Průkaz na VZV

vše co nejde zařadit nikde jinde

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
mirek4x

Průkaz na VZV

#1 Nový příspěvek od mirek4x »

Dobrý den, měl bych dotaz, chtěl bych si udělat průkaz na VZV (vysokozdvižný vozík) abych mohl pracovat jako skladník ve fabrice ale nevím jakou skupinu VZV si mám udělat

romus145

Re: Dotaz na průkaz na VZV

#2 Nový příspěvek od romus145 »

záleží na jakém VZV budeš jezdit jestli na plynovém, elektrickém, naftovém a tak :friends:
Věrný člen agresorů.com

PULDrapalik

#3 Nový příspěvek od PULDrapalik »

A.D.F.W1. to je takový základ,

mirek4x

#4 Nový příspěvek od mirek4x »

Problém je že nevím s čím budu jezdit, nejprve bych si chtěl udělat průkaz na základní typy a pak se ucházet o práci, a který ty skupiny jsou který?

PULDrapalik

#5 Nový příspěvek od PULDrapalik »

A D F sou elektrický a W1 je motorový,naftový do 5t,
Nemáš bydliště,ale dělal sem je v Kolíně v roce 10.

mirek4x

#6 Nový příspěvek od mirek4x »

ty elektrický se používaj ve fabrikách? to jsou základní který se používaj všude?

Šéďa

#7 Nový příspěvek od Šéďa »

Ve fabrikách se používaj elektrický i se spalovacím motorem, záleží, kde to jezdí, jestli venku, kombinace venek - vnitřek nebo jen haly. Cena za udělání průkazu by měla být stejná jestli si uděláš jen elektriku nebo celej základ, rozdíl je jen v obtížnosti testu.
Jo a základ je, že musíš mít minimálně řidičák B.
Jestli si myslíš, že si nejdřív uděláš papíry a pak budeš žádat o práci, tak to takto nejde, protože musíš mít určitej počet hodin zácvik a až pak můžeš dělat papíry. Většinou se to dělá tak, že tě fabrika vezme na zácvik a ty si během zkušební lhůty uděláš řidičák na VZV, ale platíš si ho sám. Cena evropského řidičáku se pohybuje od 3 tis. výš. Jsou i fabriky, který si školej samy a daj ti jen kartu na kterou můžeš jezdit pouze na pozemku fabriky a pro jiné fabriky to neplatí.

Chose11

#8 Nový příspěvek od Chose11 »

tak to mám přesně já, na elektrický paleťák nám to nechali zadara udělat, ale platí jen pro naši firmu.
Za to strojničkák z předchozího zaměstnání mi borec orazí při každým školení u nás ve firmě, jen si ho nesmím zapomenout vzít.. 8) :obchod: :pc: Někteří lidi jsou ještě fajn..
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

microhummer

#9 Nový příspěvek od microhummer »

Ahoj, nejsnadší je, pokud jsi na pracáku udělat si rekvalifikační kurz VZV, pokud má pracák verzus fabrika vyřízené papíry z EU, tak se lidem z pracáku poskytuje zdarma kurz a domluvě i půlroční plat- jedná se o nějaký projekt EU, takže samotná fabrika neplatí ani tvůj výdělek, na to spousta fabrik slyší, získáš tím praxi a možnost získání práce.Jednoho skladníka jsem takto dostal.Více info určitě získáš na ÚP.Trend náboru nových zaměstnanců je bohužel v dnešní době omezený.Hodně zdaru, ať ti to výjde.
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

mirek4x

#10 Nový příspěvek od mirek4x »

Jak je to s tím zácvikem, musím mít odježděné nějaké hodiny na vysokozdvihu a pak teprve mohu dělat papíry? o tom sem teda ještě nikde neslyšel.

Chose11

#11 Nový příspěvek od Chose11 »

já nevím jak VZV, ale strojničák na jeřáby, bagry, nakladače apod. jsem musel pod dohledem týpka od nás z práce odmakat spoustu hodin(400), abych mohl složit zkoušky...Paradox jako kráva- nejdřív tě nutí jezdit načerno a pak můžeš ke zkouškám.
S tím ÚP a rekvalifikací je to dobrý nápad 8)
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

Šéďa

#12 Nový příspěvek od Šéďa »

ÚP ti to zaplatí jen v případě, že má firma poptávku na to místo na úřadu práce a úřed práce nemá vhodného adepta, kterej už průkaz má.

Co se týče zácviku, tak platí myslím 150 hodin práce pod dohledem člověka ktrej již vlastní průkaz VZV příslušné skupiny. Číslo průkazu toho, kdo tě dozoroval se píše i do žádosti o zkoušku a vystavení nového průkazu. Správně by to nemělo být na černo, ten člověk by měl být někde poblíž a hlídat tě, ale na to žádná fabrika nemá prachy, aby ti k ruce dala zaškoleného člověka, takže se to dělá tak, že jezdíš a občas se zahlásíš, že ještě žiješ. :smich:

Deane7

#13 Nový příspěvek od Deane7 »

Neviem o čom točíte ale u nás neni problém získat papiere na VZV, žiaden zácvik nepotrebuješ. Zistíš si kto robí školenia, dohodneš sa s ním a hotovo. Ja keď som robil preukaz som síce mal prax, no neskôr sme mali iného školitela a ten nám rozprával ako robí preukazy chalanom ktorí mali prácu v GB, papiere im robil na počkanie doma a tam žiaden vozík nemal.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.

Zetorek4011

#14 Nový příspěvek od Zetorek4011 »

podle mě nepotřebuješ řidičák B ani praxi, prostě jdeš na kurz a uděláš to jak řidičák
Pokud máš zájem, napiš SZ odkud jsi a uvidíme

Šéďa

#15 Nový příspěvek od Šéďa »

Bez řidičáku skupiny B si můžeš udělat jen ručně vedené vozíky, které nepřesahují rychlost 6km/h. Na všechny ostatní již potřebuješ řidičák.
Bavíme se o oficiálních průkazech na VZV platných v celé EU.

Odpovědět

Zpět na „Ostatní“