zakladam male hospodarstvi
Moderátoři: rezis, Leo, Milhauss
-
Re: zakladam male hospodarstvi
O jedné bylince,co vynáší, bych věděl a jak je to s legislativou??no 3-8let,podle množství
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslíš konopí tak to už má zahrnuto v osevním plánu ...toyotatoyotatoyota píše:O jedné bylince,co vynáší....
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
Toyota se dnes dobře vyspinkal , ostatně má pravdu
dnes je též v kurzu polikat extrakty bylinek na všelijaké neduhy (baby na hubnutí, dědové na prostatu) vynáší to.
Např. Ing.Grešík, Natura, dále Mgr. Podhorná, Naděje-byliny, a mnoho jiných známých
dnes je též v kurzu polikat extrakty bylinek na všelijaké neduhy (baby na hubnutí, dědové na prostatu) vynáší to.
Např. Ing.Grešík, Natura, dále Mgr. Podhorná, Naděje-byliny, a mnoho jiných známých
Jak chceš aby lidé jednali s tebou, jednej ty s nimi.
Nee ja radej na tych konich...prooc?toyotatoyotatoyota píše:Báro,jezdíš na motorce??????
Aha takze teoreticky muzu nasusit dat do pytlicku ale nemuzu tam dat nalepku na co pouzivat?Nebo ty masticky?serpenton píše:Hlavně nesmíš tvrdit že to nedejbože léčí ...Barush píše:Akorat jsem si tedy jeste nezjistovala jaka je legislativa...na prodej bylinek.
To by jsi porušila směrnici vydanou na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006
To bych nerekla max.naka pokuta.Jinak technicke konopi se da do 100m2 bez ohlaseni, no a te marihuany smis pestovat 5 rostlin ale nesmis ju sklidit,susit,zpracovavat a hlavne prodavat.toyotatoyotatoyota píše:O jedné bylince,co vynáší, bych věděl a jak je to s legislativou??no 3-8let,podle množství
Oni snad i nejake spolecnosti vykupuji nasusene bylinky,sipky ovsem za kolik to netusim...Marie píše:Toyota se dnes dobře vyspinkal , ostatně má pravdu
neni nic jednoduššího jak použít vyhledávač
http://www.bylinyfrohlich.wz.cz/vykup_02.html
taky jsme sbírali bylinky coby děcka nasaď si tam divizny
tehdy sa vykupoval kořen lopuchu za 75kčs tož s brácha měl vidinu výdělku a že si kůpí závodničku no hurá na lopuchy
v té době jsme vykopaly snad všechny lpouchy v okolí 15km a nejlepší bylo jak jel pak brácha poprvé do výkupu s těžkým pytlem mokrách kořenů a tam mu řekli že to musí byt nakrájané a vysučené tož naráz bylo z 30kg pytlu sotva 0,5kg ale za měsíc měl na vysněné kolo
větší problém byl to kolo zehnat někdy v roku 84
v té době jsme vykopaly snad všechny lpouchy v okolí 15km a nejlepší bylo jak jel pak brácha poprvé do výkupu s těžkým pytlem mokrách kořenů a tam mu řekli že to musí byt nakrájané a vysučené tož naráz bylo z 30kg pytlu sotva 0,5kg ale za měsíc měl na vysněné kolo
větší problém byl to kolo zehnat někdy v roku 84
Bezva..no ja toto kdysi googlila ale vetsinou tam bylo ze cenik zaslou na vyzadani. Divala jsem se ze tam prodavaji aj sazenicky za pekne ceny..kenybz píše:neni nic jednoduššího jak použít vyhledávač
No k tomu vykupu ja treba pro nas nejake bylinky susim, takove lipy mame fakt hodne ale kilo to teda podle me neni ani nahodou....Asi treba se zamerit na ty nejdrazsi...nebo i ty sipky a plody rychlej pribyvaji.
podle mě se dá snadno a rychle nasbírat květy bezu všude toho je mraky je z toho výborný sirup
jedna paní co už má asi 80 roků tak sbírá květ hluchavky a ona ho sbírá celý život a je z toho celá zhrbená jak je furt ohlá. Má aj pěkné skalničky a když jsem zakládal skalku tak jsem si od ní bral má i hořec atd...co si myslám že može byt dobrý kšeft je pěstovat koření ale mosí byt porost v bezplevelném stavu dá to hodně práce. a celkově bych dodal je třeba mět vyřešené sušení a když je to ve větším tak se to asi neobejde bez uměleho vysušování
jedna paní co už má asi 80 roků tak sbírá květ hluchavky a ona ho sbírá celý život a je z toho celá zhrbená jak je furt ohlá. Má aj pěkné skalničky a když jsem zakládal skalku tak jsem si od ní bral má i hořec atd...co si myslám že može byt dobrý kšeft je pěstovat koření ale mosí byt porost v bezplevelném stavu dá to hodně práce. a celkově bych dodal je třeba mět vyřešené sušení a když je to ve větším tak se to asi neobejde bez uměleho vysušování
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Najdi si to na netu. Nesmíš u bylin používat žádná radou neschválená zdravotní tvrzení. Nevím, že by se od roku 2006 nějaká tvrzení schválila.Barush píše:Aha takze teoreticky muzu nasusit dat do pytlicku ale nemuzu tam dat nalepku na co pouzivat?Nebo ty masticky?serpenton píše:Hlavně nesmíš tvrdit že to nedejbože léčí ...Barush píše:Akorat jsem si tedy jeste nezjistovala jaka je legislativa...na prodej bylinek.
To by jsi porušila směrnici vydanou na základě nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006
Pěkně to sepsal pan Jukl. http://www.jukl.cz/Files/file/JE_MI_TO_LITO.pdf
A až se dočkáme podobné směrnice z obasti oběhu osia, tak budeme mít po ptákách ..
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
Kenybz: Tak ty trvale bylinky az se rozrostou tak by to nemelo byt tolik prace. Vidim to treba na levanduli je to jak plevel...a kdyz potom vidim kyticku susene levandule za 40kc.... Na suseni mam super pudu.
Serperton:diky za odkaz.S tim osivem je to naprd. Ja bych si rada nejake osivo ziskavala vlastni...u neceho to jde snadno u neceho hure. Znas gengel?
No ja uz vcera taky nevydrzela a nakoupila rajcata+papriky.Mam zlute rybizove Ildi, potom kerickove ovalne na omacky a vzala jsem i hybrida do skleniku Palava.Papriku mam ranou vzprimenou Anku vzdycky jsem sadila ty Slovenske ale nic moc se jim nedarilo.Jeste dneska zabehnu do kramu pro Vysevni dny a je to.
Serperton:diky za odkaz.S tim osivem je to naprd. Ja bych si rada nejake osivo ziskavala vlastni...u neceho to jde snadno u neceho hure. Znas gengel?
No ja uz vcera taky nevydrzela a nakoupila rajcata+papriky.Mam zlute rybizove Ildi, potom kerickove ovalne na omacky a vzala jsem i hybrida do skleniku Palava.Papriku mam ranou vzprimenou Anku vzdycky jsem sadila ty Slovenske ale nic moc se jim nedarilo.Jeste dneska zabehnu do kramu pro Vysevni dny a je to.
-
člověče, vykup aronie,ja tady dva stromky mam ,kazdej rok obsypany a ja nevim,co s tim?to uz by mozna stalo za zvazeni.......
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
-
Ajjj ty bylinky do takové pakárny by jsem se nepouštěl dnes z toho nic není budeš celý měsíc sbírat a sušit a ve výkupu 500 kdysi jsem přemýšlel nad rakytníkem
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán