Zetor Super 35
Moderátor: Lukashil
Re: Zetor Super 35
prosim ta z jakej to je knihikoro píše:Takže ľudia vidím, že sa tu oživujú vlákna, a čo sa vlastne stalo, že to tu pomizlo všetko, tak teda ide oživiť aj toho slabšieho z bratov Suprových.
prave teraz 8mil. ludi sulozi 12 mil. ludi hladi do bedne zvisek sveta normalne robi ale len mali stat ceskoslovensko uprostred juynej ameriky kradne drevo =D
Fotky sú z kníh "lesná ťažba" a "zeto super kolesový a pásový".
- Malej Peťa
Zdarec chlapi, chtěl bych se Vás zeptat jak je to s olejem do 35kové převodovky? Koupil sem si 35 Supra a borec mi říkal že je tam novej olej ale ať radši doleju že je ho tam málo. Jeden den mi přestala zvedat hydraulika tak sem se mrknul na olej a místo něho sem z diferáku vypustil vodu a "karamel". Když už sem by v té výměně tak sem to stejný vypustil aji z převodovky. Teď se Vás chcu zeptat, jak je možný že je v převodovce voda, a kudma se tam leje novej olej.
Pokud to sem nepatří tak se omlouvám.
Pokud to sem nepatří tak se omlouvám.
Správnej chlap má umět všechno, i když to zkurví!
Nazdar, výtam ťa. Prvé supre 35 mali hydrauliku so samostatnou nadrzku na hydraulicky olej čiže čerpadlo hydrauliky neťahalo olej spod dyferaku ale zo samostatnej nádrže.
- Malej Peťa
Já tam mám hydrauliku z 50 s nádržkou ale předělanou na sání z difu. A nevíš kudy se leje olej k ozubeným kolům. Vypustil sem to vypoušťákem u brzd.
Keď to máš tak ako píšeš, tak olej do difu nalejes cez hydrauliku vzadu za ľavým horným ramenom je zátka (sroub). Odfot to odzadu a ja ti napíšem kde presne.
- Malej Peťa
A nevíš kde se mohla vzít v oleji ta voda? Nebylo jí tam zrovna málo.
No traktor zrejme parkoval pod holim nebom a voda si cestu vždy nájde, hlavne ak nemas kabínu. Môj dedo mal tiež v prevodovke biely maglajz preto že traktor staval roky vonku.
- Malej Peťa
Je pravda že kabinu nemám a kde parkoval před tím než sem ho koupil nevím ale podle toho co sem dneska ještě vypustil tak musel stát venku hodně dlouho.
Tady sem vyfotil svou 35ku
a ty napoušťáky.
Tady sem vyfotil svou 35ku
a ty napoušťáky.
Vyzerá super. Hydrauliku máš už novší model. Vydis ten sroub na lavo od tej páky vzadu, tam nalejes olej do diferencialu a aj do prevodovky. Neviem presne či majú spoločnú náplň aj s prevodovkou remenice. Pozriem do knihy a napíšem ti, aj presne koľko tam má ísť oleja a akého. S keď ta môžem poprosiť, daj ho pod strechu, určite si to zaslúži.
- Malej Peťa
Mě přijde ten šroub pod baterkou jako hlavní, mám tam sítko. Jinak střechu musím postavit, zatím je celej pod plachtou.
Ono totiž v knize píší otom že 35-tka ma odděleny naplně převodovka -rozvodovka na rozdíl od 50-tky ta ma jeden nalevací a to na hydraulice.Jinak ta voda muže kolem řadící paky ,kolem řazení vyvodu jetoho vic kdýž nemá kabinu.Malej Peťa píše:Mě přijde ten šroub pod baterkou jako hlavní, mám tam sítko. Jinak střechu musím postavit, zatím je celej pod plachtou.
Máš řemenici?? Já ji měl a tam co je ten šroub bylo nalévání oleje pro ni.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
- Malej Peťa
Řemenici mám a z druhé strany je ten nalévací otvor. Takže mám nalit olej do difu a do převodovky zvlášť? Může te mi napsat kolik tam toho má přijít?