čelní nakladač-příslušenství na balíky
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
čelní nakladač-příslušenství na balíky
caute potrebuju se zeptat jake pouzivate naradi na manipulaci s kulatymi baliky
ja mam 90ku Case a na nem celni nakladac Trima a na baliky pouzivam naradi quicke kde mam ram a na nem 2bodaky proste vidle
..baliky skladuji stohovanim na sebe do sloupcu a davam 4na sebe
s tim bodakem sem spokojeny ale zajimal sem se o ty ruzne kleste co delaji na baliky a zajimalo by mne jestli s tim nemate nejake zkusenosti je jedno jaky typ spis me zajima jak se s tim pracuje atak
diky
ja mam 90ku Case a na nem celni nakladac Trima a na baliky pouzivam naradi quicke kde mam ram a na nem 2bodaky proste vidle
..baliky skladuji stohovanim na sebe do sloupcu a davam 4na sebe
s tim bodakem sem spokojeny ale zajimal sem se o ty ruzne kleste co delaji na baliky a zajimalo by mne jestli s tim nemate nejake zkusenosti je jedno jaky typ spis me zajima jak se s tim pracuje atak
diky
- zetorak jirka
Re: čelní nakladač-příslušenství na balíky
Pokud chceš nakládat baliky ve folii tak kleště nejsou zrovna dobrý řešení, ale ono moc výběr není , tak že kleště. tam pak záleží na tvrdosti baliků,pokud je balik měký (většina s pevných komor) tak ho musíš hodně zmáčknout abys ho v kleštích udržel a nevyklouzl ti, tím pádem promáčknež mezery mezi folií a pustíš vzduch do baliku (špatný). Já používám rozvírací vydle z trubek a tím baliky jen podebírám a je to bez problému. Jsou k nahlídnutí v kategorii kloubové traktory dom. výroby na vlákně -bagrák-
no delam baliky sena a otavy, senaz nemam v planu
a chtel bych tyto ..viz obrazek jen nevim zda budou uzitecne
s vidlema spatne pokladam 4ty balik na sebe musim ho nabrat co nejniz a este pokazdy davat fosny pod predni kola
a rikal sem si ze by tema klestema by melo jit vzit 2 baliky najednou a polozit na dalsi 2 s tim ze bych s klidem ani nemusel s celnakem co nejvys
ale... praxe zadna a levny to taky teda neni
a chtel bych tyto ..viz obrazek jen nevim zda budou uzitecne
s vidlema spatne pokladam 4ty balik na sebe musim ho nabrat co nejniz a este pokazdy davat fosny pod predni kola
a rikal sem si ze by tema klestema by melo jit vzit 2 baliky najednou a polozit na dalsi 2 s tim ze bych s klidem ani nemusel s celnakem co nejvys
ale... praxe zadna a levny to taky teda neni
kleste na stohovani do sloupu nejlepsi reseni, jak pises, vemes dva nejednou a postavis je uz na tri a mas jich 5, tak skladam ja ale vsude nemam tak visoko misto takze vetsinou davam 4, kleste sem si vyrobil podle klesti od unigripu, pistnici a matros na upinani sem mel, takze sem jen koupil trubky a navohybal je vyslo me to asi na 3tisice
Tak to si borec
Ja je davam do skladaku co sme dostali v restitucich veslo by se tam aj 5 na sebe ale nevim to by bylo uz brutalni
a jak se ti s tim dela ja tam nemam moc mista ..musim projet vraty zatacet mezi sloupy atd nebo treba dat baliky kus za sloup atd vis jak myslim abych se s tim porad nekde nesprajcnul a nemoh ven z tech baliku
jo a taky drzi tam ten horni balik ? ten co nemam v klestich ptz kdyz to je v te vysce tak to neni zadna prdel aby to nebylo o drzku
Ja je davam do skladaku co sme dostali v restitucich veslo by se tam aj 5 na sebe ale nevim to by bylo uz brutalni
a jak se ti s tim dela ja tam nemam moc mista ..musim projet vraty zatacet mezi sloupy atd nebo treba dat baliky kus za sloup atd vis jak myslim abych se s tim porad nekde nesprajcnul a nemoh ven z tech baliku
jo a taky drzi tam ten horni balik ? ten co nemam v klestich ptz kdyz to je v te vysce tak to neni zadna prdel aby to nebylo o drzku
do takovejch tech stodol za roh skladam s honem, tam si natocim rameno vedle sebe a je to sranda,kde je misto davam traktorem, predtims e mi ten obrazek neukazal, tet nato koukam tak presne ty sem delal, jen sem si je udelal vyzsi takze kdyz beru dva baliky tak je vemu kazdej pulkou klestema ze drzim oba dva. kdyz si vzpomenu tak sem dam fotku tech mejch
Zdar. Já koupil nějaký polský kleště asi za 21tis. a spokojenost.
