zakladam male hospodarstvi

Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss

Zpráva
Autor
sekalsemmalo

Re: zakladam male hospodarstvi

#151 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

no to delas pekne blbe,to si musis preprat trencle,kdyz je to napsany ve hvezdach.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#152 Nový příspěvek od Antony30011 »

Barush píše: Vysevni dny to je vlastne kalendar co kdy sadit podle postaveni planet.Jsou tam info i o vcelach atd.....Nejdriv jsem myslela ze je to blbost ale ted uz to bude ctvrty rok co podle nich pestuju a super.Mozna opravdu proto se me vyhybaly nejake choroby,skudci, rostliny silne krasne.
Nedá mi se nezeptat... co když je blbej rok jak vloni a na všecky výsevní dny brambor bude pršet? :-/

Barush

#153 Nový příspěvek od Barush »

Lonin aspon u nas ve vysevnich dnech se nasel na sazeni brambor.. bez deste..ikdyz my davali celkem dost pozde.Naji nahr. termin hlavne se vyhnout tem proskrtlym jsou to planetarni zatmeni.

sekalsemmalo

#154 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

jak vysevni dny?tady se davaj brambory na prvniho maje.kdo da driv,zmrznou mu.kdo da pozdejc,nezavrou se mu a uschnou v parnu.jednoduchy,v luně to nebude,je to zkusenost mistnich.....nema cenu s tim experimentovat.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#155 Nový příspěvek od Antony30011 »

Jo, o tom prvním máju to znám taky. A to ty výsevní dny platí na suché pozemky na kopcích i na podmáčené u potoka v dolině? :-/

sychrovak

#156 Nový příspěvek od sychrovak »

Tak místo aby tě někdo nasměroval poradil či varoval........tak ti vlastně dopředu říkají vykašli se na to zabal to :(
A nebo ti někdo závidí tu chuť a elán který máš.Abys věděla zda ti to půjde musíš poznat sama a nenech si radit od někoho kdo stahuje kalhoty už před brodem :)
A pánové ruku na srdce není lepší mít doma babu jako je baruš /ikdyž ji neznám/ zapálenou do malého hospodářství které chce dělat u mateřský??
Kolik ženských u mateřský dělá kromě výchovy nějaký přivýdělek či něco pro blaho rodiny??Většinou krafou po dětských centrech apod.......
Za těch 2,5 roku zjistí zda to jde či nejde a a zdravotní či sociální nemusí řešit.

Trochu tuším jakého bude Baruš zaměření a na to co chce dělat se dá navázat další činnosti........ale nebudu tu nikoho nudit povídáním o lidech které jsem poznal a co dělají.........

přeji ať se nenecháš odradit kýmkoliv ,ikdyž to nemyslí zle,jen tomu nevěří nebo sami ztratili svůj cíl,sen a realita,spotřební styl života je převálcoval.........Dokud sama neskusíš vědět nebudeš......
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Marie

#157 Nový příspěvek od Marie »

Sychrováčku máš sice pravdu, ale klucí chtěli Barušce jen ukázat i druhou stránku věci.
Objektivita je důležitá i když máš svůj sen.
Jak chceš aby lidé jednali s tebou, jednej ty s nimi.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#158 Nový příspěvek od Antony30011 »

Marie píše:Sychrováčku máš sice pravdu, ale klucí chtěli Barušce jen ukázat i druhou stránku věci.
S tím musím souhlasit. Já sem tak v 15ti měl taky sen, jak budu hospodařit atd atd.... pak když sem viděl u kamoša na farmě jak dře bídu :-/ farmaření je pěkný, ale podle mě na víkendy když chceš mít něco dobrýho do huby, ne prasata krmený buhvičím a vajíčka napíchaný hormonama

sychrovak

#159 Nový příspěvek od sychrovak »

Marie píše:Sychrováčku máš sice pravdu, ale klucí chtěli Barušce jen ukázat i druhou stránku věci.
Myslíš že vysmívání a psát o 40 tisících na zdrav. a soc. je normální??
Kdyby to četl zjistí že je na mateřské a to co chce v malém dělat dělá spousta lidí i tady při práci .

