zakladam male hospodarstvi
Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss
Re: zakladam male hospodarstvi
Holka opravdu pěkná.
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
... to bude teď poklon. Než se někdo zamiluje tak připomínám, že je Barush vdaná ...
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
Serperton:Diky to bylo rychly
Varinu jeste nemam..a zas tak hnedka nebude..
Zapomela jsem fotku sadu je tam obydli pro zvirata zepredu dam volieru snad se tam vlezou,auto bude muset stat venku.Pak policko,a ta silena zarostla louka ale uz byla trochu tma.
Varinu jeste nemam..a zas tak hnedka nebude..
Zapomela jsem fotku sadu je tam obydli pro zvirata zepredu dam volieru snad se tam vlezou,auto bude muset stat venku.Pak policko,a ta silena zarostla louka ale uz byla trochu tma.
vdaná neznamená vadná ,ne?serpenton píše:... to bude teď poklon. Než se někdo zamiluje tak připomínám, že je Barush vdaná ...
Jezis na me neni nic k prohlizeni.. Treba nase pnouci Hokaido za mnou
Jo hoši pěkný a pracovité holky jsou zadané )Jenže my staří kozlové to myslíme jinak,proto lichotíme:)Jsem za jedno s Honzou a Kenybzem.........a kde že je to hokaido?
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
Sychrováku taky tě zajímá jen to hokajdo jako mě.
-
no,ta lasička si musi se svištěma dřepnout před to HOKAJDO.že nic nevidíme.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Ještě fotku za 4 roky plánovaného hospodaření a pak porovnáme...
Hokaido byly jeste ve vyvinu.
Fotky nake pribudou jak poroste rostlinstvo zaridi se zvirectvo snad se naucim sem ty fotky davat sama abych nemusela serpertona stale otravovat.
Ty rajcatobrambory to jsem jeste nevidela tak jeste z listu udelat salat a je to
Fotky nake pribudou jak poroste rostlinstvo zaridi se zvirectvo snad se naucim sem ty fotky davat sama abych nemusela serpertona stale otravovat.
Ty rajcatobrambory to jsem jeste nevidela tak jeste z listu udelat salat a je to
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
. žádnej probémBarush píše:... abych nemusela serpertona stale otravovat.
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
Vida, tu se chystá průser už na třinácti stranách. Tak jestli můžu krátce napsat o com, co sem kdy posral, tak nejčastější a hlavní příčinou byly vždy velké oči. Takhle postavené hospodářství bude finančně vždy ve ztrátě. Zkrátka proto, že prvovýroba má na ceně produktu (abychom se trochu pochopili: vejce ani brambora nebo česnek nejsou produkt, to je třeba chleba nebo bramborák) nejmenší podíl. A ty se, Báro, chystáš dělat velké věci s malým ziskem. Tak jest u nás nastaveno a nesnadno to změnit. Jen si vzpomeň kolik stojí kilo pšenice, kilo mouky a kilo chleba, zkus to třeba relativně i se započtením energií na přeměnu. A co tak klasická rozvaha? Abys mohla tak velkolepě začít, budeš potřebovat nějaký kapitál. Ten vytáhneš ze strožoku nebo si jej půjčíš? Ona to je taková trapná otázka, ale podle mého na ní celá ta věc stojí. A hned potom následuje: co se stane, když se něco nepovede a nedostaneš se k zisku? Jestli je odpověď nic, můžeš si dělat co chceš. Jiná odpověď by mohla být problém. Já tam těch 7000,- měsíčně nevidím a jistě nejsem sám. Uvědom si, že jde o 84.000,- ročně, tedy například o 28.000 vajec (77 denně) nebo 10t brambor (když se ostatním moc neurodí) nebo 18t pšenice, atd. A to jsou čísla, která spadla z nebe, nikde se nepíše o nákladech. Celá ta střelba od boku tuhle zemědělskou hru po stránce důvěryhodnosti stahuje hodně dolů.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
„Copak si myslíte, že pánem výroby je ředitel? I toto, pánem výroby je poptávka.”
Jediný produkt, který by mohl dosáhnout zisku je mariánka, ale ta se nesmí pěstovat....Většina zahradníků v okolí skončila, zabil je levný dovoz, než se tady vypěstují rajčata, okurky paprika tak je cena jinde.Jedině se tady drží ti ,co vypěstují přísady, rajčat, paprik, bylinek, ale to chce skleníky/ investice/ a energie na vytápění je drahá.
Pěstovat už se smí, je třeba licence: http://www.sukl.cz/sukl/statni-agentura ... bne-konopi
Ale aby to za něco stálo je třeba taky skleníček. A ten, jak píšeš, něco stojí.
Ale aby to za něco stálo je třeba taky skleníček. A ten, jak píšeš, něco stojí.
Všechno, co se může pokazit... nás poučí.