uzavřely na čísle 26ha.

Díky ti a budu se těšit na další spolupráci:-)
Jsem tu pro vás, nic neprodávám, jen ukazuji cestu k úspěšnému založení porostu RRD a zdarma předávám zkušenosti a fundované informace

Pěstujtetopoly

#2142 Nový příspěvek od Pěstujtetopoly »

Chci Vám zde představit asi docela novinku v našich luzích a hájích.
Vrbové stavby
Již dva roky se to učíme a teď jsme připraveni s tímto vyjít na trh.
Jedná se o vrbové zpevňovací hatě, altánky a tunely pro děti.
Pro fotky mrkněte na facebook, prolink níže.

PS:Máte s tímto někdo zkušenosti?
https://www.facebook.com/pages/Japonsk% ... tos_stream

maršl
Kontaktovat uživatele:

#2143 Nový příspěvek od maršl »

Jsem rád, že jsem mohl pomoct společně s czlukas.
Ford 8970, Landini 125, Zetor 12145, 6945, 6045 s nakladačem, vyvážečka STS Kesla 203T, štěpkovač Eschlbock Biber 7 Trio, Kubota B 1600

raserj

#2144 Nový příspěvek od raserj »

Jak ten tunel vypadá třeba po 5ti letech?Není to přerostlé?

wendy

#2145 Nový příspěvek od wendy »

No vidíte,je to tady.Já to tu psal dávno,že na takovýhle pleteniny a košíky jsou RRD ideální.

Odpovědět

Zpět na „Lesní a dřevo technika“