Dá se to napsat jinak ......... a na starý kolena honit bycha?? no každého boj..........,,Kdybych si vzala Pištu Hufnágla .............a podobné kdyby

Víš já těch keců v hospodě slyším..........jak je všechno na hovno ale nic proto neudělají aby nebylo..............
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D

Gorske-efekti

#160 Nový příspěvek od Gorske-efekti »

Rozved prosim trochu vic tu poznamku jak kamos farmar dre bidu, to myslis z tveho pohledu, nebo objektivne ci na zaklade jeho slov? Je spousta lidi, kteri maji hodnoty nastavene proste jinak, takze se sice muze pozorovatel ofrfnavat, ale dotycny se treba citi stastny a naplneny i s relativnim malem.

sekalsemmalo

#161 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

a mne by zajimalo,jak je to s vedlejsi zivnosti (pri zamestnani).jak se tam plati dane co se plati,co uz ne.to by nam mohla nase maruska ekonomka osvetlit a vysvetlit.jestli to pak je tech uvadenych 40 tis.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#162 Nový příspěvek od Antony30011 »

Rozvedu co mužu. Historicky byli sedláci, komančové jim to sebrali, po revoluci se jim něco jaksi vrátilo, maj v pronájmu pola kolem jedný menší dědiny. Dělá to děda (ten už skoro né), otec a teďka syn (o dva roky starší jak já). Žena pracuje, oni dva pracujou doma. Dělaj brambory, obilí, řepku, prasata. Barák maj jakej maj, doma maj oktávku a jedno servis auto. Zetora, velkýho Forda tuším 1990 a před třema nebo čtyřka rokama si brali na leasing menšího Hollanda 110. Maj to v krvi, takže je to pro ně celkem život, ale jak sme kamoši a dobře se známe tak se moc nemaj. Sečou hektary starým fortschrichtem, na pořízení novýho není. NEříkám že nemaj co dát do huby, ale žijou podle úrody. Letos měli obilí dobrý, tak prodaj a na zimu maj, ale zas neměli žádnej brambor takže tak. Kolik peněz maj na účtu nevím, ale fungl nový stroje a mašiny jak v nějakejch velkejch agro tam nepotkáš. Předloni jim zdechl kanec, bráváme od nich prasata a ten jejich tata byl namrtvicu, že vysolil x tisíc inseminátorovi a bylo to nahovno. Prasnice žerou ale mladý nemaj a co chceš dělat? Tak pak sehnali dobrýho kanca a zas na tom byli líp. A hlavně, takovejhle zemedělec musí každej večer hodit pět otčenášů aby bylo počasí a úroda. Letos jak mi dovezli obilí tak říkali že nebýt taková úroda a být to v prdeli jak brambory tak museli ten malej Holland dát pryč - nebyly by love. Snad sem na nic nezapomněl. A to, že seš zedřenej jak kobyla snad ani říkat nemusím...

myky

#163 Nový příspěvek od myky »

sekalsemmalo píše:a mne by zajimalo,jak je to s vedlejsi zivnosti (pri zamestnani).jak se tam plati dane co se plati,co uz ne.to by nam mohla nase maruska ekonomka osvetlit a vysvetlit.jestli to pak je tech uvadenych 40 tis.
Daně, sociálka i zdravotka se platí podle výdělku, já měl víc než těch 60 000, nebo kolik je limit pro nemuset platit, takže ti můžu říct že je to potom docela cvrkot. Více klidně ale po SZ.

A jestli si někdo (můžem se klidně pojmenovat sychrováku) myslí že nevím že je vegetariánka, má dvě děti a manžela slováka a asi bude i vari- jo čtu to celý, myslí že vyhrožuju sociálkou tak by se měl nad sebou zamyslet, protože tak to prostě je. Měla jenom samý plusy i když to já ze začátku taky.

Jinaj Baruš já ti fandím :friends: , jenom jsem asi trošku skeptik, když vidím kam to všechno spěje. Akorát mi tam možná ušlo, jestli děti do školy, nebo učit doma?

Marie

#164 Nový příspěvek od Marie »

Baruška a všicí (i z vedlejšího příjmu) musí platit z toho co si vydělají (nad 6000 za rok).
Tzn., že nemusí odvádět minimální odvody na soc. a zdrávku, ale jen ty známé procenta z přijmu.
Bo jsem také od začátku makala při miminku, a to jsem měla slabší přijmy, tak mě rok na odvodech stál 23.tisíc. Daně se neplatí, to je jasné, bo daně začínáš platit až nad 160.000,- "čistého".
Až Baruškce skončí rodičák, tak žel, jako všicí - minimální odvod (při současných číslech)
je 44.000,- za rok, ale to všicí OSVČ víte.
Jak chceš aby lidé jednali s tebou, jednej ty s nimi.

sekalsemmalo

#165 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

no ja tohle neznam,ja to vidim na vyplatni pasce zamestnance.ze suprhruby je to skoro pulka.z hruby ctvrtina.tak snad to je u zivnostniku podobne,nebo z nakyho duvodu neni? tohleto jsem marusko myslel,zda by to nebylo nak danove pro barusku vyhodnejsi http://www.jaknapenize.eu/podnikani-pri ... si-cinnost
Naposledy upravil(a) sekalsemmalo dne úte led 14, 2014 7:16 pm, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět

Zpět na „Naše farmy“