Jakou jednoosou frezu vybrat?
Moderátor: DYK
Re: Jakou jednoosou frezu vybrat?
No tohle si pamatuju z autoskoly...uzaverka diferencialu...je to ten zpomalovac rizeni?
mohu se vložit do této zajímavé diskuse, pač řeším obdobný problém. Technicky vzdělaný jsem a jsem taky zastáncem Vari, ale nedá mi to se nezeptat proč nikdo nereferuje Robota Quantum 55? Motor Brigs, výkon dostatečný, velmi silná převodovka stavěná až na 13,5hp, tažený rotavátor, ostatní příslušenství lze kombinovat s Vari (sazeč brambor), servis, prodej má ze Zlína kousek . Proč nikdo toto neřeší? V čem je špatný?
-
hm,jsem zaslepeny svym strojem....tak povidej,,,,
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Ale to už jsem psal, že každý kope za svoji stáj Ale taky nemyslí si většina z nás:DYK píše:Všichni sem píšete to svoje já nechápu to, já nechápu ono a já jsem sehnal a já jsem.... a já a já.... Jenže tady to není o já!!!
1) že lepší by byl dvojosák
2) a pokud to zahradničení myslí Barush vážně (včetně realizace většiny plodin a zvířectva), tak u dvojosáku za chvíli stejně skončí?
Neříkám že fortschritt je nejkvalitnější nebo lepší jak varina, ale z hlediska poměru cena a užitek není lepší volba (relativně kvalitní za co nejmíň peněz). Samozřejmě pokud někde Barush narazí na výhodnou koupi variny třeba za 15t. se vším, tak jsem pro varinu.sekalsemmalo píše:nojo,ty indianko.....urcite lisujes detem hlavicku prkynkem.tak a ted tazna prevodovka,hodim motor,taham karu,pluh,dve hrobkovaci radlice za kolama,pripadne lehky brany,doma delany orebny kola uz ani nesundavam.dal v koute stoji bubnovka bdr550,hodim motor,jezdim.dal tam stoji mala prevodovka s pasovym obracakem,prijedu,preklapnu motor ,jezdim.a sakra,projet brambory,prevodovka k rotavatoru uz nachystana,preklapnu motor a jezdim.nic moc nemontuju.jasne,investice 12 tis. to si mi teda vytrel zrak malotraktore.to je parada.....
Ale pokud upřímně radím tak viz body 1 a 2.
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Ne Barush, tobude něco jinyho - uzavěrka umožní aby zabírali obě kolaBarush píše:No tohle si pamatuju z autoskoly...uzaverka diferencialu...je to ten zpomalovac rizeni?
Nemyslel jsem ze budou koukat divně ale překvapdeně
Jediný co má na světě cenu je hlína a co z ní vyroste ..
No nejsem si jist, jestli jsem něco nepochopil. Psal jsi dost jasně. Tvůj výběr stroje plně chápu a nemám proti tomuto stylu vůbec nic. Ovšem jedna věc je sehnat tvůj vysněný jednoosák a pak adaptéry k němu. Hlavně ty aktivní. Pasivní si upravíš - doladíš. Ale může si to takto počínat i Baruch? A kolem ní se to všechno motá, ona psala o radu.malotraktor píše:Špatně jsi mě pochopil. Psal jsem to v tom smyslu, že jsem lůza která by nikdy na nový pěkný stroj neměla. Kdybych si mohl vybrat neřešil bych ani tak značku, ale třeba to aby to mělo diferák a třeba taky rozdělené brzdy a jiné vychytávky. Vtom šuntu který tady omíláme pořád dokola podle mě může rozhodovat jedině cena. Trochumě pobavil ten obrázek Agzatu a ten komentář u toho o špičkovém Slovenském strojírenském výrobku. Na to že byl silvestr tak to bylo vtipné.DYK píše:Všichni sem píšete to svoje já nechápu to, já nechápu ono a já jsem sehnal a já jsem.... a já a já.... Jenže tady to není o já!!!
Špičkový strojírenský výrobek? Nebýt konstruktérů v Agrozetu Jičín závod Libice nad Cidlinou mají hovno. Je vidět, jak si toho váží. Od té doby na to ani nešáhli. Nezohlednily ani rozdílné pracovní otáčky zvyšující se škály volitelných motorů.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Jeden inženýr ve fabrice říkal, že oni v létě pasou ovce a v změ vyrábí roboty. Podle toho to vypadá.
Nevěř všemu co si myslíš
Ale to už jsem psal, že každý kope za svoji stáj Ale taky nemyslí si většina z nás:ZI píše:DYK píše:Všichni sem píšete to svoje já nechápu to, já nechápu ono a já jsem sehnal a já jsem.... a já a já.... Jenže tady to není o já!!!