Fakt ? Tak to jsi mel asi stesti na spravnej kus ...ja nevim ale ja tomu polskymu svinstvu moc neverimtomous píše:Zdar. Já koupil nějaký polský kleště asi za 21tis. a spokojenost.
taky me nekdo rikal ze ty cesky/polsky kleste sou mensi ty klepeta no a usuzuji ze cim vetsi tim lepsi
No a taky bych resil vahu protoze vidle vazi cca 110-120kg a tyhle kleste 250kg
no a kdyz budu zvedat 2baliky otavy nevazil sem je ale muzou mit s klidem 800kg tak to mam 2x 800 + 250 a to je dost na tu 90ku je to lehkej kocour ...takze bych musel zase resit zavazi dozadu a to je zase o neco delsi traktor ..atd .. samy problemy
jo mit tak 110koni traktor to by byla jina kava
Ahoj. Nechcu vychvalovat a ani nebudu polský věci. Já mám nakladač trac-lift a nasrali mě tak,že jsem ho nakonec koupil holej a nářadí na něj polský-ušetřil jsem tehdy skoro 50tis. a zatím nelituju. Nikde nic neprasklo neohlo se. jinak klepeta jsem neměřil,ale balík 160bafnu v pohodě 180ka už jde blbě.
Balík otavy nemůže mít 800kg-nevím co máš za lis a jaký děláš průměry. Závaží do zadu to chce,protože už mě párkrát zacvakala prdel ,tak od té doby radši 500kg pořád a 1200 na hnoje .
Balík otavy nemůže mít 800kg-nevím co máš za lis a jaký děláš průměry. Závaží do zadu to chce,protože už mě párkrát zacvakala prdel ,tak od té doby radši 500kg pořád a 1200 na hnoje .
- Michal(zetor)
- Kontaktovat uživatele:
Jenom trochu odbočím a zeptám se vás kluci Rovnáte balíky všichni balíky na placku na sebe do sloupce a nebo tak jak vypadnou z lisu a tak je dáváte na sebe?
Já je rovnám tak jak vypadnou z lisu ve dvou až třech řadách na sebe do stodoly ale je to takové že jak se pak vyležej nebo něco tak tu a sem třeba nějakej spadne nebo někam zapadne mezi ostatní pak se blbě napichuje...
Nebo v čem je lepší myslíte je rovnat na sebe do sloupců? Je to hodně vidět takhle no...nemám s tím zkušenost tak se nechám poučit Děkuji.
Já je rovnám tak jak vypadnou z lisu ve dvou až třech řadách na sebe do stodoly ale je to takové že jak se pak vyležej nebo něco tak tu a sem třeba nějakej spadne nebo někam zapadne mezi ostatní pak se blbě napichuje...
Nebo v čem je lepší myslíte je rovnat na sebe do sloupců? Je to hodně vidět takhle no...nemám s tím zkušenost tak se nechám poučit Děkuji.
Zetor 6911 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =35&t=6675
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
Nakladač ND4-027 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... &start=120
ŽTR 165 - http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=27420
no skladani do sloupcu aspon me zabere mene mista ptz skladani na kulato jde jen tzv. do pyramidy´a tam se jich vejde min jak do sloupce... a pokud davas jako jeste vedle tak musis mit pevne steny na opreni a to ja treba nemam a taky to je horsi kdyz si vemes ze mam sloupy kterejm se je treba vyhnout
ale je to lehci a rychlejsi jen na to nemam podminky
a taky jak rikas dost si je zdeformujes ve sloupci se jim nic nestane sou po roce jak kdyby vypadli z lisu
kdyz udelam pyramidu v zakladu 3baliky na ne 2 a nahoru 1 tj 6
kdyz udelam 3sloupce po 3tech tak mam 9
tak sem si to ja predstavil kdyz sem nad tim premyslel
ale je to lehci a rychlejsi jen na to nemam podminky
a taky jak rikas dost si je zdeformujes ve sloupci se jim nic nestane sou po roce jak kdyby vypadli z lisu
kdyz udelam pyramidu v zakladu 3baliky na ne 2 a nahoru 1 tj 6
kdyz udelam 3sloupce po 3tech tak mam 9
tak sem si to ja predstavil kdyz sem nad tim premyslel
do sloupcu skladam vsede pod strechy, ve stodole mame prostredkem tram a zanej vejdou jen dva sloupce tak pod tram davam na kulato a pak zas sloupce, jinak slamu a seno co se nevejde pak skladam venku do piramid a do zakladu davam 4, vic uz nemuzu pak uz ych nedosah nahoru s tim poslednim
To musíš vědět sám. Výhoda kleští taky je,že balík můžeš dát k traktoru a nečouhá tolik před traktor-lepší manipulace
No tak nejspis je koupim ale ne hned protoze uz fakt na dalsi vec nemam misto
protoze lis mam 3roky takze mam este ve stodole volny seno... a baliky skladuju tam kde sem mel stroje tak ted je seno vsude a misto na stroje zadny
Ted me este napadlo jak to budu nakladat na valnik ? 9t ...
z boku nebo ze shora ? ale kdyz ho naberu ze shora tak s tim asi daleko nedosahnu co ?
protoze lis mam 3roky takze mam este ve stodole volny seno... a baliky skladuju tam kde sem mel stroje tak ted je seno vsude a misto na stroje zadny
Ted me este napadlo jak to budu nakladat na valnik ? 9t ...
z boku nebo ze shora ? ale kdyz ho naberu ze shora tak s tim asi daleko nedosahnu co ?