Barvy traktoru Zetor
Moderátor: Lukashil
- johndeere
Re: Barvy traktoru Zetor
Taky by mě zajímal ten rozdíl v barvě a která je teda lepší na ten traktror?
Ale hodně zaleži na výrobci te barvy nemužeš srovnavat industrol třeba s tikurilastaník píše:Nevím jakej by měl být v té barvě problém,prosím vysvětlit.Jinak tady na údržbě říkají že syntetika je dobrá--na skříňku na nářadí,ale jen zevnitř
- johndeere
Já spíš myslel akryl-uretanovou versus syntetiku. Jaké mají klady a jaké zápory. S traktorem budu normálně dělat, takže by ta barva měla něco vydržet, aby se hned neodrala nebo neopadala. Jak natíráte podlahu? Ta se hned odere používáním.
Já jsem tím chtěl jen říct že chyba není v odstínu-odstín 5911 je origo- tím to dělaj i v zetoru, ale problém je v tom výrobci, že má úplně jiný odstín než je na vzorkovnici
Ja střikam traktory nastřikal jsem jich už poměrně dost použival jsem ruzne barvy akrylatové,acetonove , dvou slžkove ,synteticke, barev je spousta druhu a vyrobcu. Po odzkoušeni použivam syntetiku už delši dobu vyrobce TIKURILA jsem s ni spokojen co se tyka kryti,vydatnosti atd. neni to barva levna, ale ani přiliš draha. Aby nátěr vydržel nepraskal zaleži hlavně na podkladu na zakladu a na odmaštěni kovu.
No já nemám možnost porovnat Vivmetal a třeba tu Tikurilu.Co se týče vydatnosti tak opravdu s zhruba 0,4 L Industrolu bych to nenatřel.Natíral jsem toho Supra co mám v avataru a vím kolik barvy padlo na spodek.A to jsem to dělal štětcem,stříkáním podle mně padne víc.Záleží kterej výrobce má kde zastoupení u nás je prodejce týhle barvy a BODY barev,takže jiné nesháním i když je pravděpodobné že jsou i lepší.Plechovka 2,25 Kg mně stála asi 730 Kč.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Jo tak už podle te ceny co píšeš tak to nebude určitě špatna barva.
Střikani je určitě lepši než natěr štětcem a spotřebuješ určitě min barvy.Ta TEKURILA stoji 1kg 380kč takže asi tak stejně jak pišeš ty.
Ale určitě tyto barvy nemužeš srovnavat s INDUSTROLEM nebo BALAKONEM timto bych traktor nestřikal rychle vyblednou na slunci,
ale to zaleži na každem kdo si co použije a kolik investuje do toho.
Jednomu chlapkovi jsem dělal 7745 a ten si barvu koupil sam 1kg za 1200kč byl to autolak nevim už nazev.
Střikani je určitě lepši než natěr štětcem a spotřebuješ určitě min barvy.Ta TEKURILA stoji 1kg 380kč takže asi tak stejně jak pišeš ty.
Ale určitě tyto barvy nemužeš srovnavat s INDUSTROLEM nebo BALAKONEM timto bych traktor nestřikal rychle vyblednou na slunci,
ale to zaleži na každem kdo si co použije a kolik investuje do toho.
Jednomu chlapkovi jsem dělal 7745 a ten si barvu koupil sam 1kg za 1200kč byl to autolak nevim už nazev.
Tak už na základní škole se učí, že nejkvalitnější nátěr je štětcem. Až potom je stříkání.
No tak si natři štětcem traktor nebo auto a budeš to mit moooc pěkné matlani štětkoutrago105 píše:Tak už na základní škole se učí, že nejkvalitnější nátěr je štětcem. Až potom je stříkání.
To sem zapoměl napsat, z hlediska ochrany před korozí nejkvalitnější, z hlediska estetiky jsme někde jinde než stříkáním
- johndeere
Podle mě je nejkvalitnější dobře očištěný základ. Dobrá základovka a pak vrchní barva. A vůbec si nemyslím že lepší ochrana před korozí je natírání štětcem než stříkání. Daleko důležitější je počet vrstev barev a jak silná vrstva se během jednoho nátěru (šplíchání) nanese. Takže když se třeba nastříká dvakrát základovkou a pak třikrát vrvhní barvou, tak je to podle mě daleko lepší než když se třeba jednou napatle štětkou. Takže nejde jednoznačně říct co je lepší.
Ale jo jenže jak jsem psal tak to bylo opískovaný,podle mně na takovej povrch je lepší základ natřít štětkou než nastříkat.Jinak stejně jsem to udělal i s první vrstvou vrchní barvy.Dál už samozřejmně budu používat stříkací pistoli-ostatně jako běžně jindy.Jinak už jsem viděl i metalízu udělanou z Tlumexu Speciál a natřenou štětkou-na karoseii zvrchu,ne vespod.Byla smíchaná ještě a nějakou barvou a je to "úžasný auto"
Dílna je dílna
tady dávám fotku jak skutečně má vypadat podvozek + kabina na Zetorech- odstín 5911
- Přílohy
-
- Bez názvu.JPG (2.59 KiB) Zobrazeno 7322 x
Clapci,čím by jste nastříkali Supra.??? Liaz brával BODY barvy a byl jsem spokojený,na formanu drží do dnes,Mají brousitelný plnič a jěště na spodek ten???no jak se to jmenuje ten???udělá to ochranný povrch-černý kapénkovitý.Proti kamenům atd.U nás zůstala prodejna a mají ho tu.
Jinak nejsem Lakýrník,ale nábytek stříkat umím i v leže a to bez poteklin.
Já vím laky je něco jiného,ale pokud mi to nepude,zajdu za sousedem,ten stříkával liazky na výstavy.
Já vím laky je něco jiného,ale pokud mi to nepude,zajdu za sousedem,ten stříkával liazky na výstavy.
Super 50 1963 ,1961,samodomo 4x2 r.v 85 1,2,teď vv 1,4D
- misacekk
nemyslíš něco jako černej asfalt jak se stříkaj spodky aut a taksychrovak píše:Clapci,čím by jste nastříkali Supra.??? Liaz brával BODY barvy a byl jsem spokojený,na formanu drží do dnes,Mají brousitelný plnič a jěště na spodek ten???no jak se to jmenuje ten???udělá to ochranný povrch-černý kapénkovitý.Proti kamenům atd.U nás zůstala prodejna a mají ho tu.
když mohu tak pomohu, a nebo opravím nebo spravím 8)
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=44472
(Starší videa https://www.youtube.com/user/misacek206 ... shelf_id=1)
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=44472
(Starší videa https://www.youtube.com/user/misacek206 ... shelf_id=1)