1) že lepší by byl dvojosák
2) a pokud to zahradničení myslí Barush vážně (včetně realizace většiny plodin a zvířectva), tak u dvojosáku za chvíli stejně skončí? quote]
Já vím, a já jsem na to psal i s důkazným odkazem, že nejsem stájově angažován a že v jiných situacích klidně sáhnu pro doporučení do jiného arzenálu. A jestli ..... ne, až bude Farma v plném obsazení a provozu, tak se bez traktoru neobejde, ale myslím si, že na tu zahrádku si ráda jednoosák ponechá. Samozřejmě né kvůli orbě, že. Ale na to všechno musí přijít sama. Se podívej co je zde stran a výsledek? Mele se pořád dokola, jednou ten jednoskák vyřadí z výběru pak ho zase zařadí. Je to tady už jak na FB. A bonbonek nakonec!! Ejhle, kámoška má doma Terru!!! A pár stran před tím se zde pořádali předváděčky a soutěže. Nějak mě to už přestává bavit.
Jaký roboty zase není tak to "ro" navíc?malotraktor píše:Jeden inženýr ve fabrice říkal, že oni v létě pasou ovce a v změ vyrábí roboty. Podle toho to vypadá.
DYK:To jsem se dozvedela tedka..bo ne primo ona ale jeji rodice. Asi ale uz tady fakt otravuju,ze?No jsem laik,navic jak psals zenska.Jenom jsem chtela vedet jaky stroj by pro me byl nejlepsi.
A jak jsem psala jsem ted do zacatku rozhodla pro jednoos. NO a muj tedy neni zrovna zadny automechanik ale vse s motorem u krovinaku i benz.pily zvlada. Spis mi jde o to abych nebyla zas az tak zavisla na tom jak se mu chce nebo nechce...
A jak jsem psala jsem ted do zacatku rozhodla pro jednoos. NO a muj tedy neni zrovna zadny automechanik ale vse s motorem u krovinaku i benz.pily zvlada. Spis mi jde o to abych nebyla zas az tak zavisla na tom jak se mu chce nebo nechce...
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
DYKu ja mysim, ze ty novy prevodovky Agzatu uz zohlednuji moznost 4T motoru.
Ale vzhledem k tomu, ze se musi brat ohled i na finance a ze by byl vhodnejsi pro Barush 4T motor tak by to mela byt. spis Vari. Bazarovy AGzat s 4t motorem budde nedostatkove zbozi a kdyz tak za větší peníze.
Ale vzhledem k tomu, ze se musi brat ohled i na finance a ze by byl vhodnejsi pro Barush 4T motor tak by to mela byt. spis Vari. Bazarovy AGzat s 4t motorem budde nedostatkove zbozi a kdyz tak za větší peníze.
-
holka,to nepujde,ten tvuj chlap ti s tim musi pomoc to sestavovat,vodit.to neni pro zenskou.smir se s tim.
Naposledy upravil(a) sekalsemmalo dne stř led 01, 2014 10:00 pm, celkem upraveno 1 x.
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
Baruch, jen komunikuj dál podle libosti na mě ohled neber. Nakonec od toho to zde je, že.
serpenton myslíš nebo víš, že zohlednili nižší provozní otáčky motoru úpravou převodových poměrů. Stejně tak ani v té přídavné převodovce "komunál" nic. Já vím že neéé.
serpenton myslíš nebo víš, že zohlednili nižší provozní otáčky motoru úpravou převodových poměrů. Stejně tak ani v té přídavné převodovce "komunál" nic. Já vím že neéé.
-
Ne ne. Měli jsme ještě za nenavideneho totalitního režimu robota někde z Prešova a to byl honikát honikátni. O metodách jejich servisakű škoda mluvit.DYK píše:Jaký roboty zase není tak to "ro" navíc?malotraktor píše:Jeden inženýr ve fabrice říkal, že oni v létě pasou ovce a v změ vyrábí roboty. Podle toho to vypadá.
Nevěř všemu co si myslíš
- serpenton
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem sháněl ty díly na přestavbu Agáty tak mě to řikali buď v Boel nebo v Davaz. Už si ale nepamatuju kdo z nich. Mezi řečí jsme zabrousili na nový převodovky a přitom ta informace padla. Protože mě ale nevíc nezajímala tak jsem to dál nerozebíral. Můžu se na to ale dál případně zeptat. Jinak ke komunálu se připojuje to, co k Vari DSK 316 jen zametací kartáč, sněžná fréza, mulčovací sekačka a bubnová sekačka. Bubnovka existuje ale i jako přímo připojitelná a sněžná fréza jako adaptér stojí podobně jako sněžná fréza samostatný stroj s vlastním motorem. Navíc jsou to adaptéry, který si stejně vetšina uživatelů nepořídí.DYK píše: ... serpenton myslíš nebo víš, že zohlednili nižší provozní otáčky motoru úpravou převodových poměrů. Stejně tak ani v té přídavné převodovce "komunál" nic. Já vím že neéé.
Dále pak převodovka Vari DSK 316 se spátečkou stojí 20 000Kč. Adaptér na Agzat komunál včetně 8kol 11500Kč. Ano - je snažší jen přehodit motor z velké převodovky Vari na 316ku, ale Agzat komunál pak má pořád tu velkou bytelnou převodovku a cena je téměř poloviční.