Citrusovi 7745

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
nabocklish

Re: Citrusovi 7745

#61 Nový příspěvek od nabocklish »

jafi píše:pre: Citrusa
To je vsetko okolo vase? myslim ten dom a tie klenby okolo
pytam sa preto lebo sa mi to paci 8)
Také jsem chtěl pochválit, moc pěkné stavení. Vím co je to za starost, také žiji ve velkém, 300 let starém domě.

citrusek

#62 Nový příspěvek od citrusek »

jafi píše:pre: Citrusa
To je vsetko okolo vase? myslim ten dom a tie klenby okolo
pytam sa preto lebo sa mi to paci 8)
Je to naše. Byl to největší grunt ve vesnici a moji předkové tady měli největší hospodářství. Dům máme na půl s tetou, ale každý máme svůj vchod. Ona má tu větší půlku a v prvním patře žije s rodinou a v přízemí bydlí babička. Na naší půlce bydlím v prvním patře já a přítelkyně a v přízemí otec. Ty budovy okolo jsou dá se říct otce. V minulosti se ten dům a ty budovy okolo spravily. Jediné co chybí dodělat je dlažba na dvoře, pak to bude super a nebude se chodit bahnem. Na té fotce jak tam jsou ty klenby a ty žluté sloupy, tak tam máme chlív pro býky a jak tam jsou nahoře ty kole, tak tam máme balíky se senem. Ještě pak máme za domem pozemek kde je hala a kde máme stroje.

Radek ZX10R

#63 Nový příspěvek od Radek ZX10R »

citrusek píše:Jo všechno nakupujem. Někdy 50-60 kg telata, někdy kolem 100, 150 a teď poslední kolem 220 kg, prostě kde co je. Tady kousek od nás po horách mají všichni masný dobytek a pastvu, tak se zástav dá sehnat docela dobře.
Ještě přidávám pár fotek z dnešní opravy hydrauliky. Od pondělí už má být zima, tak s opravama zatím končíme, protože nemáme žádnou velkou dílnu kde je teplo a kam by se dalo zajet s traktorem.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Taky pomuze do pistu vytocit3 drazku na manzetu,ja to tak mam a hd.drzi jak prikovana.Jinak mas pekny hospodarstvi,radost pohledet. 8)

jafi

#64 Nový příspěvek od jafi »

pre citrusa: fakt to mate krasne, mohol by si pofotit, radost sa na nieco take pozerat 8)
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

citrusek

#65 Nový příspěvek od citrusek »

Děkuju za chválu, pěkně se to čte. Je to hlavně otcova zásluha, že ten dům a vše okolo vypadá tak, jak to vypadá. Ještě v týdnu pár fotek domu udělám, když se vám tak líbí.

Radek ZX10R: Dobrý nápad, to mě nenapadlo. Teď ta hydraulika zase aspoň rok vydrží a příště bych to mohl zkusit, udělat tam drážku a dát tam ještě jednu manžetu.

Radek ZX10R

#66 Nový příspěvek od Radek ZX10R »

budes spokojenej,me to poradili taky kluci v družstvu když se tam delal 8)

citrusek

#67 Nový příspěvek od citrusek »

Dnes se mi povedl super kup. Sehnal jsem ze družstva za cenu šrotu, hydraulicky skládané cambridge válce, záběr 5,5 m. Kilo bylo za 5 kč a mají 2800 kg.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

tomous

#68 Nový příspěvek od tomous »

8) Byl by jsi hloupej je za takovou cenu nekoupit!

Martis 056

#69 Nový příspěvek od Martis 056 »

Těžká závist :vztek:

zetorak jirka

#70 Nový příspěvek od zetorak jirka »

Má to ale někdo štěstí, :friends: to se jen tak nestane.

citrusek

#71 Nový příspěvek od citrusek »

Byla to docela náhoda. Volal nám jeden známý, že ve družstvu prodávají zetora 7011, že by ho chtěli koupit myslivci a jestli by se na něho otec nepodíval co mu je a není. Tak jsem tam jel taky. Prohlídly jsme traktor a když jsme chtěli jet dom tak jsem si tam všiml těch válců. Vypadaly, že už se delší dobu nepoužívaly. Hned jsem volal známému co ve družstvě dělá ať mi zjistí jestli je nechtějí prodat. A on že jo a že za 5 kč za kilo. Jak řekl tu cenu, tak nebylo nad čím přemýšlet.
Ta 7011 byla taky za dobrou cenu, chtěli za to 82 tisíc+DPH. Akorát se asi bude muset převložkovat, dost foukal přepadem. Jinak byl v dobrym stavu. Ten známý mi říkal, že s ním projeli jenom 60 litrů nafty za rok, jinak stál.
Už dřív jsme v tom družstvu koupily shrnovače SB4H, každý za 5 tisíc včetně daně. To byla taky hodně dobrá cena.

Radek ZX10R

#72 Nový příspěvek od Radek ZX10R »

Jzd je dobrej supermarket na kupovani stroju,taky sme tam nejaky koupily za par korun.Ale tohle se vam povedlo 8)

Blajda

#73 Nový příspěvek od Blajda »

Radek ZX10R píše:Jzd je dobrej supermarket na kupovani stroju,taky sme tam nejaky koupily za par korun.Ale tohle se vam povedlo 8)
No někde lepší věci prodaj polákům a ty horší do šrotu a počkají si až to rozřežou aby to náhodou někdo ješte nepoužil. U nás tady se netají názorem že všechny soukromníky zlikviduje :-/

Válce sou pěkný, kdyby bylo víc takových družstev jako u vás 8)
Zetor 3011 a 6748

STEEL

#74 Nový příspěvek od STEEL »

u nás je to samý to to rači nechaj zhnit nebo rozkrást než aby to prodali :-/ a pak nás ještě zmrdá že sme si to nechali rozkrast :D
do dneška mechanizátor nesouhlasí s tím že se prodávali 2 traktory jeden sem vzal já a druhej kolega můj už bil taky trochu obranej a kolega ho měl hodně oškubanej stál tak 12 až 15 let ají tatík ho chtěl kupovat než sme koupili 6911 a mechanizátor nechtěl ani slyšet taky jak se cuká přepisem ale naštěstí je to furt pojištěný tak až tak nechvátám ale uháním o furt
ale hold o prodeji rozhodlo představenstvo a bilo
Zetor 6911 a Zetor 6945
vlek Deza 5000
štípačka do kšand
bedna do kšand
lejta na vodu 2000l
špalíkovač Biboš s dopravníkem v.č. 515
vlek BSS P 73 S olejová
věž z Balkancar 1733 upravená do tříbodového závěsu
ŽTR 216 H
Nakladač ND4 - 039

Radek ZX10R

#75 Nový příspěvek od Radek ZX10R »

Tak kazdej podnik to vidi jinak,ale je to skoda davar do srotu nekdy docela pekny stroje.U nas to zatim de.Ja ted zkousim odkoupit 3 pluh ozn.PH 335 nebo tak nejak myslim-ma zelizka na 3 srouby jestli mi rozumite.Tak sem zvedav co znich vyleze.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 5211-7745“