hmmm tak tenhle strojek mě dodnes unikal, takže vůbec neumím posoudit jak je k Vari/Agzatu, nebo pro a proti - snad DYK ?jurij.jp píše:tak já půjdu nejspíš do robotu, protože když to srovnám s Vari ...
Jakou jednoosou frezu vybrat?
Moderátor: DYK
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou jednoosou frezu vybrat?
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
nejlevnější nádrž na vodu je bazén z obi s tou pneumatikou navrchu...umístnit na horním konci pozemku a samospádem by to pěkně teklo 1" hadici s odbočkama
otázka kde se bude voda brát?
-
ted sem tam vlitl mezi reci s rycem a uz mam placek ,kam soupnu ty salatovy okurky osamocene,at se mi tam pak do vseho neplazi.a jde to v drnu paradne,jak je to premrzly a nelepi to na ryc.naka prvni,druha slepa trat,na to tady v mičurinově prdime.to mame v krvi a kdyztak si nabijem hubu,no a co.....
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Než něco napíšu k Robotu musím se ohradit proti tvým tendenčním větám místy snad i nepravdivým. Z oficiálně dostupných technických informací od VVED k převodovkám Agzat není ani náznak toho, že jsou tyto převodovky ve značení nějak rozlišovány stran použití motoru a to by určitě měli být. Přední vývodový hřídel Agzatu má převodový poměr 1:5.44 a tisíc otáček tedy dosáhne, když motor točí 5440ot/min. Tyto točky nemá ani motor Jikov (4700ot) natož čtyřtakt. Je to jen specialita motorů PA, kdy se vyřazuje regulátor. Přídavná převodovka má pak převod 1:1 jen mění smysl otáčení. Jenže adaptéry, které se do přídavné převodovky připojují potřebují určité otáčky na to, aby dobře fungovaly a při použití čtyřtaktního motoru s max. otáček 3600 je to nějakých 660 ot. na vývodu a to je žalostně málo. A pořád platí, že při práci s Agzatem třeba s mulčovačem nelze během práce pozastavit vypnutím pojezdu pro zpracování lokálního většího množství trávy a ponechání mulčovače v zábězu a nebo při práci se sněhovou frézou, kdy se přijede k větší hromadě sněhu a je třeba postupně najíždět to "hmoty" a po zpracování zase pokračovat plynule v pojezdu. Nevím už kdo, tady psal o výhodách většího průměru odstředivé spojky. Z technického pohledu je to jasné, ale všiml si někdo velikostí dosedacích ploch těch dvou čelistí? A porovnal to třeba s tříčeliťovou 800mm? Nemusím sem snad dávat odkazy na fotky pro srovnání, že ne? Taky nikde nefiguruje set kola 8" a přídavná převodovka, ale obě tyto věci mají svoje objednací čísla, takže si to přepočítej.serpenton píše:Když jsem sháněl ty díly na přestavbu Agáty tak mě to řikali buď v Boel nebo v Davaz. Už si ale nepamatuju kdo z nich. Mezi řečí jsme zabrousili na nový převodovky a přitom ta informace padla. Protože mě ale nevíc nezajímala tak jsem to dál nerozebíral. Můžu se na to ale dál případně zeptat. Jinak ke komunálu se připojuje to, co k Vari DSK 316 jen zametací kartáč, sněžná fréza, mulčovací sekačka a bubnová sekačka. Bubnovka existuje ale i jako přímo připojitelná a sněžná fréza jako adaptér stojí podobně jako sněžná fréza samostatný stroj s vlastním motorem. Navíc jsou to adaptéry, který si stejně vetšina uživatelů nepořídí.DYK píše: ... serpenton myslíš nebo víš, že zohlednili nižší provozní otáčky motoru úpravou převodových poměrů. Stejně tak ani v té přídavné převodovce "komunál" nic. Já vím že neéé.
