Průkaz na VZV
Re: Dotaz na průkaz na VZV
dělal jsem si to školení na VZV sám, byl jsem sám s instruktorem. Bez žádné předchozí praxe, stálo mě to 5000, už je to tak dva roky zpět a dělal jsem všechny skupiny do W1, myslím že je to do 5 tun nosnosti. Každý rok 500 přezkoušení, jinak je to neplatné a pokud si neuděláš proškolení do pěti let znovu, tak ti propadá... jo a musel jsem mít Bčko
No asi pred skoro 20 lety jsem si taky delal papiry na jesterku, jenze nez to skoleni skoncilo, tak fabriku zavreli.
A prukaz nam nedali , ale skolitel rikal, kdo ma B , muze mimo fabriku, kdo nema, konci u brany.
Jak je to ted, netusim.
Jak je to snejakejma evidencema, treba to dokazovani praxe - mel jsem odjezdino, ale potvrzeni praxe jsem si nechaval jen jako elektrikar,
maj ty VZV nejakou centralni evidenci, jako ridicaky, nebo se i praxe musi delat od znova ?
Jak je to s vidlema od VZV do 3 bodu traktoru ?
Honza
A prukaz nam nedali , ale skolitel rikal, kdo ma B , muze mimo fabriku, kdo nema, konci u brany.
Jak je to ted, netusim.
Jak je to snejakejma evidencema, treba to dokazovani praxe - mel jsem odjezdino, ale potvrzeni praxe jsem si nechaval jen jako elektrikar,
maj ty VZV nejakou centralni evidenci, jako ridicaky, nebo se i praxe musi delat od znova ?
Jak je to s vidlema od VZV do 3 bodu traktoru ?
Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
podle mne na traktoru musíš mít VZV průkaz. Toto ale platí ovšem, jen je-li VZV příslušenství na traktor oficiálně vyrobené firmou, ta totiž v návoodu na obsluhu musí zmínit, něco ve stylu, pracovat jen s proškolením na tuto a tuto skupinu, poněvadž jsou dvě, jedna W1 do 5 tun a druhá, kdyby to bylo W2 nad 5 tun, což asi v praxi nepředpokládám, ale může být. Na samodomo VZV do traktoru je všechno jedno.
Co se evidence týče, máš od toho průkaz jak řidičák, velikostí plachty. Tam je uvedeno razítko školícího střediska, číslo instruktora který s tebou dělal základní kurz, takže evidované to určitě je dobře.
Co se evidence týče, máš od toho průkaz jak řidičák, velikostí plachty. Tam je uvedeno razítko školícího střediska, číslo instruktora který s tebou dělal základní kurz, takže evidované to určitě je dobře.
a s tou praxí nevím, já to dělal bez praxe sám pro sebe, sám jsem si to i platil
No prave ze me uz nic nedali, delal jsem kurs, pak naky zkousky a pak to rozpustily.
Takze asi smula.
Dik.
Honza
Takze asi smula.
Dik.
Honza
Zetor 6911
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
BSS 5 tuna 3x
BSS 7 tuna
Belorus EO 2621 V
- Zetorek4011
No 20let je dlouhá doba a to ani neviš jestli to byl průkaz pro zaměstnavatele nebo normální platnej i mimo závod, a to nevim jestli ho někdy někdo vůbec vystavil,,
Zkusil bych se optat v centrální evidenci ale moc bych si od toho nesliboval
Zkusil bych se optat v centrální evidenci ale moc bych si od toho nesliboval
Chtěl bych se ještě zeptat, pod jakou skupinu patří retrak?
-
VZV
máte někdo průkaz na vysokozdvyždný vozíky?
chci se zeptat, jak tam jsou ty zkupiny, A B C D E W1 W2,
mohu jezdit jen z těmi, co jsou okřížkované, nebo se všemi co nejsou za křížkované.
A jak je to u tříd I, II, tam nemám zakřížkované nic.
díky za info.
chci se zeptat, jak tam jsou ty zkupiny, A B C D E W1 W2,
mohu jezdit jen z těmi, co jsou okřížkované, nebo se všemi co nejsou za křížkované.
A jak je to u tříd I, II, tam nemám zakřížkované nic.
díky za info.
-
Re: VZV
Já mám právě B a E zakřížkované, to znamená, že z těmito dvěma bych neměl jezdit? Ještě tam mám WII co ti tam chybí.
Re: VZV
Tak asi se přidám, ale vím o tom houby
Třída/Class I. - elektrické vozíky
Třída/Class II, - vozíky se spalovacím motorem
A - plošinové, nízkozdvižné, tažné a tlačné ručně vedené.
B - plošinové, nízkozdvižné, tažné a tlačené s pákovým řízením.
C - plošinové, nízkozdvižné, tažné a tlačné s volantovým řízením
D - vysokozdvižné ručně vedené
E - vysokozdvižné s pákovým řízením
W1 - vysokozdvižné s volantovým řízením do 5t
W2 - vyskozdvižné s volantovým řízením nad 5t
G - vysokozdvižné se zdvihací plošinou
Z - zváštní vozíky
Zatím záleží na předpisech firmy zda je povinné mít ŘP "B" (u vozíků nad 5t musí však být už skupina "C"), ale připravuje se prý změna že "B" bude povinné.
Na retrak W1 pokud je to retrak do 5t, pokud je nad 5t tak W2.
Stačí?
Jezdím retrakem s nosností do 2t a zvedá do 9,8m a mám bez "G a Z" vše.
Jak zde někdo psal že průkaz propadá je blbost, průkaz nepropadne jen před tím než budu chtít jezdit, klidně po deseti letech , se udělá přezkoušení a frčíme dál. Jinak když budete mít průkaz a přejdete do jiné firmy tak v té nové musíte projít opětovně přezkoušením.
Třída/Class I. - elektrické vozíky
Třída/Class II, - vozíky se spalovacím motorem
A - plošinové, nízkozdvižné, tažné a tlačné ručně vedené.
B - plošinové, nízkozdvižné, tažné a tlačené s pákovým řízením.
C - plošinové, nízkozdvižné, tažné a tlačné s volantovým řízením
D - vysokozdvižné ručně vedené
E - vysokozdvižné s pákovým řízením
W1 - vysokozdvižné s volantovým řízením do 5t
W2 - vyskozdvižné s volantovým řízením nad 5t
G - vysokozdvižné se zdvihací plošinou
Z - zváštní vozíky
Zatím záleží na předpisech firmy zda je povinné mít ŘP "B" (u vozíků nad 5t musí však být už skupina "C"), ale připravuje se prý změna že "B" bude povinné.
Na retrak W1 pokud je to retrak do 5t, pokud je nad 5t tak W2.
Stačí?
Jezdím retrakem s nosností do 2t a zvedá do 9,8m a mám bez "G a Z" vše.
Jak zde někdo psal že průkaz propadá je blbost, průkaz nepropadne jen před tím než budu chtít jezdit, klidně po deseti letech , se udělá přezkoušení a frčíme dál. Jinak když budete mít průkaz a přejdete do jiné firmy tak v té nové musíte projít opětovně přezkoušením.
Naposledy upravil(a) zetor6340 dne pon úno 03, 2014 8:17 pm, celkem upraveno 1 x.
-
Na W2 potřebuješ rok praxi s W1
Není třeba, dělal jsem vše naráz a bez jakékoliv praxe.