Dále pak převodovka Vari DSK 316 se spátečkou stojí 20 000Kč. Adaptér na Agzat komunál včetně 8kol 11500Kč. Ano - je snažší jen přehodit motor z velké převodovky Vari na 316ku, ale Agzat komunál pak má pořád tu velkou bytelnou převodovku a cena je téměř poloviční.
No a to už jsme u cen. Kolik stojí převodovka s předním vývodovým hřídelem? Kolik stojí přídavná převodovka? Kolik stojí sada kol 8"? A teď to montování se sředovým osovým čepem při přehazování kol, aby se celá sestava pojezdově zpomalila. Někdo taky musí namontovat i tu přídavnou převodovku. Kolik stojí převodovka DSK 316 PSVN? Záměrně uvádím převodovku bez zpátečky, protože tu zpátečku nepovažuju za potřebnou a využitelnou. Takže, Vari je levnější s větší užitnou hodnotou a obsluhou s dostupnějším servisem a přísunem ND. Z toho neslevím. Zatahování jednoúčeláků sem pak považuji úplně za mimo mísu a podpásovku. Pokud budeš používat jen to, co se ti hodí napříč kategoriemi pak debatuj, ale beze mne.
No a teď ten Robot. Robot je kategorie sama pro sebe, je to dítě výrobce Tip-PV a pan Svoboda chtěl, aby zmizela odstředivá spojka a aby bylo nářadí ovládané absolutně nezávisle na pojezdu a reagovalo jen na otáčky motoru, proto i spojka pohonu nářadí. Všechny díly z kterých se skládá, pochází od výrobní firmy a tak se tam potká řemenový převod s kuželovým soukolím, u převodovky 3+1 se točí hřídel v hřídeli apod. Na pojezdu je lamelová spojka s keramickým obložením na pohon nářadí je kuželová spojka. Utvořili to k obrazu svému a opravdu to není pro každého, ale jak je vidět, kdo ví oč jde, jeví se mu to jako velice zajímavá alternativa se zajímavým příslušenstvím. Ve stroji by neměla být ani kapka oleje, kromě motoru, mazání zajišťují plastická maziva.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zatím to tady jenom čtu.Chtělo by to taky znát jaké je Baruška velikosti.Moje polovička si s ferdou ani neuprdne.Fortsrichtt si jede kam chce a ona za ním jen vlaje.Podle mě jednoosák není pro (hubeňoučké děvče).Než začne s něčím jezdit tak si to musí zkusit.Pak teprve vybrat.
Taky mám doma takového blázna.Říkám,jak máš ruce od hlíny tak seš nejhodnější ženská.
Tak ať ti to Baruš roste.
Taky mám doma takového blázna.Říkám,jak máš ruce od hlíny tak seš nejhodnější ženská.
Tak ať ti to Baruš roste.
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
DYKu - v dobrým, já nemám v nejmenšm potřebu psát tendenční nebo nepravdivé údaje. Jak jsem koupil, tak jsem prodal a taky jsem napsal okolnosti za kterých jsem tu informaci dostal.
Podle prospektu, který ti můžu poslat - adaptér na Agzat komunál zvyšuje počet otáček výstupního hřídele - na kolik ale nepíšou.
Převodovku DSK se zpátečkou jsem uvedl proto, že Agzat s adaptérem komunál bude též ze zpátečkou, tak aby to bylo stejné.
Cena 11500 za adapter na agzat komunal už obsahuje i kola a jiná převodovka se nemontuje. Velkou převodovku jsem nepočítal, protože jsem to bral tak že již je - pokud by se měla pořizovat jen kvůli těm adaptérům, které na Agzatu komunál běhají, tak je to samozřejmě nesmysl a je lepší koupit DSK 316.
S tím že Vari je uživatelsky přívětivější s dostupnějším servisem i prodejní podporou (což považuji za velkou slabinu Agzatu a vůbec tento přístup nechápu) a přísunem ND - SOUHLASÍM.
Vypínání pojezdu nezávisLe na zařízení u Vari neumím posoudit - nemám s tím zkušenost. Sám jsem napsal že přehodit motor u Vari je snažší než montovat adaptér Agzat komunál.
Nechci si s tebou přehazovat horký brambory, proti tobě jsem jen nosič vody a tvých názorů nebo rad tu si cením. Jen prezentuji svůj pohled na věc nebo poznatky které jsem získal.
Jinak mě už mrzí, že jsem s tím vůbec začal ...
Podle prospektu, který ti můžu poslat - adaptér na Agzat komunál zvyšuje počet otáček výstupního hřídele - na kolik ale nepíšou.
Převodovku DSK se zpátečkou jsem uvedl proto, že Agzat s adaptérem komunál bude též ze zpátečkou, tak aby to bylo stejné.
Cena 11500 za adapter na agzat komunal už obsahuje i kola a jiná převodovka se nemontuje. Velkou převodovku jsem nepočítal, protože jsem to bral tak že již je - pokud by se měla pořizovat jen kvůli těm adaptérům, které na Agzatu komunál běhají, tak je to samozřejmě nesmysl a je lepší koupit DSK 316.
S tím že Vari je uživatelsky přívětivější s dostupnějším servisem i prodejní podporou (což považuji za velkou slabinu Agzatu a vůbec tento přístup nechápu) a přísunem ND - SOUHLASÍM.
Vypínání pojezdu nezávisLe na zařízení u Vari neumím posoudit - nemám s tím zkušenost. Sám jsem napsal že přehodit motor u Vari je snažší než montovat adaptér Agzat komunál.
Nechci si s tebou přehazovat horký brambory, proti tobě jsem jen nosič vody a tvých názorů nebo rad tu si cením. Jen prezentuji svůj pohled na věc nebo poznatky které jsem získal.
Naposledy upravil(a) serpenton dne čtv led 02, 2014 5:16 pm, celkem upraveno 3 x.
Je to s obouma spojkama s převodovkou 3+z, sice čtyři roky starý, ale je to od oficiálního proddejce, který dělal i servis. Nevím, taky jsem přemýšlel od PFky, FT, mountfielda, vari, agzat, staufučíík, jamík (vsetín) a robotem. Z těchto fréz mi nejlíp připadá ten robot no. Nemají nejlepší reklamu, zato dokážou hýbat s cenama. Konstrukce je bytelná a díly by snad neměl být problém. Navíc se mi moc líbí kladívkový mulčovač, což je výsada jen zahraničních fréz jiné cenové relace... Jen radím... barusch ze Zlína to nemá daleko...
Že prodejci lžou jsem se přesvěčil už několikrát. Je to dílem z neznalosti, třeba tlakové mazání motoru, dílem pro svůj prospěch. Já taky zdaleka nevím všechno, ale před informacema od prodejců jsem dosti ostražitý s tím, jak je to doopravdy a pokud někomu prodejcovo tvrzení předávám a sám nevím jistě jak to je, velice důrazně na to upozorním, že to nemusí být pravda, nebo že by to mohlo býti jinak. Shodou okolností mi došel mail od firmy BOEL s odpovědí na můj dotaz, jestli výrobce zohledňuje v převodech rozdílné motory. Odpověďserpenton píše:DYKu - v dobrým, já nemám v nejmenšm potřebu psát tendenční nebo nepravdivé údaje. Jak jsem koupil, tak jsem prodal a taky jsem napsal okolnosti za kterých jsem tu informaci dostal.
Dobrý deň.U momentálne vyrábaných nie.
S pozdravom
BOEL
Záhradná, komunálna a lesná technika
Novozámocká 582
Veľký Kýr
941 07
Tel/Fax:035/6593028
Jen důkaz toho co jsem psal víše. Ale neboj, třeba VVED odpoví jinak, pokud vůbec.
No jako vyborne se s tim pracuje lepe nez s tezkou motyckou nic neodsuzuji jen je mi ten plast takovy nesympaticky proste na pohled se mi nelibi.DYK píše:Já jen žasnu nad tím hodnocením. Šmahem a bez znalostí, ale co, dyť je to z plastu, ne? Co takhle nějaká ta znalost o "plastech" a jejich vlastnostech, které mohou mít někdy všechna plus proti "železu" a "dřevu". Tady opravdu nejde o plastové hračky z číny.Barush píše:Kenybz: Jojo stranky znam K Seppovi bych se nekdy rada podivala. A kolik mista na to otaceni pro ten traktor bude potreba? Naradi asi poridim Fiskars uz mam rycek a nake drobnosti a super ac je to z blbeho plastu.
Serperton krasne kuratka. Ti pak muzu poslat fotku svych;-)
Jee a za kolik bys mi svaril nadrz na 2000litru?Potrebuju totiz k domu na boruvku voda ze studny by jim nedelala dobre.No a kupovat deset sudu z obi je na prd.sekalsemmalo píše:sakra lidi,kdyby byla poptavka,tak bych zase ja zacal premejslet,cim se budu zivit a svaril bych vam vak na destovou vodu,na zalejvani.to je zase moje PARKETA a zivobyti.... nakej 3 az petikubikovej polstar.neco jako je tohle na naftu http://www.youtube.com/watch?v=6XBLUe7_BW8.a pro barusku bych to vyhvizdl z TPO,aby tam nemela ftalaty ze zmekcovadel v PVC....je to zavreny,nic se vam tam neutopi,lehce opravitelny zaplatou.
Na policku vedle je uzky pas sadu a vedle potok tak z nej.Snad v lete nevysycha...kenybz píše:jak u bylo spomenuté čerpadlo tak to jsem řešil v létě a nakonec bych vybral samostatné čerpadlo s motorem za cca 4000,- klidně z obi otázka kde vzít vodu, případně jak ju dopravit
To je dobry napad tohle nejspis vyuziju,dikykenybz píše:nejlevnější nádrž na vodu je bazén z obi s tou pneumatikou navrchu...umístnit na horním konci pozemku a samospádem by to pěkně teklo 1" hadici s odbočkama
Tak jestli jsi rozhodnutý, tak "hrr na něho"!!! Ovšem uporozňuju, že pro použití cepáku je třeba silnější motor než těch obecných 6.5 koně!! S reklamou je to vždy o penězích a asi jich jako malá firma nemají na rozdávání a ty co mají raději vrazí do strojů vývoje prostě rozvoje firmy. Co by ale mohli, více se věnovat internetovým stránkám. Sem tam na ně taky kouknu a je to pořát stejný, beze změny. Už i nová videa přestaly natáčet. Mám jejich předváděcí videokazetu a z ní na netu není snad ani minuta. A prosím povšimněte si, že nemám nic proti volbě stroje a v tomto případě nedělám výčet výhod Vari proti Robotu. jurij.jp asi ví do čeho jde a poradí si v případě drobných poruch. Taky nevím odkud je, ale je asi poblíž jednoho z mála prodejců, který mu zajistí ND i servis, pokud teda není rovnou poblíž výrobce, což je nejlepší varianta. On totiž výrobce opravy závad řeší velice vstřícně a starší vadný kus nahradí inovovaným a zohlední při tom i cenu opravy. Fakt v tomto je jejich přístup vyjímečný a maximálně vstřícný.jurij.jp píše:Je to s obouma spojkama s převodovkou 3+z, sice čtyři roky starý, ale je to od oficiálního proddejce, který dělal i servis. Nevím, taky jsem přemýšlel od PFky, FT, mountfielda, vari, agzat, staufučíík, jamík (vsetín) a robotem. Z těchto fréz mi nejlíp připadá ten robot no. Nemají nejlepší reklamu, zato dokážou hýbat s cenama. Konstrukce je bytelná a díly by snad neměl být problém. Navíc se mi moc líbí kladívkový mulčovač, což je výsada jen zahraničních fréz jiné cenové relace... Jen radím... barusch ze Zlína to nemá daleko...
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
jojo - pošliBarush píše:Serperton krasne kuratka. Ti pak muzu poslat fotku svych;-)